Mazowieckie - Ubezpieczenie miśka w wawie
yalook - 28-12-2010, 14:36
szymek84 napisał/a: | Niestety, od nowego roku wszyscy ubezpieczyciele posiadający swoje siedziby w PL będą mogli zweryfikować dane dotyczące zniżek w ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym:
http://www.ufg.pl/article.jspx?id=204 |
według mnie to na szczęście - może w końcu każdy kierowca będzie miał taką zniżkę na jaką faktycznie zasługuje...
st.john - 09-01-2011, 16:33
ja się z Tobą nie zgodzę (nie pochwalam kłamstwa przy zniżkach) ale przecież OC nie jest dla nas tylko dla kogoś innego. Więc po co płacić w tysiącach złotych ?! to bez sensu. Osoba którą uszkodzisz i tak dostanie stałą kwotę nie zależnie od twoich zniżek.
eddi1977 - 10-01-2011, 16:21
Dobrze by było gdyby teraz ci którzy jeżdżą naprawdę bezszkodowo dostali większe zniszki.
yalook napisał/a: | szymek84 napisał/a: | Niestety, od nowego roku wszyscy ubezpieczyciele posiadający swoje siedziby w PL będą mogli zweryfikować dane dotyczące zniżek w ubezpieczeniowym funduszu gwarancyjnym:
http://www.ufg.pl/article.jspx?id=204 |
według mnie to na szczęście - może w końcu każdy kierowca będzie miał taką zniżkę na jaką faktycznie zasługuje... |
Olo20036 - 03-02-2011, 18:39
Ja ubezpieczyłam naszego Gala 2,5 V6 w "TUW-ie", wyszło najtaniej bo jakieś 800zł w pakiecie z ubezpieczeniem siebie i mieszkania przy zniżkach 30%
m6riano - 03-02-2011, 22:16
mi w mbanku na taxe przy taki przebiegu rocznym itd wyszlo ok 750zł, więc może mi dasz namiar na tego swojego ubezpieczyciela?;-)
lukasz85lukasz - 03-02-2011, 23:37
Powiem Wam że te ubezpieczalnie to i tak zawsze nas robią w konia! Jak tylko kupiłem samochód (10.2009r) to wykupiłem ubezpieczenie w Link4, na kalkulatorze internetowym wyszło mi 1530 zł. potem zadzwoniła konsultantka i powiedziała że obowiązuje jakaś promocja (1 miesiąc gratis?) i że moja składka zmaleje z 1530 zł. do 1320 chyba (szczegóły na 1 stronie w moim poście) więc podpisałem taką umowę. W zeszłym roku, miesiąc przed wygaśnięciem obowiązującej wówczas polisy, dostałem list od Link4 w którym było napisane że składna na kolejny rok to 1530zł. (zaznaczam że miałem już 1 rok bezszkodowej jazdy).
Na szczęście okazało się że koleżanka pracuje w Linku i że może załatwić jakieś zniżki...
Wyszło na to że zamiast 1530 zł. zapłaciłem 980 zł. a w pakiecie dostałem jeszcze ubezpieczenie szyb (wszystkich{w razie wybicia przedniej pokrywam 25% szkody}) oraz assistance bez względu na to w jakiej jestem odległości od domu{dotyczy POLSKI}) CZYLI JEDNAK DA SIĘ!!
Radzę wszystkim kłócić się ile tylko wlezie, grozić zmianą ubezpieczyciela etc. zawsze można coś stargować:)
Besiek - 04-02-2011, 19:40
AXA pakiet (all inclusive) 1833 PLN, oprócz pełnych zniżek na OC i AC dali od siebie coś około 30% rabatu. Zdarzyło to się w styczniu br.
|
|
|