To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - [Cari 1.8 GDI] Akumulator

plecho1 - 20-05-2010, 07:27

Raczej nie ma znaczenia, zawsze pokazywało taką samą wartość ale elektrykiem z wykształcenia nie jestem więc 100% pewności nie mam.
alexgol - 20-05-2010, 11:25

Nowy akumulator na razie śmiga... o dziwo obroty wcale nie falują ani nie gaśnie po zmianie aku, jakby nawet fajniej się jeździło.
Amperomierzem jeszcze nie sprawdzałem.

Pytanko co to za przełącznik (0 - 1) mniej więcej na południowy-wschód od stacyjki na dole... do czego on służy? Jak coś to później wrzucę fotkę bo nie mam pojęcia :P

volve - 20-05-2010, 21:48

alexgol napisał/a:
o dziwo obroty wcale nie falują ani nie gaśnie po zmianie aku, jakby nawet fajniej się jeździło.

Stało się tak, ponieważ zresetowałeś komputer poprzez odłączenie aku i podłączenie nowego. Teraz należałoby nauczyć go obrotów:

http://forum.mitsumaniaki...t=31379&start=0

alexgol napisał/a:
Pytanko co to za przełącznik (0 - 1) mniej więcej na południowy-wschód od stacyjki na dole...

Jakoś nie kojarzę żadnego przełącznika...

pawelsonx - 20-05-2010, 21:52

plecho1 napisał/a:
Raczej nie ma znaczenia, zawsze pokazywało taką samą wartość ale elektrykiem z wykształcenia nie jestem więc 100% pewności nie mam.

znaczenie jest w samochodach w których podczas odkręcania pierw plusa metalowym kluczem można zrobić zwarcie .

W carismie jest dość miejsca ale odruchowo i tak odkręcam minus

alexgol - 20-05-2010, 22:56

Jutro zrobię fotkę jak wrócę z roboty ... ogólnie to był włączony na "1" i go wyłączyłem i nie czuje różnicy więc nie wiem co to :D Co do nauki obrotów to za pewne zrobię ją w niedzielę, tak samo jak wyczyszczę przepustnicę :)
plecho1 - 21-05-2010, 07:44

Raczej ten włącznik nie jest oryginalny (czekamy na fotki), poprzedni właściciel pewnie zamontował w aucie jakiś dodatkowy bajer i stąd ten włącznik.