To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - To już jest qrna delikatne przegięcie ...

luk_szc - 01-10-2006, 23:21

Naklejki to też mogę mieć jakie chce ale jak z trzech gaśnic proszkowych z których to wszystkie miały niby działać poszedł tylko niewielki dymek po odpaleniu to to było przegięcie . Teraz w samochodzie mam z manometrem i wiem ,że ma jeszcze jakieś ciśnienie . Mały płomyczek da się nią ugasić aby nie powstał większy płomyczek .
Jak dealer da to na piśmie do ubezpieczenia ,że one działają pomimo swojego wieku to niech je rozdaje .
PS
Gaśnica dla policji nic jest nie warta bez naklejki z odpowiednią datą - czy działa to inna sprawa .

Student - 02-10-2006, 07:15

Chyba panowie straciliście sęs wypowiedzi nie chodzi o 15 zł tylko o fakt gaśnicy którą można sobie tyłek podetrzeć, z co by było podczas kontroli drogowej: Ma pan gaśnicę , Mam tylko beż badania :(
Hubeeert - 02-10-2006, 08:00

Dobrze - dość bicia piany - teraz czekamy na to co napisze autor po telefonie do serwisu.

Proszę się powstrzymać chwilowo od wygłaszania dalszych komentarzy.

krysstek - 02-10-2006, 10:15

Hubeeert napisał/a:
Dobrze - dość bicia piany - teraz czekamy na to co napisze autor po telefonie do serwisu.

Proszę się powstrzymać chwilowo od wygłaszania dalszych komentarzy.

No i właśnie dzwoniłem: oczywiście wymienią na nową; podobno przy wyposażaniu nowego autka pracownik nie sprawdza terminu ważności gaśnicy.
Amen

Hubeeert - 02-10-2006, 10:21

Jak dla mnie to zamyka temat.
cns80 - 02-10-2006, 13:05

majki napisał/a:
Oj tam, przesadzacie. Moze niedopatrzenie z ich strony? W koncu skoro dali gasnice za darmo, to nie mozna podejrzewac ich o to, ze skapili 15 zl - mogli niby w ogole nie dac, hm... Oby tylko nei bylo problemow gdyby (odpukac) cos Miskowi dolegalo...

M.

Pracowałem u dealera Citroen'a. Gaśnica musi być obowiązkowo i jest wliczona w cenę samochodu, ponieważ dealer jest odpowiedzialny za wydanie samochodu gotowego do jazdy, a co za tym idzie: sprawnego technicznie i wyposażonego zgodnie z wymogami prawa. To między innymi dlatego nie ma wstępnego badania technicznego w stacji diagnostycznej.

Anonymous - 09-12-2007, 11:43

Witam,

Gaśnice, apteczki, trójkąty ostrzegawcze i instrukcje do samochodów Mitsubishi są wkładane przez firmę transportową podczas załadunku do dealera.
Dziwna sprawa, że znalazła się tam przeterminowana gaśnica. Gaśnice kupujemy praktycznie na bierząco i wysyłamy do nich.
Dealer poprostu nie wpadł na pomysł, że taki bubel może leżeć w aucie.

Mam nadzieję, że dealer w Lublinie poprawił się i wymienił na nową?

Pozdrawiam,

ADAM MMC

sla - 13-12-2007, 17:52

Temat stary i odgrzany ale coś w tym jest. Ok 3 mies. po kupnie mojego Miśka kumpel jechał na przegląd i chciał pożyczyć moją gaśnicę , patrzymy a ona była już przeterminowana w momencie kupna samochodu. Kupiłem nową w markecie i po 2 latach przy okazji przeglądu chciałem kupić kolejną u dealera, ponieważ minął jej termin ważności.Moje zdumienie nie miało granic gdy przyniesiono mi gaśnicę przeterminowaną już 3 lata. To oczywiście są drobiazgi , ale przy odrobinie pecha gdy nie sprawdzamy daty ważności może to nas kosztować mandat przy okazji kontroli drogowej. Po prostu jest to efekt niechlujstwa, i każe nam być czujnym przy byle drobiazgu i nie świadczy dobrze o salonie.
Anonymous - 14-12-2007, 17:40

Witam,

A u którego dealera takie dobre gaśnice są w ofercie?

Pozdrawiam,

Adam MMC