To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - [EAx 97-04] 2.5V6 SE, czarny, sedan, 1999r, Czaple - prośba

luckyluck - 27-04-2010, 22:18

Dokładnie. Być może sam będę jechał wkrótce do Czapli i chciałbym dowiedzieć się jak najwięcej od osób z forum... 8) Jasne, że mogę zadzwonić. Zadzwonię w odpowiednim momencie a na razie w inny sposób chcę pozyskać informacje.
Po to tu jesteśmy aby sobie pomagać a posty - "za dużo by pisać" trochę obniżają wiarygodność danej osoby.
Wszystko było nie tak? Czy tylko trochę? Wszystko to znaczy ile i ile znaczy trochę?

Jak dla mnie dziwne jest, że pokonując ponad 1200km nie chcesz podzielić się tym co widziałeś, przecież po takiej całodniowej podróży i nie kupieniu auta, na pewno masz w sobie lekkie rozgoryczenie i niedosyt...

sss999 - 27-04-2010, 22:49

Wybacz :) już się poprawiam:
- lewe tylne nadkole było przytarte i robione, ale niefachowo, więc trzeba by było zrobić i to jakoś najbardziej mnie zabolało,
- lewy tył - drzwi rysa zakorektorowana (pewnie to samo przytarcie), można jeździć, z daleka nie widać ale ja bym pewnie chciał to robić od razu (jw),
- nadkole tył- prawe wg sprzedawcy do zrobienia ale wg mnie jeszcze całkiem spoko, może za rok dwa do zrobienia,
- tapicerka generalnie ok, jakaś mała dziurka w fotelu ale bez zastrzeżeń...
- jazdy próbnej tym SE nie było więc nie wiem jak zawieszenie i silnik się sprawuje (słuchaliśmy tylko na postoju).
- za to była jazda próbna tym Avance za 17k i tu bardzo przyjemnie, ale jak już pisałem to za drogo jak dla mnie...
- acha, prawe lusterko klejone mocowanie (w SE)- ktoś zaczepił nim. Ale to akurat widać tylko z bliska.
- po obejrzeniu bagażnika i komory silnika wygląda na bezwypadek. to samo linia dachu... Na tyle na ile może powiedzieć niefachowiec po wstępnym przeszkoleniu :mrgreen:
Czy na coś szczególnie powinienem zwracać uwagę przy Galantach? Coś co np. jest charakterystyczne dla tego modelu a może dużo kosztować? (o nadkolach to już wiem, kielichach też)
Może mi przejdzie, ale cały czas szukam ideału za te pieniądze :? ...

[ Dodano: 27-04-2010, 23:03 ]
No jasne że mam rozgoryczenie i niedosyt... Chyba po prostu za szybko wyskoczyłem z tym wyjazdem, nie miał mnie kto "ostudzić" :wink: . A co do mojej odpowiedzi to nie napisałem przecież "za dużo by pisać" tylko na dobrą sprawę nie wiem co jest ważne a co wogóle. Dlatego prosiłem żeby pytać o konkrety. No ale mam nadzieję że to co powyżej cokolwiek pomoże.
Poza tym niestety do dzisiaj nie dospałem po tym wyjeździe :rolleyes:
Dzięki za wyrozumiałość i pozdrawiam :)

Rafal_Szczecin - 27-04-2010, 23:07

mozna powiedziec, ze raczej takie duperele,i wszystko do zrobienia nie wielkim kosztem, no ale zycze powodzenia w szukaniu .

musisz tylko miec ta wiedze, ze nie kupisz idealnego uzywanego auta.

luckyluck - 27-04-2010, 23:08

No teraz o wiele lepiej, dzięki o to chodziło. :wink:

A Czaplanie skorzy do zejścia z ceny byli?

sss999 - 27-04-2010, 23:13

No wiesz, porównując same oferty tak ze 2 miesiące wydawałoby się że takie do roboty można mieć za 10-12k a w okolicach i powyżej 15k to już "prawie" ideały... Jeszcze pooglądam parę sztuk i jeśli mi się nie uda to być może trzeba będzie odłożyć temat pięknego Galanta.
A tak przy okazji, to jaki jest mniej więcej koszt instalacji LPG - sekwencji do 2.5 v6?

[ Dodano: 27-04-2010, 23:15 ]
Raczej skorzy. Ale nie testowałem "minimum" :wink:

Rafal_Szczecin - 27-04-2010, 23:50

sss999 napisał/a:
A tak przy okazji, to jaki jest mniej więcej koszt instalacji LPG - sekwencji do 2.5 v6?

w zaleznosci od miejsca zamieszkania czy tez montazu. w sz-n wolali od 3500/3700 nawet do 4200, natomiast ja zalozylem sekwencje stag 300 w kaliszu za 2700.

jarekrk - 28-04-2010, 08:13

właśnie, pytanie do oglądającego, bo mówiłeś,że z ceną nie zeszli tyle co chciałeś ,
TO do jakiej ceny max schodzili ??????

luckyluck - 28-04-2010, 10:32

Rafal_Szczecin napisał/a:
sss999 napisał/a:

w zaleznosci od miejsca zamieszkania czy tez montazu. w sz-n wolali od 3500/3700 nawet do 4200, natomiast ja zalozylem sekwencje stag 300 w kaliszu za 2700.

To przebicie niezłe! :shock:

Tomek - 28-04-2010, 14:47

nie ma sensu podawać cen bez podania podzespołów, które mają być użyte, chyba, że mówimy o dokładnie takich samych.
spown - 28-04-2010, 15:37

sss999 napisał/a:
porównując same oferty tak ze 2 miesiące wydawałoby się że takie do roboty można mieć za 10-12k a w okolicach i powyżej 15k to już "prawie" ideały...

To mi się podoba :) Rozumiem, że oglądałeś tylko na zdjęciach i wnioskujesz to z opisów...

jarekrk - 28-04-2010, 15:41

sss999
bo zaraz mój post zniknie wśród innych
napisz proszę do jakiej ceny byli gotowi zejść chłopaki

sss999 - 28-04-2010, 16:15

spown napisał/a:
sss999 napisał/a:
porównując same oferty tak ze 2 miesiące wydawałoby się że takie do roboty można mieć za 10-12k a w okolicach i powyżej 15k to już "prawie" ideały...

To mi się podoba :) Rozumiem, że oglądałeś tylko na zdjęciach i wnioskujesz to z opisów...

Dokładnie tak 8) . Jak już wcześniej napisałem dopiero zaczynam łowy. Cieszę się że Ci się podoba.

[ Dodano: 28-04-2010, 16:19 ]
jarekrk napisał/a:
sss999
bo zaraz mój post zniknie wśród innych
napisz proszę do jakiej ceny byli gotowi zejść chłopaki

Jak już napisałem - nie testowałem "minimum".

spown - 28-04-2010, 17:35

sss999 napisał/a:
Jak już wcześniej napisałem dopiero zaczynam łowy. Cieszę się że Ci się podoba.

Chciałem Cię tylko uświadomić, że nie jest istotne czy ktoś pisze, że auto jest za 12 czy za 15 kzł, i w tym, i w tym będzie coś do zrobienia...

mac fury - 28-04-2010, 17:35

No ja chyba zaczne szukac SE po lifcie bo jesli kupic AVANCE w dobrym stanie za ok 20 tys to raczej graniczy z cudem...

Czemu nikt z Mitsumaniaków nie sprzedaje :mrgreen: ?

Rafal_Szczecin - 28-04-2010, 19:55

ja swojego SE 98' moge pchnac za 20 kolek ;) z tym ,ze przestraszysz sie mojego przebiegu :D