Nasze nieMiśki ;-) - Civic EG4
emzet - 16-08-2010, 17:04
pyjte napisał/a: | wyprzedziłem zapłon do 11 stopni |
A czemu to ma służyć??
mkm - 17-08-2010, 04:00
pyjte, tanim kosztem chce "budowac moc"
Co z tego wyjdzie i czy silnikowi to nie zaszkodzi - to sie okaze...
pyjte - 17-08-2010, 10:24
emzet napisał/a: | A czemu to ma służyć?? |
Może jakieś poprawie charakterystyki silnika.
mkm napisał/a: | Co z tego wyjdzie i czy silnikowi to nie zaszkodzi - to sie okaze... |
Morfi - 17-08-2010, 12:33
mkm, Hondy to najłatwiej tuningowalne samochody.
pyjte - 17-08-2010, 15:16
Wóz został przez hondę przystosowany do jazdy na 91 oktan a ja jeździmy na 95 i temu to uczyniłem.
mkm - 17-08-2010, 18:21
Morfi napisał/a: | mkm, Hondy to najłatwiej tuningowalne samochody. |
Ja bym raczej napisał, ze juz całkowicie odkryte/poznane , bo czy "najłatwiej" to moznaby dyskutować...
No i jeszcze kwestia wyboru, ktory silnik jest "najłatwiej" tuningowalny
pyjte - 17-08-2010, 23:07
mkm, wiesz odkryte i nie odkryte, ludzie ciągle eksperymentują. Honda w przeciwieństwie do Mitsu ma dużo bardzo podobnych rozwiązań w silnikach przykład masz silnik d15b2 -> 1.5 na jednopunktowym wytrysku. 90km. Kupujesz pare pierdółek za 400 zł i robisz MPFI i juz masz ok. 110km do tego już masz start na głowice z d16z6 tj. vtec sohc 1.6. i uzyskujesz juz ok 120km za ok 1200zł. Potem dolot z h22a i kolejne parę km, porządny wydech i kolejne km. Albo idziesz inna droga i na poczatku kupujesz turbo kit'a gotowego. To jest fajne że jest dużo pokrewnych silników. Które się czasem wałkami różniły a moce były większe no i żadnych popychaczy czy przepływomierzy.
rosomak1983 - 17-08-2010, 23:59
pyjte napisał/a: | no i żadnych popychaczy czy przepływomierzy. |
A to ciekawe... jest regulacja na srubki tak jak 4g92 ?
Bez przepływki to chyba wieksze spalanie nie ?
pyjte - 12-09-2010, 15:03
Cytat: | A to ciekawe... jest regulacja na srubki tak jak 4g92 ? | tak.
Cytat: | Bez przepływki to chyba wieksze spalanie nie ? | czemu ? działa a map sensorze.
Chciałoby się napisać Honda is shit.
Po wymianie wcześniej zatkanego Filtru Paliwa Honda dzielnie przejechała do Węgier i spowrotem i ok ~400km na miejscu. Aż tu znów podobne objawy co opisywałem wcześniej, wymiana filtru i wyczyściłem troche bak, po 50km zdechł. Zimny pracuje, ciepły gaśnie. Szybka diagoza. Pompa Paliwa. Zmieniona, usmiech na twarzy, civic znów będzie jeździł i jeździł tyle że nagle gaśnie.
Postanowiłem wsadzić butelke z paliwem pod maskę. Auto jeździ smiga, pali. Wczoraj z racji chwili czasu napełniłem kompresor i podmuchałem w sztywne przewody. Powietrze przelatuje, chociaż i tak wymienie ten przewód. Ktoś ma możę jakiś pomysł co go może blokować ?
londolut - 13-09-2010, 13:59
pyjte napisał/a: | Ktoś ma możę jakiś pomysł co go może blokować ? | Brót Hahah
A tak na poważnie może jakiś syf z baku się dostał do przewodu i w zależności o tego z jaką siłą płynie paliwo przekręca się w tym przewodzie i raz jest ok a raz nie Najlepiej jakbyś przepłukał przewody wachą pod dużym ciśnieniem (z kompresora) tylko nie wiem czy masz możliwość.
Jest tam jakieś ECU w Hani? Może któryś czujnik po nagrzaniu dostaje świra i gasi silnik.
pyjte - 14-09-2010, 14:10
londolut napisał/a: | A tak na poważnie może jakiś syf z baku się dostał do przewodu i w zależności o tego z jaką siłą płynie paliwo przekręca się w tym przewodzie i raz jest ok a raz nie | No własnie też mam takie myśli. Nic jutro będę działał zobaczymy co i jak.
londolut napisał/a: | Jest tam jakieś ECU w Hani? Może któryś czujnik po nagrzaniu dostaje świra i gasi silnik | Gaśnięcie na ciepłym zostało już rozwiązane. Pompa Paliwa była padnięta. Nie ECU nie ma
londolut - 14-09-2010, 22:45
Nie ma kompa? A czujniki temperatury itd jak są rozwiązane?
pyjte - 16-09-2010, 18:34
londolut napisał/a: | Nie ma kompa? A czujniki temperatury itd jak są rozwiązane? | Czujnik cieczy, ale to podaje tylko info na wskaznik na desce. Czujników położenia wału, sond lambda to przecież nie ma
pyjte - 18-10-2010, 22:31
http://img221.imageshack.us/g/dsc09721k.jpg/
Zdjęcia pożegnalne civica. Sprzedany zostazał, więc proszę o zamkniecie tematu
londolut - 18-10-2010, 23:46
Amen.
|
|
|