Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Akumulator
plecho1 - 20-05-2010, 07:27
Raczej nie ma znaczenia, zawsze pokazywało taką samą wartość ale elektrykiem z wykształcenia nie jestem więc 100% pewności nie mam.
alexgol - 20-05-2010, 11:25
Nowy akumulator na razie śmiga... o dziwo obroty wcale nie falują ani nie gaśnie po zmianie aku, jakby nawet fajniej się jeździło.
Amperomierzem jeszcze nie sprawdzałem.
Pytanko co to za przełącznik (0 - 1) mniej więcej na południowy-wschód od stacyjki na dole... do czego on służy? Jak coś to później wrzucę fotkę bo nie mam pojęcia
volve - 20-05-2010, 21:48
alexgol napisał/a: | o dziwo obroty wcale nie falują ani nie gaśnie po zmianie aku, jakby nawet fajniej się jeździło. |
Stało się tak, ponieważ zresetowałeś komputer poprzez odłączenie aku i podłączenie nowego. Teraz należałoby nauczyć go obrotów:
http://forum.mitsumaniaki...t=31379&start=0
alexgol napisał/a: | Pytanko co to za przełącznik (0 - 1) mniej więcej na południowy-wschód od stacyjki na dole... |
Jakoś nie kojarzę żadnego przełącznika...
pawelsonx - 20-05-2010, 21:52
plecho1 napisał/a: | Raczej nie ma znaczenia, zawsze pokazywało taką samą wartość ale elektrykiem z wykształcenia nie jestem więc 100% pewności nie mam. |
znaczenie jest w samochodach w których podczas odkręcania pierw plusa metalowym kluczem można zrobić zwarcie .
W carismie jest dość miejsca ale odruchowo i tak odkręcam minus
alexgol - 20-05-2010, 22:56
Jutro zrobię fotkę jak wrócę z roboty ... ogólnie to był włączony na "1" i go wyłączyłem i nie czuje różnicy więc nie wiem co to Co do nauki obrotów to za pewne zrobię ją w niedzielę, tak samo jak wyczyszczę przepustnicę
plecho1 - 21-05-2010, 07:44
Raczej ten włącznik nie jest oryginalny (czekamy na fotki), poprzedni właściciel pewnie zamontował w aucie jakiś dodatkowy bajer i stąd ten włącznik.
|
|
|