[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
JaGrab3 - 06-10-2006, 00:31
Wydaje mi sie ze powod jest prosty. Holendrzy wsadzaja pozadne instalki (Vialle,Prins) i one sie nie sypiom, jak polak zalozy byle co to pozniej musi miec dostep do wtryskiwaczy zeby wymieniac raz dwa. Pewnie jakbys sobie zazyczyl odwierty na dole kolektora to by ci to z glowy wybili.
A tak nawiasem mowiac w holandii mozna spotkac gala z gazem?? Mam cari stamtad, ale raczej to inna bajka bo one tam sa montowane, ale jakby sie gal trafil ... i z taka jeszcze wypasiona instalka ..... marzenie!
piwkotom - 06-10-2006, 00:55
JaGrab3 napisał/a: | A tak nawiasem mowiac w holandii mozna spotkac gala z gazem?? Mam cari stamtad, ale raczej to inna bajka bo one tam sa montowane, ale jakby sie gal trafil ... i z taka jeszcze wypasiona instalka ..... marzenie! |
jak widac mozna
JaGrab3 - 06-10-2006, 01:17
piwkotom, jak masz mozliwosci zalatw mi takiego! Postawie ci broofca!
Krzyzak - 06-10-2006, 09:14
To nie takie proste - dość powiedzieć, że Piwkotom nabył tego Gala w piatek 31 marca (o ile pamiętam) a już w sobotę popołudniu nie miałby szans, bo ja przejeżdżałem w okolicy i miałem go sprawdzić dla kolegi. A że stan - jak widziałem już potem u Tomka - był jak należy, to od razu bym go rezerwował.
Proponuję uderzyć do usera Xara2004 (dobrze pamiętam?) - zdaje się, że sprowadza takie Galanty na zamówienie.
krzysio1972 - 06-10-2006, 10:15
drout napisał/a: | Ja mam 30kkm na gazie i na razie nic nie pada. O właśnie muszę się udać na kolejny przegląd gazu |
Niestety w energy za ten przeglad sobie troche zycza 150 pln.
Filterek fazy lotnej normalnie kosztuje 17 pln i fazy cieklej przy elektrozaworze 4 pln, sama wymiana to odkrecenie kilku srubek, gaz nie ucieknie bo mamy juz wierozawory z elektrycznym zaworem, ktory jest zamkniety jak jest wylaczone zasilanie, a poza tym przy filterku tez jest elektrozawor (rowniez zamkniety bez zasilania).
Kabalek mam ja, takze mozna sprawwdzic ustawienia instalki
piwkotom napisał/a: | ano ja tez mam montowana w Holandii tylko ze Vialle i.... prawie nie widac. Widzialem natomiast jak wyglada silnik po zamontowaniu sekwencji u nas Niby nic, ale podniesiona oslona silnika zostawiajaca swoje pietno na spodniej czesci maski nie robi dobrego wrazenia Ale to tylko kwestia wizualna, chociaz zastanawiac by sie mozna: dlaczego w Holandii potrafia zamontowac od spodu kolektora a u nas nie. |
Nie jest tak do konca, ze u nas nie potrafia, kolektor trzeba nawiercic w odpowiednim miejscu, przewody pomiedzy wtryskiwaczem a dysza tez nie moga miec dowolnej dlugosci, takze nie zawsze da sie ladnie to zrobic. W galantach nie mozna i wtryskiwacze musza byc pod oslona, u mnie oslona jet uniesiona, ogladalem zdjecia na stronie firmowej prinsa i tam tez jest podobnie, pozostaje tylko kwestia ile oslona bedzie uniesiona, bo u mnie mozna by troche jeszcze powalczyc.
roch_27 - 06-10-2006, 10:17
Krzyzak napisał/a: | Proponuję uderzyć do usera Xara2004 (dobrze pamiętam?) - zdaje się, że sprowadza takie Galanty na zamówienie. | dobrze pamietasz KLIK
A tu masz przykładowego GALANTA , którego właśnie sprzedaje xara2004
pozdro
Marcino - 06-10-2006, 18:11
Czy ktośmoze zrobićfotje swoje instalacji gazowej i sie pochwalić jak to wyglda???
POzrdawiam
pa_pi - 06-10-2006, 20:12
Macie rację holenderskie instalacje, cudo, jeszcze na wtrysu fazy cikłej super, słyszałem od jednego gazownika, że i po 300 tkm robią, ale, ale jest jedno ale, podobno pompa gazu (razem ze zbiornikiem) do tych instalacji kosztuje 5.000 zł , więc jak padnie to można doznać szoku.
Anonymous - 06-10-2006, 20:21
piwkotom napisał/a: | JaGrab3 napisał/a: | Naawiasme mowiac kumpel mial w mazdzie instalke kolteca zakladana w holandii, wtryski byly przymocowane na dole kolektora, tak ze laik, patzac na silnik nie widzial ze ma gaz! |
ano ja tez mam montowana w Holandii tylko ze Vialle i.... prawie nie widac. Widzialem natomiast jak wyglada silnik po zamontowaniu sekwencji u nas Niby nic, ale podniesiona oslona silnika zostawiajaca swoje pietno na spodniej czesci maski nie robi dobrego wrazenia Ale to tylko kwestia wizualna, chociaz zastanawiac by sie mozna: dlaczego w Holandii potrafia zamontowac od spodu kolektora a u nas nie. |
Czepiasz się no co może u mnie tak jest
No niestety jest tak ale to tylko wygląd(albo aż) najważniejsze, że śmiga i jestem B A R D Z O zadowolony z tej intalki
Ale fakt u Ciebie ładniej to wygląda pod maską
piwkotom - 07-10-2006, 00:00
pa_pi napisał/a: | Macie rację holenderskie instalacje, cudo, jeszcze na wtrysu fazy cikłej super, słyszałem od jednego gazownika, że i po 300 tkm robią, ale, ale jest jedno ale, podobno pompa gazu (razem ze zbiornikiem) do tych instalacji kosztuje 5.000 zł , więc jak padnie to można doznać szoku. |
eeee..... podobniez mozna tot naprawic w znacznie rozsadniejszej kwocie... jakies 20% z tego co napisales
[ Dodano: 07-10-2006, 00:03 ]
drout napisał/a: | Czepiasz się no co może u mnie tak jest
No niestety jest tak ale to tylko wygląd(albo aż) najważniejsze, że śmiga i jestem B A R D Z O zadowolony z tej intalki
Ale fakt u Ciebie ładniej to wygląda pod maską |
Dlatego tez pisalem o odczuciach czysto estetycznych wazne ze funkcjonalnie jest OK. Ale jednak pozostaje pewien niesmaczek i w pamieci: jednak mozna zrobic to lepiej.
Matejko - 07-10-2006, 00:37
piwkotom napisał/a: | Ale jednak pozostaje pewien niesmaczek |
taaa a napisz nam jak przelaczasz auto na benzyne ???
Marcino - 09-10-2006, 23:18
Co powiecie na temat instalacji "dt gas sytem". Mam możliwość załozyć taka za około 3700, moze dojśc do tego uszczelka pod kolektor która nie wiem ile kosztuje. Gościu powiedział ze zdejmuje kolektor, bo inaczej sie nie da dobrze zrobić. Reszta to elektronika włąsnie dt gas system, reultopr Tomaseto. Pokazywał mi to samo załozne w swojej BMW 2.8 6 garów.... Mowi mi ze czasam zdarza sie problem z listwa wtryskiwaczy, ale jak cośto wymienjiaja na gwarancji... jest to włoskie. Gościu jest znajomym moich znajomych, to też zawsze jakiś plus. Sam nie wiem co o tym sadzić... jest na miejscu nie musiałbym nigdzie sie bujać,
Druga opcja to Chwaszyczno, gdzie za podobna kwote mam wtryski valtec, reduktor LRenzo + jakas elektronika polska chyba podobna, ale to wszytko na telefon nie wiedzieli samochodu, nic nie mowili o zdejmowaniu kolektora ssacego.... a jak juz to wszytscy o tym gadaja ze maja swoje sposoby na wiercenie itp. Tu gośc wyłozył kawe na ławe...
I co tu zrobic....
POzdrawiam
kochajj - 10-10-2006, 08:45
roch_27 napisał/a: |
A tu masz przykładowego GALANTA , którego właśnie sprzedaje xara2004
pozdro |
Z tego co wiem sprzedany po 1 dniu na allegro...
PS> Jeśli ktoś szuka galanta z LPI to bedzie taki do sprzedania za około tydzień... moj 2.0... kupiłem avance z 2002/12r i po załatwieniu formalności 2.0 idzie na sprzedaz...
JaGrab3 - 10-10-2006, 09:43
kochajj, a ten twoj to sedan, czy moze masz jeszcze kombiaka?? Bo jak masz kombiaka to ja biore
Matejko - 10-10-2006, 09:59
kochajj napisał/a: | po załatwieniu formalności 2.0 idzie na sprzedaz... |
a jednak
no i gratulowac zakupu
|
|
|