To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Jak podlaczyc tube I NIE TYLKO w Galancie EA ?

Anonymous - 11-10-2006, 15:48

akurat pionki z nizszych polek cenowych maja bardzo dziwne podbicie basu w granicach 70Hz zamiast np 50 czy 40Hz, 7600 to troszke lepszy model, ale nie wiem na ile sie wnim poprawilo. Wyzsze modele to zupelnie inna bajka, nie wolno porownywac firm tylko poszczgolne produkty, bo zarowno pioneer, alpine jak i clarion maja modele do bani i modele na SoundOff.

young, o jakim procesorze piszesz? np Alpine 7873R ma wbudowany procesor przesuniec fazowych, a cenowo jest bardzo podobnie (uzywany),

Anonymous - 12-10-2006, 07:57

Panowie na tyl kupilem JBL GTO 6527 tylko jak sie okazalo niby w srodku ma wielkosc 142mm na wyciecie ale nie pasuja otwory na dokrecenie i dzis trzeba bedzie wiercic :/ Mam nadzieje ze uda mi sie to jakos wszystko zmontowac zeby to jako tako wygladalo ;) Znaczy PORZADNIE wygladalo i gralo :> Nie wiecie jakiej wielkosci sa przednie glosniczki ? Bo tez bym sobie na jakies lepsiejsze wymienil. Moze cos polecacie ? Narazie tego 20cm po srodku tylu nie znalazlem zadnego porzadnego. Poszukiwania trwaja. Jesli sie znajdzie to wtedy dolacze jakis wzmacniacz do tego np BLAUPUNKTA GTA 4 tylko pytanie czy np na takim wzmacniaczu (4kanalowym) moglbym podlaczyc np sam tyl czyli 2 boczne glosniki plus ten srodkowy niskotonowy ? Da rade to tak zmostkowac?Bo w opisie wzmacniacza pisze ze pracuje albo na 2 lub 4 kanalach...
young - 12-10-2006, 10:39

nippo napisał/a:
young, o jakim procesorze piszesz?

DEH 7600 ma wbudowany procesor tak jak Alpine. Można sterować wyjściem na wzmacniacz woofera, zmieniać fazy i częstotliwości, taki standardzik. Natomiast jest jeszcze możliość podłączenia procesora zewnętrznego, znacznie bardziej rozbudowanego. Niestety nie pamiętam symbolu, wiem tylko ze kosztował 1600 pln (używany) :D

Pozdrawiam

Anonymous - 12-10-2006, 10:49

young, eeeeh, jak ten ceny poleciały...zeby za 500PLN kupic odtwarzacz z przesunieciem fazowym :roll:
young - 12-10-2006, 15:22

Niom, jak cała elektronika. Za 500 pln widziałem właśnie jakiś czas temu DEH 7600. Pamiętam, że nowy kosztował prawie 1800 pln.

Szczerze mówiąc przymierzam sie do nagłośnienia swojego nowego autka i właśnie pójdę chyba w sprzęt starszej daty i wyższych parametrów :D

Miałem przyjemność posłuchać ostatnio głośników basowych "nowej generacji" i faktyczne zajefajnie "wyglądają" :D

Ogólnie zawsze się kierowałem zasadą, że trzeba najpierw czegoś posłuchać i na tej podstawie dokonać wyboru, a nie kierować się nazwami i symbolami :)

Pozdrawiam

Anonymous - 12-10-2006, 16:39

young napisał/a:
pójdę chyba w sprzęt starszej daty

to bardzo dobry wybor...

young napisał/a:
głośników basowych "nowej generacji" i faktyczne zajefajnie "wyglądają"

no właśnie...ale teraz to nie to co kiedys, teraz audio sie sprzedaje oczami :) a nie uszami.. :lol:

Cytat:
Ogólnie zawsze się kierowałem zasadą, że trzeba najpierw czegoś posłuchać i na tej podstawie dokonać wyboru, a nie kierować się nazwami i symbolami

Proszę wszystkich zaczynających swoją przygodę z Audio o zapamiętanie powyższego zdania.

Anonymous - 13-10-2006, 15:52

Frog: ja jeszcze w EA nie zabralem sie do muzyki.. ale wczesniej w nissanie mialem wzmaka 4 kanalowego.. i spokojnie sobie przednie glosniki ( 2 kanaly ) + tube ( 2 kanaly ) podlaczylem :)
Anonymous - 13-10-2006, 19:52

maniakowy, bo to jednym slowem NALEPSZE rozwiazanie (cena/jakosc/instalacja)
Anonymous - 17-10-2006, 22:05

No dobra, glosnik zamontowany - spostrzezenia:
1. Nie zabierajcie sie za to jak jestescie amatorami i nie macie calego dnia (chyba, ze mozecie zostawic rozgrzebane auto :) )
2. Wzmacniacz typu Blaupunkt 2100, a nawet wiekszy swietnie sie miesci pod fotelem kierowcy, a fabryczne wyciecia w dywaniku pozwalaja wyprowadzic do niego kable bez wiekszych komplikacji.
3. Najdelikatniejsza z robot to wycinanie otworu w polce.
4. Kable zasilajace, glosnikowe i sygnalowe pieknie uklada sie w oryginalnych korytkach i mocowaniach - czyli 0 fuszerki bez ukladania nowych drog dla przewodow.
5. Jesli wkladacie w polke glosnik niskotonowy to jednak warto chyba zainwestowac i poszukac typu Free Air - choc wiem, ze to trudne pod ta wielkosc otworu w polce (20cm) taki znalezc.
Generalnie jestem zadowolony, tymbardziej ze najgorsza robota - ulozenie kabli juz za mna, teraz o wiele latwiej dokonywac bedzie ew. zmian.
Nippo - jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc :!: :!: :!: