Outlander II GEN Techniczne - Problem ze światłami, same sie włączają. Jak temu zaradzić ?
13zbyszek13 - 09-05-2010, 18:48
Ok
Więc zostaje Ci gwarancja producenta nie kombinował bym
rezon - 11-05-2010, 13:43
tomko, mimo, że oddałem głos w ankiecie, to teraz widzę, że chyba nie jest dobrze zbudowana. Wstaw sobie jeszcze jedną z podziałem na glonojady i "ładniejsze". Może się okazać, że sprawa dotyczy tylko tych pierwszych i to w 100%, a "starocie" wolne są od takiej przypadłości.
jubeik - 27-09-2010, 17:15
Witam!
Mam aktualnie taki sam problem. Autko jest prawie nowe, ma 6 m-cy. Powtórzyła mi się drugi raz taka sytuacja, że po nocce i zejściu do garażu autko nie odpalił. Za pierwszym razem w serwisie powiedzieli mi, że jest to na 100% wina oprogramowania i wgrali nowe. Jednak powtórzyło się znowu. Uzyskałam z serwisu odpowiedź, że na dzień dzisiejszy nie potrafią usunąć tej usterki gdyż nie ma nowszego oprogramowania. Pan polecił mi aby auto zostawiał ze światłami w pozycji OFF. Na moje pytanie jak kupi pan telewizor i w sklepie powiedzą, proszę na noc wyjmować wtyczkę z gniazdka bo telewizor może sam się włączyć to jak by Pan zareagował ? Aktualnie będę składał reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową i będę żądał zwrotu pieniędzy za towar lub wymiany na nowy egzemplarz wolny od wad. Czy ktoś już kiedyś próbował takiego motywu ? Ewentualnie może jest grupa osób która by chciała wspólnie wnieść taki pozew przeciwko firmie Mitsubishi wtedy na pewno by było dużo łatwiej z nimi walczyć. Dodam, że autko jest w leasingu no i rzecz jasna bez auta to jak bez ręki.
Pozdro
tomekrvf - 27-09-2010, 18:11
jubeik, jest nowe oprogramowanie ETACS które rozwiązuje problem samoczynnego włączania świateł.
jubeik - 27-09-2010, 18:42
Tak jak napisałem, dzisiaj (27.09.2010 r.) zadzwonili do mnie z serwisu i powiedzieli, że mam najnowsze oprogramowanie i ono tego problemu nie rozwiązuje.
13zbyszek13 - 27-09-2010, 19:06
jubeik napisał/a: | Aktualnie będę składał reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową i będę żądał zwrotu pieniędzy za towar lub wymiany na nowy egzemplarz wolny od wad. Czy |
Nie słyszałem o takim przypadku ale próbuj kolego ktoś musi być pierwszy.
janekzpolic - 27-09-2010, 22:52
tomekrvf napisał/a: | jubeik, jest nowe oprogramowanie ETACS które rozwiązuje problem samoczynnego włączania świateł. | a można wreszcie tak zrobić zeby ten samochód po ruszeniu sam się zamykał jak każde auto europejskie ??
dab - 27-09-2010, 23:03
janekzpolic napisał/a: | a można wreszcie tak zrobić zeby ten samochód po ruszeniu sam się zamykał jak każde auto europejskie ?? |
Jesli masz alarm to zapewne ma taka funkcje, trzeba jedynie ja aktywowac...
janekzpolic - 27-09-2010, 23:42
podobno nie da się
dab - 28-09-2010, 06:46
...w oryginalnym moze faktycznie sie nie da
mi przy zakupie zalozyli inny alarm i mam te funkcje
rezon - 28-09-2010, 07:57
jubeik napisał/a: | Aktualnie będę składał reklamację z tytułu niezgodności towaru z umową i będę żądał zwrotu pieniędzy za towar lub wymiany na nowy egzemplarz wolny od wad. Czy ktoś już kiedyś próbował takiego motywu ? | ja walczę z dealerem Mitsubishi od 8 miesięcy http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=46762 . W samej centrali raczej nic nie uzyskasz, więc jeśli myślisz poważnie to już przygotuj się kondycyjnie na bieganie do Sądów, kasę na biegłych, itd... Nie jesteś konsumentem, więc nie będzie łatwo, ale życzę sukcesu, bo tylko w taki sposób można doprowadzić do cywilizowanych zachowań. Kiedy miałem w Skodzie podobną sytuację (twarde uszczelki rysowały drzwi) to przy piśmie o wymianę samochodu od razu zareagowała polska centrala i wymienili uszczelki z przeprosinami, ale to jakaś tam marna skoda, a nie renomowana marka światowa
janekzpolic - 28-09-2010, 11:21
dab napisał/a: | ...w oryginalnym moze faktycznie sie nie da
mi przy zakupie zalozyli inny alarm i mam te funkcje | ja mam taki montowany w aso także nie wiem czy istnieje tam taka możliwość według aso nima
dab - 28-09-2010, 12:51
janekzpolic napisał/a: | dab napisał/a: | ...w oryginalnym moze faktycznie sie nie da
mi przy zakupie zalozyli inny alarm i mam te funkcje | ja mam taki montowany w aso także nie wiem czy istnieje tam taka możliwość według aso nima |
mi zalozyli tez w ASO jakis swoj ale nie ori mitsu i jest ok, autozamykanie dziala
dziwne ze oryginalny nie ma tej funkcji, przeciez maja ja najprostsze alarmy juz za 100zl a nie ma jej ten za 1500 he he.....kolejna lipa
janekzpolic - 28-09-2010, 13:41
ogólnie to każdy europejski wóz z centralnym zamkiem ma funkcje auto zamykania a ten wynalazek jak zawsze musi być inny
jmgmotocykle - 28-09-2010, 15:38
zdarzyło mi się kilkakrotnie samoczynne załaczenie swiateł ale zawsze było to tak: auto gaszę , wysiadam - swiatło gasną- zamykam drzwi - idę do innych otwieram - i zapalaja się swiatła!!!! nigdy tym sie nuie przejmowałem bo uznałem że jest to jakas beznadziejna wersja fiatowskiego (falow mi home) - tyle że same nie gasną.... teraz nie ma to dla mnie znaczenia bo spr. zawsze oswietlenie po opuszczeniu auta - nigdy same w nocy mi się nie właczyły....
|
|
|