To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - niestety miałem wypadek :(

pipi_ja - 10-05-2010, 23:08

Nie wysyłaj im narazie żadnego odwołania. Poczekaj spokojnie az pieniążki wpłyną na konto i dopiero wtedy sie odwołaj. Jeśli teraz to zrobisz ubezpieczalnia wstrzyma wypłatę nawet tej uznanej kwoty do ponownego rozpatrzenia sprawy. W ten sposób jeszcze długo możesz nie zobaczyć żadnych pieniędzy. Sam ostatnio miałem podobną przygodę i rozmawiałem na ten temat ze znajomym,który pracuje w PZU właśnie w dziale likwidacji szkód. Takiej rady mi udzielił i właśnie czekam na przelew gotówki. Jak kasa będzie bezpieczna u mnie na koncie wysyłam odwołanie gdyż podobnie jak Ty nie zgadzam się z wyceną auta. W moim przypadku zaniżyli wartość giełdową samochodu.
skyrider - 02-06-2010, 10:24

Do dzisiaj nie otrzymałem jeszcze żadnego odszkodowania. Czy mogę sprzedać samochód w stanie takim jakim jest po wypadku gdy będę miał kupca, czy muszę czekać na zakończenie postępowania przez Hestię ?
pipi_ja - 03-06-2010, 21:51

Ekspertem nie jestem, ale jak był już likwidator z ubezpieczalni i zrobił opis auta wraz z fotkami to możesz go sprzedać. Ja zaraz po oględzinach dałem do blacharza i mi go klepali.
Jedyne co potem ode mnie chciali to żebym wskazał miejsce wypadku. Głupki po miesiącu cicali oglądać rów i drzewa :?

Jeśli masz klienta to go sprzedawaj bo z każdym dniem traci na wartości.