To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EA2A] Problem z uruchomieniem

Owczar - 18-05-2010, 13:48

miziek, ale powinien mrugać brak błędów.
Lucas_Lucky - 18-05-2010, 14:09

Ostatnio miałem taki sam problem. Szarpanie i kłopoty z rozruchem (2,5V6)
Nie było iskry.
Powód - syf i wilgoć w aparacie zapłonowym.
Po wyczyszczeniu i wysuszeniu wszystko ok.

lego86 - 19-05-2010, 18:32

Miałem podobne problemy. Po wymianie przewodów wysokiego napięcia wszystko wróciło do normy
Anonymous - 19-05-2010, 20:54

Sprawa wygla tak : wymienilem swiece, zalozylem drugi komplet cewek , sprawdzilem przewody, podmienilem tez TPS , bez efektu. Pokrecilem tez krokowcem, niestety nie przynioslo to zadnych efektow. Odpinalem czujnik temperatury , rezystancja ok 2,6k ohm , nic sie nie dzieje.
Po przekreceniu kluczyka kontrolka silnika zapala sie i nie gasnie, auto nie zapala.
Przy zwarciu pinow w zlaczu diagnostycznym kontrolka silnika nie wymruguje bledow. Chyba czeka mnie holowanie do serwisu i spore wydatki :( .

radek79 - 19-05-2010, 21:06

a ja bym zaczoł od najprostrzej rzeczy czyli filtra paliwa później sprawdził napięcie na pompce paliwa i czy w ogóle ona pracuje, jeszcze winny może być czujnik płożenia wału ale wydaje mi się że ecu wymrugało by jego błąd
Hugo - 19-05-2010, 22:50

axg napisał/a:
Odpinalem czujnik temperatury , rezystancja ok 2,6k ohm , nic sie nie dzieje.
W jakiej temperaturze?
Anonymous - 19-05-2010, 23:22

Hugo napisał/a:
axg napisał/a:
Odpinalem czujnik temperatury , rezystancja ok 2,6k ohm , nic sie nie dzieje.
W jakiej temperaturze?

nie wiem jaka dokladnie byla na dworze , ale mysle ze z 18 st C

KaWu - 20-05-2010, 15:50

axg, obstawiam ze masz moze cos z instalacja elektryczna.
Zobacz szczegolnie miejsca wpiecia instalacji LPG do instalacji.
Jaki masz sterownik lpg :?: Jak i w ktorym miejscu zamontowany :?: Moze sie cos spalilo jak poszla woda a jest np. odwrotnie zamontowany.
Sprawdz czy nie wypiela sie listwa w sterowniku :?:

Anonymous - 20-05-2010, 18:57

KaWu napisał/a:
axg, obstawiam ze masz moze cos z instalacja elektryczna.
Zobacz szczegolnie miejsca wpiecia instalacji LPG do instalacji.
Jaki masz sterownik lpg :?: Jak i w ktorym miejscu zamontowany :?: Moze sie cos spalilo jak poszla woda a jest np. odwrotnie zamontowany.
Sprawdz czy nie wypiela sie listwa w sterowniku :?:

Moja instalka gazu to STAG300 , laczylem sie z nia kablem za pomoca komputera i polaczenie jest bez problemu.

KaWu - 21-05-2010, 12:48

axg napisał/a:
Moja instalka gazu to STAG300

Jak odlaczysz sterownik lpg to takze nie odpalisz juz auta na Pb. Wiec mozliwe ze to sie u Ciebie stalo.
Sprawdziles w/w :?:

Anonymous - 22-05-2010, 16:25

Pisalem juz wczesniej, ze moge sie bez problemu polaczyc z komputerem instalacji gazowej. Posprawdzalem jeszcze wpiecie komputera do wtryskiwaczy ale nie widac tam zadnych uszkodzen. Na wtorek jestem umowiony w Auto TW , zobacze jaka bedzie diagnoza.

A jeszcze jedno, czy w przypadku uszkodzenia wtryskow benzynowch ECU wymrugalo by bledy ? Pomierze jeszcze rezystancje moze to to.

Wczoraj jeszcze pomierzylem rezystancje cewek wtryskow benzynowych. Wszystko bylo ok, i sprobowalem odpalic ..... odpalilo bez problemu. Przejechalem z 20km, bledow brak, jezdzi ok, nic sie szarpie itp. Sam sie naprawil , a to niestety nie wrozy nic dobrego, bo rownie dobrze moze sie znowu popsuc :(
W AUTO TW obstawiaja czujnik polozenia walka rozrzadu.