To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - [2.8 TD] Obrotomierz

Faraonix - 08-08-2010, 01:14

wez usun przed i za peknieciem warstwe aby dostac sie do miedzi, zalutuj cyna wkladajac w nia drucik. Potem zalej elastycznym klejem, jakims 2 skladnikowym, teoretycznie mozze byc nawet pistoletem na goracy klej bo tam nie ma wysokiej temperatury
Tomasz Grochola - 09-08-2010, 08:27

Faraonix napisał/a:
wez usun przed i za peknieciem warstwe aby dostac sie do miedzi, zalutuj cyna wkladajac w nia drucik. Potem zalej elastycznym klejem, jakims 2 skladnikowym, teoretycznie mozze byc nawet pistoletem na goracy klej bo tam nie ma wysokiej temperatury

Tak się zrobi :)

kawekk - 28-09-2010, 15:05

U mnie przestało nagle działać. Dłubałem przy filtrze paliwa bo mi się misiek zapowietrza. Kilka razy odpaliłem i nagle obrotomierz przestał działać. Powiedzcie czy to jest jaki¶ czujnik czy to co¶ o czym piszecie. Jeszcze jedna pro¶ba jak odkręcić ten obrotomierz jeżeli to to bo ja podejrzewam czujnik chyba jest na altenatorfze

[ Dodano: 28-09-2010, 15:42 ]
kawekk napisał/a:
U mnie przestało nagle działać. Dłubałem przy filtrze paliwa bo mi się misiek zapowietrza. Kilka razy odpaliłem i nagle obrotomierz przestał działać. Powiedzcie czy to jest jaki¶ czujnik czy to co¶ o czym piszecie. Jeszcze jedna pro¶ba jak odkręcić ten obrotomierz jeżeli to to bo ja podejrzewam czujnik chyba jest na altenatorfze

znalazłem problem wtyczka przy pompie wtryskowej :mrgreen:

Pajero2Luk - 25-10-2021, 14:44
Temat postu: potencjometr
Czesc Panowie,
gdziejest ten bialy potencjomtr ktorym mozna pokrecic ?
chzba trzeba wyciagnac sam obrotomierz z "zegarów" ale jak to zrobić ??