[XX-92]Colt C50 i starsze - [C50]Włączniki, przełączniki, kontrolki do Colta
Hubeeert - 03-10-2006, 09:47
Zmieniłem temat
Anonymous - 03-10-2006, 09:59
Niestety nie mam innych fotek na których widać to lepiej
[ Dodano: 03-10-2006, 10:04 ]
Hubeeert napisał/a: | Zmieniłem temat | Ja się nie gniewam
Hubeeert - 03-10-2006, 10:06
Dzięki.
A ma ktos może w Colcie tempomat?
Anonymous - 03-10-2006, 10:13
Niestety nie wiem, ale pragnę zwrócić Twoją oraz innych uwagę na włącznik świateł kolego brodzky'ego. Jego Colt wg. kolegi Krzyżaka jest wersją skandynawską wyposażoną w podgrzewane fotele oraz spryskiwacze reflektorów. Niestety po dzwonie spryskiwaczy już nie ma, ale został włącznik. Podobno przekaźnik od silniczka ciągle cyka
Jakie jeszcze dodatkowe wyposażenie można mieć w Colcie C50? Chodzi o fabryczne.
Hubeeert - 03-10-2006, 10:30
El szyby
El lusterka
Podgrzewane fotele
Spryskiwacze reflektorów
Klima
Tempomat
Przeciwgielne przednie
Fotele regulowane na wysokość
Szyberdach - 2 rozmiary standard i taki podwójny
Automatyczne pasy
Zamykany schowek przy ręcznym
2 rodzaje schowka przed pasażerem
4 różne radia - oryginalne 1 i 2 DIN
2 lotki - w połowie i na górze klapy tylnej
Centralny zamek
2 różne kierownice
Wycieraczki z regulowaną częstotliwością wycierania
Chyba tyle
Ja mam:
Klimę
El szyby i lusterka - dokupione
Wycieraczki z regulacją - dokupione
Schowek przed pasażerem z otwieraną tylko przednią częscią a nie całością
Aut pasy
Radio 2 DIN
Kierownicę trójramienną
Lotkę na górze klapy
Planuję dokupienie jeszcze
- podgrzewanych foteli
- centralnego zamka
- spryskiwaczy reflektorów z instalacją (będzie rzeźba ze względu na belkę pod zderzakiem)
- dobranie przeciwmgielnych przednich
- montaż przeciwmgielnego tylnego (przełącznik już mam)
- tempomatu
Anonymous - 03-10-2006, 11:06
Ja z oryginałów mam:
El lusterka - dokupione
Fotele regulowane na wysokość
Zamykany schowek przy ręcznym - dokupiony
Lotkę nad tylną szybę - mam oryginalną od GTi
Plastiki pod przedni zderzak i na progi - dokupione
Regulator intesywności podświetlenia deski rozdzielczej - dokupiony
Nieoryginalne:
El szyby - dokupione, jak tylko będzie możliwość to wymienię na oryginalne
Centralny zamek - mam nieoryginalny, dokupiony
W planach:
Podgrzewane fotele - myślę o matach uniwersalnych wszytych pod pokrowiec (włączniki oryginalne
Spryskiwacze reflektorów - może....
Klima - może..
Skóra - razem z klimą
Przyciemnić szyby - razem ze skórą
Przeciwgielne przednie!!!
Szyberdach - w grę wchodzi tylko i wyłącznie elektryczny chowany pod podsufitkę, więć niestety odpada, nie będę wymieniał dachu
Wycieraczki z regulowaną częstotliwością wycierania
szpala85 - 04-10-2006, 13:29
A ja mam pytanko z innej beczki ... czy w coltach jest kontrolka "stanu oleju w silniku " ?
bo jak patrze na ten rysunek to mam te same zegary (tylko bez tych kontrolek od automatu ) i sie zastanawiam czy ta kontrolka wogole swieci czy tez nie jest podlaczona do niczego ?
jak to jest ?
Krzyzak - 04-10-2006, 13:45
chodzi o olej napędowy - ta kontrolka jest przy dieslach
tomusn - 04-10-2006, 13:55
a ewentualnie podobna jest od płynu do spryskiwaczy
Anonymous - 04-10-2006, 22:20
szpala85 napisał/a: | A ja mam pytanko z innej beczki ... czy w coltach jest kontrolka "stanu oleju w silniku " ?
bo jak patrze na ten rysunek to mam te same zegary (tylko bez tych kontrolek od automatu ) i sie zastanawiam czy ta kontrolka wogole swieci czy tez nie jest podlaczona do niczego ? |
tomusn napisał/a: | a ewentualnie podobna jest od płynu do spryskiwaczy |
To tak dla wyjaśnienia (jeśli się mylę proszę mnie poprawić);
Strona lewa, od góry:
[ 1 ] - CHECK ENGINE - czerwona - wyświetla błędy komputera (nie działa tylko w wersji C51)
[ 2 ] - Ciśnienie oleju - czerwona - zapala się, gdy ciśnienie oleju jest zbyt niskie, ew. brak oleju
[ 3 ] - Ładowanie - czerwona - zapala się, gdy alternator nie doładowuje akumulatora
[ 4 ] - pomarańczowa - działa tylko w dieslach, nie wiem kiedy
[ 5 ] - Światła awaryjne - czerwona - mruga, gdy włączone są światła awaryjne
Strona prawa, od góry:
[ 1 ] - Rezerwa paliwa - pomarańczowa - zapala się, gdy w zbiorniku znajduje się około 10l paliwa
[ 2 ] - Hamulec - czerwona - sygnaliuje zaciągnięty hamulec ręczny lub niski poziom płynu hamulcowego
[ 3 ] - Drzwi - czerwona - sygnalizuje niedomknięte drzwi
[ 4 ] - Spryskiwacz - pomarańczowa - sygnalizuje niski poziom płynu spryskiwaczy (nie spotkałem się z wersją w której działa)
[ 5 ] - ABS - pomarańczowa - sygnalizuje działanie układu ABS (tylko w wersjach wyposażonych w ABS)
Po uruchomieniu silnika wszystkie czerwone kontrolki powinny zgasnąć. Jeśli nie gasną jazda nie powinna być kontynuowana przed usunięciem usterki.
U góry, od lewej
[ 1 ] - Lewy kierunkowskaz - zielona
[ 2 ] - Światła drogowe, tzw "długie" - niebieska
[ 3 ] - Prawy kierunkowskaz - zielona
W wersjach z automatyczną skrzynią biegów, od góry:
[ P ] - P - Parking; odpowiednik "luzu" w skrzyni manualnej z blokadą kół, w tym położeniu możliwe uruchomienie silnika
[ R ] - R - Bieg wsteczny
[ N ] - N - "Luz", w tym położeniu możliwe uruchomienie silnika
[ D ] - D - Jazda do przodu z automatyczną zmianą
[ 2 ] - 2 - Odpowiednik drugiego biegu w skrzyni manualnej
[ L ] - L - Odpowiednik pierwszego biegu w skrzyni manualnej
[ P ] [ E ] - Tryb jazdy Sportowy/Ekonomiczny
Hubeeert - 05-10-2006, 07:57
bartek_nkm napisał/a: | Spryskiwacz - pomarańczowa - sygnalizuje niski poziom płynu spryskiwaczy (nie spotkałem się z wersją w której działa) |
U mnie działało ale czujnik zaliczył padakę...
szpala85 - 05-10-2006, 08:44
czyli nie bedzie swiecic kontrolka , zostaje mi nadal sprawdzanie bagnetu co tydzien , ahh te colty
Krzyzak - 05-10-2006, 12:05
szpala85 napisał/a: | :wink: czyli nie bedzie swiecic kontrolka , zostaje mi nadal sprawdzanie bagnetu co tydzien , ahh te colty |
zawsze pozostaje kontrolka ciśnienia - jak zostanie Ci połowa oleju, to zacznie mrugać
szpala85 - 05-10-2006, 12:15
Krzyzak napisał/a: | zawsze pozostaje kontrolka ciśnienia - jak zostanie Ci połowa oleju, to zacznie mrugać |
wlasnie nie ,,,,, zapala sie na chwile przy odpalaniu auta i gasnie ,,,, (ostatnio nie mialem czasu jezdzic autem jakies 2 tygodnie , wiec dalem auto matce (kiedys nie wiedziala ze w colcie jest 5 bieg ), po 2 tygodniach otwieram maske patrze na bagnet , a tu nawet minimum nie ma , sahara ja sie patrzy , odrazu opier..... matke , a ta mi tekstem ze "ja umniem tylko tankowac " i ".... przeciez nie palila sie zadna kontrolka ze nie ma oleju .... " )
pozostaje mi sprawdzac czy autko ma wazelinke
Krzyzak - 05-10-2006, 12:34
właśnie tak - połowa oleju w tym silniku, to pewnie nieco ponad 1.5 litra; sucho na bagnecie, to wcale nie jest jeszcze połowa oleju
skoro czujnik działa, to na pewno pokaże spadek ciśnienia - najpierw będzie mrugał, jak zostanie oleju litr, to świeci się stale...
|
|
|