Chcę Kupić Pajero - 11 tys euro
tomekhydra - 11-07-2010, 12:24 Temat postu: ! Witaj ,rocznik2005 -produkcja,2006 rejestracja.Pierwszy przegląd pozakupowy u Zbyszka to ok 2700(jeśli dobrze pamiętam)-płukanie silnika,wymiana oleju w silniku i skrzyni,wymiana wszystkich filtrów,wymiana klocków,komputer,sprawdzenie lakieru i blacharki,ogólne spr auta.Pajero kupiłem w listopadzie 2009 z stanem licznika 108 tys na orginalnych oponach i takie same kupiłem -bridgestone dueler 840 ht ;640 pln za szt.Są to wydatki,, pozakupowe''.Do tej pory wyszło iż muszę kupić szczęki ręcznego-są już słabe,filtr palwa wymieniam co 5 tys(ok 60 pln)i to wszystko .Do tej pory zrobiłrm ok 11 tys i nic się nie dzieje,spalanie od 10,4(trasa)do 13,8 (zima,stale 4x4) średnio 12/100,
Auto wyśmienite do turystyki-właśnie wróciłem z Zakopanego-objechałem okolice,było super .Jeśli stać Cię na eksploatację-nie zastanawiaj sie.
boob - 11-07-2010, 12:56
Myślę, że eksploatacją jakoś dałbym radę. No i to co mówiliście około 5 tys. na "pakiet startowy" Czy sądzicie że za 40 tyś coś konkretnego mógłbym kupić? Ale 5 drzwi i koło zapasowe na tylnych drzwiach:)Trochę zszedłem z ceny. ale to ze względu na 5-8tys w zapasie w razie czego
tomekhydra - 12-07-2010, 20:43 Temat postu: ! Musisz zdawać sobie sprawe z jednej prawidłowości;im tańsze auto kupisz tym większy pakiet startowy na dzień dobry.Im starsze auto tym większy przebieg- spokojnie możesz liczyć 20 tys na rok(moje miało ok 35tys rocznie),przy przebiegu ponad 150 - 200 tys zaczynają się problemy także z duperelami; właśnie przepaliła mi się kontrolka napędu- muszę zasówać do serwisu( ceny jak w NASA) lub do Zbyszka(daleko).Oczywiście w wielu warsztatach mówia że to pikuś,ale jak spytasz jak tam się dostać odpowiadają ,,zobaczymy,damy radę"lub ,,będzie pan zadowolony
Ale żeby Cię nie zniechęcać-jeśli zadbasz o auto to odwzajemni się przyjemnościąz z jazdy i rozdziawioną gębą innych kierowców gdy będziesz pomykał zimą,po wertepach po plaży lub gdy łykniesz wieśvagena z spojlerami,antenami,lampkami i Bóg wie z czym tam jeszcze
ps,, nie licz na okazje;dobre,tanie,zadbane ,z małym przebiegiem-tylko w erze"pzdr tomek
zbyszekm2 - 12-07-2010, 21:27 Temat postu: Re: !
tomekhydra napisał/a: | właśnie przepaliła mi się kontrolka napędu- muszę zasówać do serwisu( ceny jak w NASA) lub do Zbyszka(daleko). |
Zadzwoń, powiem ci jak to wymienić samemu, w serwisie ci jeszcze coś popsuja.
tomekhydra - 12-07-2010, 22:24 Temat postu: ! Zbyszek-pw
boob - 12-07-2010, 23:53
Dziękuję za radę i miłe słowo. Przemyślę wszystko poważnie.
Dzisiaj jadę na obchody Bitwy pod Grunwaldem, więc do usłyszenia jak wrócę.... chyba żeby jakiś Krzyżak mnie .....
tomekhydra - 17-07-2010, 19:46 Temat postu: 1! Jak tam boob żyjesz ?,już po bitwie-nasi ponoć wygrali
boob - 26-07-2010, 12:51 Temat postu: Re: 1!
tomekhydra napisał/a: | Jak tam boob żyjesz ?,już po bitwie-nasi ponoć wygrali |
Właśnie nie wiem kto wygrał, bo stałem tak daleko że prawie nic nie widziałem:)
gildor - 27-07-2010, 14:30
boob napisał/a: | Dziękuję za radę i miłe słowo. Przemyślę wszystko poważnie.
Dzisiaj jadę na obchody Bitwy pod Grunwaldem, więc do usłyszenia jak wrócę.... chyba żeby jakiś Krzyżak mnie ..... |
heh, poleciałem tam we czwartek w rocznice i wleciałem psipadkiem między 3 pojary IV. to nie wasze jakieś? fajnie wyglądały 4 zaparkowane
boob - 27-07-2010, 21:05
Cytat: | heh, poleciałem tam we czwartek w rocznice i wleciałem psipadkiem między 3 pojary IV. to nie wasze jakieś? fajnie wyglądały 4 zaparkowane |
Wśród nich mojej nie było , na razie to tylko teoretyzuję sobie
|
|
|