To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - deficyt opon do outka

michu300 - 02-06-2010, 08:43

Pe.te napisał/a:
michu300 napisał/a:
ja mam założone fabrycznie te Continentale Cross Contact, na razie nie narzekam, zobaczymy jak z trwałością

A jak z głośnością tych Conti? Bo powoli przymierzam się do zakupu...

Ori Bridgestone to najgłośniejsze opony letnie na jakich miałem "przyjemność" jeździć...
Dobrze, że się kończą... :twisted:

Szczerze mowiąc, to w tym samochodzie jest tyle różnych hałasów, głównie od silnika :-) , że kwestia głośności opon to chyba nie jest już najważniejsza. Ważne, żeby trzymały dobrze na zakrętach :-) Pod tym względem OK. Co do głośności to nie mam porównania do innych.

rezon - 02-06-2010, 11:01

michu300 napisał/a:
Szczerze mowiąc, to w tym samochodzie jest tyle różnych hałasów, głównie od silnika , że kwestia głośności opon to chyba nie jest już najważniejsza.
warto zwrócić uwagę jeszcze na praktyczny brak wytłumienia nadkoli co na pewno zmienia optykę patrzenia na opony. Bridgestony są w Outku głośne, ale nie wiem czy to w głównej mierze nie jest winą samego Outka, a nie opon. Również ocena opon 4-ro letnich z nieco twardszą ze starości gumą w porównaniu do nówek nie zawsze jest właściwa. Na Bridgestonach F580 jeździłem kiedyś cztery sezony i były super, w piątym sezonie od początku były głośniejsze i po pierwszym deszczu wymieniałem je na inne, bo zrobiły się bardzo śliskie i tym samym niebezpieczne chociaż bieżnika było ok 5 mm. A trzymane były w chłodnej piwnicy, na kołach, na stojaku, itp. czyli warunki super.
Anonymous - 02-06-2010, 12:43

Co do wytłumienia (lub jego braku) masz rację.
Jednak jak wiosną zmieniłem zimowe Nokiany na te Bridgestony, to aż się zdziwiłem, że letnie opony mogą być takie głośne - najwidoczniej zapomniałem już od jesieni :P jak hałasują...
A przecież nadkola i ich wytłumienie mam te same... kto to widział, żeby zimówki były cichsze (i to dużo) od letnich :roll:

Dopytuję o te Conti, bo cieszę się, że są w tym rozmiarze. W przeszłości najczęściej jeździłem na Continentalach i zawsze byłem zadowolony...