To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Funkcja centralnego zamka

michu300 - 02-06-2010, 12:45

mitsu00 napisał/a:
Cytat:
Chciałbym dodać, że w moim przypadku występuje również brak kluczyka... (jest awaryjnie wyciągany z pilota).

Ano każdy Instajl tak ma....

A wlasnie, ze Intense+

mitsu00 - 02-06-2010, 12:51

michu300 napisał/a:
A wlasnie, ze Intense+

No proszę.... nie wiedziałem że wersja budżet też ma takie luksusy :D

dab - 02-06-2010, 13:14

sylb napisał/a:
Ostatni raz miałem przyjemność wkładania kluczyka do zamka w drzwiach w Punto 1 a to było w latach 90’. Generalnie jak sama nazwa mówi „centralny zamek” a służyć do tego by za jednym zamachem otworzyć wszystkie drzwi. Więc należy zadać sobie pytanie czy takie działanie można nazwać centralnym zamkiem

No to wlasnie chce otworzyc jednym zamachem - klucza w zamku - wszytkie drzwi - centralnie..i nie moge...znow cos zaoszczedzono przy konstrukcji :?
Ostatnio mialem wlasnie problem - nie chcialo mi sie auto zamknac z pilota w kluczyku - myslalem ze jak zawsze wczesniej zamkne "recznie-kluczem" i tu okazalo sie ze lipa...trzeba kombinowac zamykajac kazde drzwi od srodka z osobna..w dodatku nie wiem co z tylnia klapa - pewnie zostaje otwarta, lipa :? chyba ze jednak jest jakis magiczny patent na to?

mitsu00 - 02-06-2010, 13:18

dab napisał/a:
No to wlasnie chce otworzyc jednym zamachem - klucza w zamku - wszytkie drzwi - centralnie..i nie moge...znow cos zaoszczedzono przy konstrukcji
Ostatnio mialem wlasnie problem - nie chcialo mi sie auto zamknac z pilota w kluczyku - myslalem ze jak zawsze wczesniej zamkne "recznie-kluczem" i tu okazalo sie ze lipa...trzeba kombinowac zamykajac kazde drzwi od srodka z osobna..w dodatku nie wiem co z tylnia klapa - pewnie zostaje otwarta, lipa chyba ze jednak jest jakis magiczny patent na to?

Aż z ciekawości przetestuję czy patent BMW tu zadziała. W piąteczce jedno przekręcenie kluczyka zamyka tylko drzwi kierowcy. Dodatkowe przekręcenie i przytrzymanie kluczyka w pozycji Zamknij domyka pozostałe drzwi.

Wazzi - 02-06-2010, 18:56

dab napisał/a:
sylb napisał/a:
Ostatni raz miałem przyjemność wkładania kluczyka do zamka w drzwiach w Punto 1 a to było w latach 90’. Generalnie jak sama nazwa mówi „centralny zamek” a służyć do tego by za jednym zamachem otworzyć wszystkie drzwi. Więc należy zadać sobie pytanie czy takie działanie można nazwać centralnym zamkiem

No to wlasnie chce otworzyc jednym zamachem - klucza w zamku - wszytkie drzwi - centralnie..i nie moge...znow cos zaoszczedzono przy konstrukcji :?
Ostatnio mialem wlasnie problem - nie chcialo mi sie auto zamknac z pilota w kluczyku - myslalem ze jak zawsze wczesniej zamkne "recznie-kluczem" i tu okazalo sie ze lipa...trzeba kombinowac zamykajac kazde drzwi od srodka z osobna..w dodatku nie wiem co z tylnia klapa - pewnie zostaje otwarta, lipa :? chyba ze jednak jest jakis magiczny patent na to?
zamykasz przyciskiem centralnego w srodku a potem tylko przekrecacsz kluczyk i zamykasz drzwi kierowcy, w Passacie b6 awaryjne zamykanie podobnie dzialalo.
regon - 02-06-2010, 18:56

W poprzednim samochodzie przekręcenie i wstrzymanie kluczyka w tej pozycji powodowło zamknięcie szyb lub je otwierało.
karol_alasz - 03-06-2010, 08:25

dab napisał/a:
trzeba kombinowac zamykajac kazde drzwi od srodka z osobna..w dodatku nie wiem co z tylnia klapa - pewnie zostaje otwarta, lipa chyba ze jednak jest jakis magiczny patent na to?

Nie treba aż tak kombinować...Wazzi Tobie podpowiedział,ja podpowiedziałem-czytasz to forum czy tylko utyskujesz nad swoim losem...Sorry ale mnie wzięło na sarkazm z lekka...
Tutaj też jakaś kombinacja domyka wszystkie szyby-juz nawet nie pamiętam jaka (chyba przytrzymanie zamykania na pilocie) ale jak to w naszych Outkach bywa zapomniano o szyberdachu,co z kolei może się skończyć przykrą niespodzianką jak z rozpędu pozamykasz wszystko oprócz szybera i polecisz gdzieś a tymczasem deszcz zacznie Ci tapicerkę zmywać :twisted:

ZbigniewD - 03-06-2010, 13:59

z tym dachem to kicha juz raz zalało to skaje w Outku