To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - KILKA TECHNICZNYCH PYTAń W/S CARISMY

Anonymous - 30-09-2006, 21:50

Matejko napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
jadu napisał/a:
2) coś mi piszczy z przodu w kołach (nie zawsze), jak lekko nacisnę pedał hamulca piszczenie ustaje ... czy to wina jakiegoś kurzu albo czegoś w tym stylu na tarczy

Blaszki w klockach - jak się nie mylę klocki Ci się kończą

ty no jak, jakby sie konczyly to przy hamowaniu tez by bylo slychac - jesli slychac i przestaje po wcisnieciu hamulca to beda prowadnice od klockow - tam sie lub syf zbierac, pewnie przy wymianie zamiast wszystko oczyscic dali smaru syf sie nazbieral i teraz klocek sie nie cofa jak powinien przez co trze podczas jazdy i piszczy - ogolnie nieszkodliwe ale wnerwiajace, ja wlasnie jestem po calkowitym przegladzie hamulcy ze smarowaniem tloczkow zaciskow prowadnic itp.

co do tych prowadnic poprostu musisz wyjac klocki i przeszlifowac papierkiem sciernym ok 100-150 prowadnice od klockow w jarzmie zacisku i na samych klockach, mozna dac smaru ale delikatnie i najlepiej jakiegos wysokotemperaturowego

czyli może to być przyczyną np po prostu zabrudzonych klocków ? np przez kurz ?

Matejko - 01-10-2006, 00:13

Zmieszany ze smarem na prowadnicach
- tak,
czy moze to byc zwiazane z tandetnymi klockami, ktore sie juz skonczyly po 15tys. km
- tak,
czy moze to byc zwiazane z tymi dobrymi klockami, ktore kupilem ale ze czesto i ostro hamuje to sie skonczyly po 15tys. km
- tak, :mrgreen:

WOWA - 24-10-2006, 13:25

Koleś miał podobny problem i się okazało że ma "zapieczone" zaciski, i nierówno pracowały, klocek od tłoczka był prawie zużyty, a drugi jeszcze w połowie dobry. Może to to. :D