[92-96]Colt CA0 - [CA4A] - USTAWIENIE ZAPŁONU
rosomak1983 - 14-06-2010, 13:37
tttwm napisał/a: | Trochę mnie martwi jego wygląd, ale się okarze. |
wyglad nie ma zadnego znaczenia.... Moj aparat tez jest brudny
Ma działać
tttwm - 14-06-2010, 14:24
rosomak1983 napisał/a: | aparat tez jest brudny |
Raczej nie chodzi o to ze jest usyfiony tylko tako jakoś dziwnie. Wydaje mi się że brakuje mu też tak jak by jakiejś uszczelki pod kopułką czy gdzieś, zobaczę na 100% w domu jak porównam z moim.
Hugo - 14-06-2010, 14:50
Uszczelke mozesz przełożyć ze starego aparatu.
tttwm - 14-06-2010, 21:35
Misiek pierwszy raz od prawie dwóch miesięcy odpalił. Od pierwszego kopa. Wyprzedzenia jeszcze nie ustawiałem bo nie mam strobo, ale w sobotę zamierzam to zrobić. Wsadziłem aparat tak jak był poprzedni i gra gitara. Zrobiłem nawet jazdę próbną i jest ok. Jedyny problem jaki się pojawił to zapiekły się hamulce z tyłu z lewej strony (mimo że na ręcznym nie stał), ale bez młota nie robota, koło dostało parę ciosów dzięki uprzejmości pana z parkingu który pożyczył młoteczka i odpuściło.
Dziękuję wszystkim tutaj piszącym za pomoc.
omenek - 14-06-2010, 22:09
Cieszymy się, że mogliśmy pomóc przywrócić Colcika do życia:)
Pozdrawiam.
idas - 14-06-2010, 22:45
tttwm napisał/a: | ale bez młota nie robota, koło dostało parę ciosów dzięki uprzejmości pana z parkingu który pożyczył młoteczka i odpuściło. |
Lepiej to zrób jak najszybciej...Miałem to samo i prawdopodobnie od tego mi wszystkie tuleje w wahaczach zaczęły skrzypieć. Na feldze można było jajka smażyć, wiadomo jaki to ma wpływ na spalanie, a dodatkowo może Ci zniszczyć oponę... Winowajca to tłoczek zacinający się w zacisku, musisz rozebrać zacisk i wyczyścić cylinderek, a tłoczek w razie potrzeby wypolerować bardzo drobnym papierem ściernym. Najlepiej by było wymienić wszystkie gumy zacisku- kupić reperaturkę zacisku.Ja zostawiłem stare, były jeszcze ok a sprawa była z gatunku nagłych...
tttwm napisał/a: | Dziękuję wszystkim tutaj piszącym za pomoc. |
Nie ma za co:)
|
|
|