To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - wymiana rozrządu

Krzyzak - 09-12-2011, 11:33

yossi napisał/a:
Pasek Bosha to nic innego jak Mitsuboshi
taaa - a Makita to to samo co Black&Decker....
yossi - 09-12-2011, 12:22

Krzyzak napisał/a:
yossi napisał/a:
Pasek Bosha to nic innego jak Mitsuboshi
taaa - a Makita to to samo co Black&Decker....

Tym bardziej, jeśli tak nie jest, niech bierze odpowiedzialność za to co montuje. W każdym razie na wszelki wypadek wybiorę pasek Gatesa i już. :)

Krzyzak - 09-12-2011, 13:47

yossi napisał/a:
pasek Gatesa

tego to bym nawet do kosiarki nie zamontował, ale każdy ma swoje fobie ;)

yossi - 09-12-2011, 20:46

Krzyzak napisał/a:
yossi napisał/a:
pasek Gatesa

tego to bym nawet do kosiarki nie zamontował, ale każdy ma swoje fobie ;)

Tak źle, tak niedobrze, ech... Dobra - ostatecznie zamówiłem Boscha i już proszę mi nie mieszać w głowie, bo i tak to już nic nie zmieni! ;) Jeżdżę moim MSR 4 lata, zrobiłem 80.000 i jak dotąd opinia Adaho nigdy bokiem mi nie wyszła, więc z mojej strony EOT. Pozdro!

(Bez urazy, Krzyzak, znam i Twoje zasługi dla Forum, ale nie mam już czasu na dalsze dywagacje na temat tego cholernego paska - auto poszło dziś do mechanika) :)

PS A jak coś jednak pierdyknie, to i tak nie omieszkam wspomnieć! :twisted:

j-rules - 10-12-2011, 01:32

Akurat Gates w ostatnim czasie przejał Unittę - do samochodow japonskich nowe paksi Gatesaw wieskzosci sa produkowane w Japonii. Jedyny problem to ze w hurtowanich jest pelno Gatesow ze starych zatowarowan.
Adaho_Krak, Ina owszem jest oryginalem m.in. w Oplu, ale w przypadku japończyków rzadko praktycznie sie nie spotkałem by w pudełku INa była INA. Pakuja coś innego. Często w srodku bylo cos japonskiego np GMB, NTN. Raczej Ine mozna polecic. Natomiast SKF owszem ceniona marka, ale raczej była. Ogromna czesc mechanikow miala przygody m.in. z pompami SKF i sie do tej marki zrazila (stad dobre ceny na nia w ostatnim czasie).

Kolego, jesli masz pewnosc ze mecanik w razie czego poniesnie odpowiedzialnosc... No to niech bedzie. Pytales o opinie co o tym zestawie sądzic no i dostales, rozne, ale dostales :P
Mam andzieje ze wszystko bedzie ok :)

Krzyzak - 10-12-2011, 23:12

yossi napisał/a:
Bez urazy, Krzyzak, znam i Twoje zasługi dla Forum
spoko - tu nie chodzi o zasługi :) - każdy z nas ma jakieś doświadczenia i przemyślenia
ja poprostu widziałem pasek balansowy Contitech, który kruszył się rękach a obok był pasek główny (z tego samego silnika) Mitsuboshi i wyglądał jak nowy
tak samo, jak i na forum było kilka przypadków pęknięcia Gatesów
widziałem też Gates z UK włożony przez serwis Mitsubishi, widziałem Gatesy robione w PL, których właśnie bym do kosiarki nie założył :)
są ludzie, którzy narzekają na części 555 a ja się jeszcze na nich nie zawiodłem
itd. itp.
Bosch mam pasek alternatora i daje radę, ale jest oryginalnie produkowany w Niemczech - tego z Chin bym raczej nie założył
ogólnie wszystkie produkty Bosch omijam szerokim łukiem, bo ta firma przez ostatnie 15 lat zaczęła robić tandetę... ten pasek trafił się przypadkiem