To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Skuteczny środek samoobrony dla dziewczyny...

cns80 - 13-05-2010, 13:33

Zgłoszenie na Policję skończy się tym że go zaproszą do siebie i powiedzą że padło takie oskarżenie. Oczywiście on się domyśli z czyjej strony. Jeśli jest tylko mocny w gębie to odpuści, a jeśli jednak jest mocny w czynach to jeszcze bardziej się wkurzy. Wiem że chodzi o zasady, ale nie wiem czy warto ryzykować życie i zdrowie za 180 zł biorąc pod uwagę to że narzędzia do samoobrony też będą coś kosztowały, a jak on jest cwany to i tak dopadnie ciebie lub dziewczynę z zaskoczenia. Nawet jeśliby się obroniła to i tak później będziecie się jeszcze bardziej bać, a gość spokojnie będzie czekał na wyrok w domu (jeśli zgłosicie na Policję), a później dostanie zawias. A Wy cały czas będziecie żyć w strachu.
Jeśli kogoś na Was naśle to nic mu zrobicie bez dowodów :(

stary alfer - 13-05-2010, 13:37

Kaucz napisał/a:
stary alfer, mówisz dosłownie czy masz coś innego na myśli ?

Dosłownie :)

Bądź postrasz go, że odwiedzą go "cfaniaki z wybrzeża" ;)

Grucha z Fredem to przy nich mały pikuś ;)

Może użycie jego własnej broni zakończy problem.

j13mk - 13-05-2010, 13:50

Też kiedyś chciałem coś kupić... gaz odpadł - jest mało precyzyjny i wystrzelony pod wiatr działa nie na tą osobę na którą ma ;) Znalazłem inny sprzęt, mały i dający 10-15 minut przewagi, może być wyjęty pod pretekstem "masz pieniądze/tel. komórkowy i mnie zostaw w spokoju" - UZI Pen (500K), jakoś do dziś nic nie kupiłem. Moja dziewczyna sama zastosowała metodę nr 2 (patrz niżej) ;) i TAK, byli to Szczecinianie.
Kaucz napisał/a:
że może on po prostu kogoś na nas nasłać...
i vice versa - dwóch ABS'ów myślę załatwiłoby sprawę - rozmową oczywiście, bez przemocy.
Jackie - 13-05-2010, 13:55

stary alfer, j13mk, moi mili, bardzo uważałbym na takie sugestie jak powyżej, bo jakkolwiek i mnie gotuje taka sytuacja to z perspektywy czasu i (niestety) doświadczeń wiem, że takie zagrania stosuje się tylko stojąc pod ścianą a tu o tym na razie nie ma mowy, pomijam fakt, że jest to działanie nieprawne więc bardzo proszę o powstrzymanie się od takiej "pomocy" ;)
Pozdrawiam

stary alfer - 13-05-2010, 14:13

Jackie napisał/a:
stary alfer, j13mk, moi mili, bardzo uważałbym na takie sugestie jak powyżej, bo jakkolwiek i mnie gotuje taka sytuacja to z perspektywy czasu i (niestety) doświadczeń wiem, że takie zagrania stosuje się tylko stojąc pod ścianą a tu o tym na razie nie ma mowy, pomijam fakt, że jest to działanie nieprawne więc bardzo proszę o powstrzymanie się od takiej "pomocy" ;)
Pozdrawiam

Masz rację Jackie, nie powinienem podsuwać takich pomysłów, ale czasami najprostsze metody są najskuteczniejsze ;)

Przemocą się brzydzimy :)

j13mk - 13-05-2010, 15:52

Jackie, zacytuję sam siebie: "rozmową oczywiście, bez przemocy" - nikt nie ma ochoty na odpowiadanie za zlecenie pobicia i tym podobnych. Do niczego nie namawiam, opisałem zaistniałą sytuację. Patrząc na sytuacje w jakiej znalazł się kolega Kaucz, ciężko coś poradzić... Krav Maga nie jest do opanowania w tydzień, a prawo mamy do ...niczego i najczęściej znajduje się "paragraf" dopiero jak komuś stanie się krzywda, niestety :( Wynajęcie ochrony jest rozwiązaniem, ale kogo na to stać? Wychodzi na to, że mamy dać się zastraszyć elementowi, który już mieszkał w ZK... wtedy gwarantuję, że taki koleś poczuje się jeszcze bardziej pewny i wykorzysta to. Jeżeli jest na tyle uważny, że pilnuje się nawet w rozmowie (brak przesłanek żeby zastosować art. 190 KK), to myślę, że swoim czynem szybko wypełnić może przesłanki art. 156 bądź 157 KK. Nie strasząc tu nikogo.