Komputery, RTV, AGD, Komorki - gps do telefonu
jaca71 - 13-06-2010, 14:43 Temat postu: Ovi Mapy za darmo? Jako że z każdego portalu atakują mnie reklamy Ovi Mapy od Nokii postanowiłem toto zainstalować.
Telefon E51 niby nie jest na liście ale instalują się te mapy. Niestety pojawił się dziwny problem. Mapy działają w trybie offline co mnie cieszy, wyznacza punkt, w którym się znajduję co też mnie cieszy, wyszukuje dowolne punkty na mapie co też mnie cieszy, ale za pierona nie chce mnie prowadzić z mojego miejsca do celowego. Po drugiej komendzie zaprasza do sklepu?
Czy tak to ma działać że mogę sprawdzić tylko gdzie jestem, albo znaleźć interesujący mnie punkt za darmo. Ale żeby mnie tam zaprowadziło to muszę płacić? O co biega?
Pewien cytat z netu:
Cytat: | Naszych czytelników informujemy:
* Mapy Ovi 3 są za darmo. Nie musicie płacić za możliwości wytyczania trasy i inne dodatki, choć prawdopodobnie da się to zrobić
* Darmowa wersja niby przysługuje jedynie posiadaczom jednego z 10 nowszych modeli z GPS-em, w praktyce aplikacja Nokia Maps Updater zaktualizowała mapy do wersji trzeciej także na Nokii E51 aktualizacja: Ovi Maps 3 dla E51 domaga się licencji, by aktywować nawigację do celu
* Zajrzeliśmy na witryny Nokii w języku niemiecki, hiszpańskim, francuskim, włoskim - wszędzie informacja o darmowych mapach jest eksponowana w najbardziej widocznym miejscu. |
Czyli jasne, za to co na całym świecie jest darmowe głupi Polak musi bulić
Anonymous - 13-06-2010, 20:36
jaca71 napisał/a: | Ale żeby mnie tam zaprowadziło to muszę płacić? |
Tak. Na mojej E71 wszystko działa jak należy.
CrazyT - 14-06-2010, 01:19
pawliku polecam odbiornik gps firmy hollux z tego co słyszałem jest to jeden z najlepszych odbiorników są na kabel do lapków i na BT ja taki posiadam już od 3 lat. Płaciłem za niego około 160zł. teraz napewno taniej będzie. Ma wyciąganą baterię i ładowany jest z gniazda zapalniczki na 12/24V. Jak miałem nokię n73 to działał z tom tomem a teraz działa z samsungiem omnia1 i auto mapą 6,2
Pozdrawiam
pawliku - 14-06-2010, 22:25
ja już nie musze sie męczyć z tą navi w mojej nokii bo wkoncu zmieniłem telefon który już ma wbudowaną navi i gps
|
|
|