To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - klimatyzacja

rezon - 26-05-2010, 20:28

jorzyk1976 napisał/a:
a wiec przestroga dla innych 100 razy obmacajcie swój wymarzony wóz za mim zdecydujecie sie wyłożyć gotówkę.
święta racja. Całkowicie się z tym zgadzam. Nawet w salonie Mitsubishi warto to zrobić :(
jorzyk1976 - 26-05-2010, 21:56

u mnie to samo a pytam bo takie rozwiązanie to zalatuje chałupnictwem. żadnej osłony wszystko na wierzchu.
mitsu00 - 26-05-2010, 22:15

jorzyk1976 napisał/a:
u mnie to samo a pytam bo takie rozwiązanie to zalatuje chałupnictwem. żadnej osłony wszystko na wierzchu.

No to trochę dziwne masz mniemanie bo w Corolli czy w BMW po zdjeciu schowka też te elementy są widoczne jak w Outlanderze....

ZbigniewD - 27-05-2010, 02:18

chałupnictwem rodem zza Buga to ten cały wóz zalatuje a klima to jest dramat i brak czujnika nasłonecznienia to kolejna rewelka spod znaku kamieni
androzek - 27-05-2010, 07:58

I tu sie ponownie zgadzam i dodaję moje ulubione stwierdzenie - w moim Fordzie Focusie II czyli samochodzie klasy najwyższej był czujnik nasłonecznienia.
jorzyk1976 - 30-05-2010, 19:11

a proszę powiedzieć jak ta klimatyzacja działa tzn. jeżeli ustawie temp. np. na 17st. to po schłodzeniu do tej temperatury klima sie wyłącza? i dioda na pokrętle miga czy gaśnie czy w inny sposób jest to sygnalizowane. jak to jest?
regon - 30-05-2010, 19:16

po dojsciu do odpowiedniej temperatury po prostu ją utrzymuje - lampka klimy cały czas się pali bo to oznacza, iż działa.
jorzyk1976 - 30-05-2010, 19:20

ja myślałem ze gdy osiągnie zadaną temp. to migając lampką sygnalizuje iż przechodzi w stan czuwania.
jaca71 - 30-05-2010, 20:04

Gunner napisał/a:
W benzynie zawsze obroty ida wyrazniej do gory.Co innego jednostki uturbione.W mojej Mazdzie na benzynie tez obroty skakaly duzo wyrazniej niz w dieslu.Inny moment.No chyba ze to 3-4l benzyna.

W moim benzynowym obroty nawet nie drgną w momencie załączania klimy,
arturro napisał/a:
nie zawsze, w moim golfie 1.4 nie zauwazysz pracy klimy, obroty nie drgna, auto nie traci na mocy w przeciwienstwie do aut japonskich

jakiś spadków mocy też nie zauważam :)

Widocznie mam popsuty japoński samochód.

regon - 30-05-2010, 20:10

jak do tej pory nie odczułem skoku obrotów (MO 2.4) i nawet nie wiem kiedy działa a kiedy nie (odczuwam jedynie przyjemny chłodek i stała tempe).
jorzyk1976 - 31-05-2010, 18:13

mam pytanie czy w waszych miskach wentylator nawiewu powietrza i klima działa na full prędkość gdy pokrętło temp. ustawione jest na min. a pozostałe pokrętła na auto. bo u mnie wentylator kreci z max. prędkością
ZbigniewD - 31-05-2010, 23:08

no to logiczne ,skoro karzesz mu schłodzić do 16 stopni to jakim cudem bez pełnego dmuchania ma to zrobić !!
na tym polega klima automatyczna :wink:

Gunner - 01-06-2010, 01:12

Cytat:
jakiś spadków mocy też nie zauważam

Widocznie mam popsuty japoński samochód

To go wymien kolego,albo wpatrz sie uwazniej.Nikt tu nie mowi 200-300 rpm tylko o min drgnieciu-zaowazalnym dla oka.Albo wez druga osobe ,rozgrzej auto (benzynowe) ,stan kolo maski i ta druga osoba ,niechaj wlaczy klimatyzacje ,jesli nie widzisz ,to moze uslyszysz chwilowa roznice w obciazeniu.

jaca71 napisał/a:
jakiś spadków mocy też nie zauważam

I swietnie,super auto,moze jednak go nie wymieniaj? :)
Ja wiem swoje -chamownie mowia co innego.

dab - 01-06-2010, 07:52

jorzyk1976 napisał/a:
ja myślałem ze gdy osiągnie zadaną temp. to migając lampką sygnalizuje iż przechodzi w stan czuwania.

Nie slyszalem zeby takie rozwiazania byly gdzies w motoryzacji rozpowszechnione...zreszta chcialbys aby ci migala jakas pomaranczowa lampka? 8)

jaca71 - 01-06-2010, 22:14

Gunner napisał/a:
Nikt tu nie mowi 200-300 rpm tylko o min drgnieciu-zaowazalnym dla oka.

Aptekarzem nie jestem - pewnie dlatego nie zauważam. Przyglądnę się następnym razem.
Gunner napisał/a:
Ja wiem swoje -chamownie mowia co innego.

Tu też aptekarzem nie jestem dlatego nie zauważam :)
Zawsze jeździsz na max osiągów? Bo tylko na maksymalnym przyspieszeniu lub przy ekstremalnych wzniesieniach różnicę można poczuć. Jaką moc ma sprężarka? Jaką moc ma Twój samochód? Porównując te dwie wartości można stwierdzić jaki jest spadek mocy i czy jest to odczuwalne w normalnym ruchu szczególnie miejskim. Od razu napiszę że różnicy w spalaniu też wielkiej nie ma.