Nasze Miśki - Jedyny taki w Polsce...
bodzio1607 - 05-05-2010, 10:22
Rewelacyjny Misiek! Gratulacje!!!
Oby służył Ci jak najdłużej i bezawaryjnie.
A z tym ekonomizerem to w zasadzie tak jak w GDI.
Jeszcze raz Gratulacje
emilio_09 - 07-02-2012, 12:34
no dobra, czas przywrócić temat do życia
zbierałem się i nie moglem się zebrać do tego by w końcu wziąć się za ten wehikuł. Dwa lata jeżdżenia generalnie bez żadnych problemów, tuż przed nowym rokiem stuknęło 140 tys mil. tankowałem, nie robiłem żadnych większych wymian czy remontów, w czerwcu 2011 zostały wymienione tarcze i klocki z przodu to chyba tyle z dwóch lat użytkowania
teraz wziąłem się na poważnie, zaczynam generaaaaaaalny remont szczura. i na dzień dobry same problemy. pierwszym co chcę, a może inaczej muszę zrobić to zawieszenie, mam straszny problem z znalezieniem części, amortyzatory, spręzyny- tragedia spędza mi to sen z oczu.
udało mi się znaleźć schematy zawieszenia, poniżej. kolejno przód, tył
Teraz tak wysłałem to do firmy która ma amortyzatory do Lancera III http://allegro.pl/show_item.php?item=2069342590
z pytaniem czy będą pasować
odpisali mi tak:
witam
pod nr 40041 i 41422 kryje się jeszcze numer oryginalny częsci,
proszę go podać
pozdrawiam
I teraz Pytanie do was skąd mam wziąć ten oryginalny nr części????help.....
będę meeega wdzięczny za pomoc
Generalnie w Planach na ten rok jest kompletne wymiana zawieszenia, konserwacja podwozia, nadwozia no i nowy lakier. Silnik narazie burczy bez najmniejszych zastrzeżeń, ale pewnie w międzyczasie coś wyjdzie do zrobienia.
Nawiązałem też ciekawą znajomość z maniakami z TAJLANDII, to nie pomyłka generalnie oni dali mi siłę napędową do zrobienia z Szczura Jaszczura
Tajski jest trudny ale jakoś daję radę razem z google translator
Popatrzcie tylko co oni porobili
http://www.mitsu-champ.co..._Event_TunedBy/
Docelowo chcę uzyskać coś takiego:
ten po lewej
Ok narazie to wszytsko, postaram się już teraz na bieżąco relacjonować jak przebiega akcja od Szczura do Jaszczura
I Bardzo proszę jakby ktoś był w stanie pomóc mi odnośnie numerów tych części
Anonymous - 07-02-2012, 14:39
emilio_09, wpisz swój vin tutaj:
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/mi2.mycat
potem szukasz zawieszenia i takiego rysunku jak Twój, a jak już znajdziesz to klikasz na te numery i pokazuje CI nr katalogowy producenta.
Pafab - 07-02-2012, 18:43
kurka wodna, jaki fajny kanciak bardzij kanciaty niż stare volvo
Gratuluje miśka, takiego egzemplarza moje gały na żywo jeszcze nie widzały
Fajne są takie leciwe furki, jeszcze niecałe 3 lata temu jeśdziłem Audi 80, była w moim wieku:) dziś by miała 32 lata, ech ....
Przyjemności z jazdy życzę.
kamilek - 07-02-2012, 23:24
Ale fajowa furka Czytam o jego bezawaryjności i nadziwić się nie mogę, taki staruszek a naprawdę daje radę. Musisz bardzo o niego dbać, skoro tak wiernie służy. Pozostaje Ci życzyć, zeby ten stan utrzymywał się jak najdłużej
PS. Widzę że jesteś z Warszawy, a jeżdżąc do Suwałk zapewne przejeżdżasz przez Legionowo. Może się kiedyś spotkamy naszymi kanciakami?
wojzi - 08-02-2012, 00:20
No auto niesamowite. Kurcze faktycznie jedyne w swoim rodzaju.
emilio_09 - 08-02-2012, 08:15
Derpin, po raz kolejny dzięki!! udało się znalazłem, dopasowałem, już zamawiam
kamilek napisał/a: | naprawdę daje radę | z każdym dniem ten samochód coraz bardziej mnie zadziwia, naprawdę daje radę.
teraz popracuje jeszcze nad jego stanem, będzie już tylko lepszy, a co spotkania to do Suwałk latam przez Wyszków, nie przez Legionowo, ale mam nadzieje do maja wyrobie się z wszystkim co zaplanowałem ( a trochę tego będzie) także 12 maja na Spocie Warszawskim postaram się być, widziałem że też jakoś ostatnio byłeś, a to najlepsza opcja do spotkań, a też z wielką chęcią zobaczę Twoje cacko
Pafab, wojzi, dzięki za miłe komentarze
Marcin-Krak - 08-02-2012, 08:40
Jak to jest możliwe, że ja wcześniej nie widziałem tego tematu ?
Superaszcze autko
Niech Ci nie przychodzi do głowy zamieniać go na inne (w sensie pozbywać się go)
emilio_09 - 09-02-2012, 12:14
Marcin-Krak, nie mam zamiaru zmieniać, najwyżej w przyszłości będzie autem, którym będę wyjeżdżał w niedziele z garażu by go umyć, no i będzie służył do wypadów na zloty
przed chwilą po prawie dwóch miesiącach poszukiwań dobrałem amorki. już zamówiony komplecik
z przodu będziemy mieć Monroe z tyłu Kayabe
macieekg - 12-02-2012, 01:07
Zdaje mi się, że widziałem go jakoś na jesieni, jeśli parkujesz niedaleko BUW-u.
emilio_09 - 13-02-2012, 09:21
macieekg, bardzo możliwe, 2 lata tam mieszkałem, dokładnie na Browarnej
emilio_09 - 21-02-2012, 10:13
a tak wygląda auto podczas zimy w Suwałkach
trochę odśnieżania i.........widać koła
a tu oko w oko z brata Galem (Mariusz wiem że to czytasz, załóż w końcu temat )
Jak zima to tylko w Suwałkach
Marcin-Krak - 21-02-2012, 12:49
emilio_09 napisał/a: | (Mariusz wiem że to czytasz, załóż w końcu temat ) |
No właśnie
Słuchaj i czytaj brata...
emilio_09 - 22-02-2012, 10:12
Przyszły nowe amorki
Jeszcze tylko sprężyny muszę znaleźć
Przy okazji może wiecie gdzie mogę znaleźć alufelgi z bardzo nietypowym rozstawem śrub. mierzyłem kilka razy bo nie wierzyłem. 4 X 80.......4 X 98 albo 4 X 100 ok są
ale 4 X 80 ??????
z bratem znaleźliśmy że od matiza będą pasować
m6riano - 22-02-2012, 14:45
Mierzyłeś po skosie?
do matiza idą 4x114,3 jak do EA(kiedyś miałem matiza i jak chciałem kupić większe felgi to ten rozmiar wydawał mi sie nietypowy;-)
|
|
|