To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Problem z Czujnikiem od blokady tylnego mostu

Plastik - 24-10-2010, 17:40

Faraonix napisał/a:
Rozlacza sie przy duzych predkosciach na kretych asfaltowych drogach. Tylko potem trzeba pewnie rozne czesci pozbierac i moze byc lekko utrudnione zalaczenie :D

Noo to tym bardziej muszę naprawić tę kontrolkę :D

Pozdr.
Łukasz

control2010 - 02-06-2011, 20:13

WITAM, mam problem z napedami, jak jest wlaczony tylny naped swiecą tylne kontrolki i jest ok ale jak wlanczam naped na 4 kola przednie kontrolki migają razem z centralnym mechanizmem ,natomiast jest włącze centralny mechanizm róznicowy swieci na stałe, innym razem nie swiecą zadne kontrolki napedy działają ale nie działa blokada tylnego mostu, i tak na zmiane raz działaja kontrolki raz nie, i moje pytanie jest odnosnie tego czy to jeden czujnik czy moze wiecej?? i z tego co wyczytałem to kupowałes cały komplet takich czujników i chciałem zapytać jaki to koszt i gdzie to mozna dostać, z góry dziękuje za pomoc... aha i jeszcze jedno pytanie gdzie te czujniki wszystkie są?? dzięki pozdrawiam
bromba111 - 02-06-2011, 20:56

Ktoś mi kiedyś powiedział że ten czujnik od centralnego dyfra jest niedostępny bez wyjęcia skrzyni bo też bym go wymienił, bo miga cały czas jak jest niezablokowany.
zbyszekm2 - 03-06-2011, 00:22

bromba111 napisał/a:
Ktoś mi kiedyś powiedział że ten czujnik od centralnego dyfra jest niedostępny bez wyjęcia skrzyni bo też bym go wymienił, bo miga cały czas jak jest niezablokowany.

Co to jest centralny dyfer? Chodzi ci o reduktor czy most. jeśli most to aby wymienić czujnik musisz wyjąć środek mostu.

bromba111 - 03-06-2011, 17:10

środkowa pomarańczowa kontrolka to jest dyfer międzyosiowy reduktor niema kontrolki
GIO4x4RUS - 09-06-2011, 23:09

Mruganie lampek przednich kol moze byc od niesprawnego czujnika zalaczenia poloski przedniego mostu!Sprawdzic czujnik i kabelki do niego))))
Artur Maiło - 21-06-2011, 23:36

gołąb napisał/a:
Tak, powinno go być słychać i to w miarę głośno-takie 2-3 sekundowe "wiercenie". Jak Ci silnik zagłusza, to powinno też działać no zgaszonym, tylko że na włączonym zapłonie...wiesz o tym, że blokada załącza się tylko na dwóch ostatnich przełożeniach dźwigni terenowej...?

Witam,
rozumiem więc że skoro włączyłem blokadę, to i muszę ją wyłączyć przyciskiem na desce ?
Może jest jakiś inny sposób ?
Pytam bo jestem początkującyi dopiero poznaje mozliwości Miśka w czasie napraw, w moim nie dział z przycisku (kontrolka równierz się nie pali) podłączyłemy ją więc na krótko z akumulatora dzisiaj aby sprawdzić .
Na krótko kompresor pompował z 3 sec, i wyłączył się.
I tak zostawiłem :biggrin:
Pozdr.

rico.1 - 22-06-2011, 01:02

Artur Maiło napisał/a:
rozumiem więc że skoro włączyłem blokadę, to i muszę ją wyłączyć przyciskiem na desce ?
Albo wyłączyć przyciskiem, albo zmianą napędów np. na 2H, a jeśli:
Artur Maiło napisał/a:
podłączyłemy ją więc na krótko z akumulatora dzisiaj aby sprawdzić
... i potym nie odłączyłeś to prędzej czy póżniej sama sie rozłączy z powodu uszkodzenia. :mrgreen:
Artur Maiło - 22-06-2011, 11:32

rico.1 napisał/a:
Artur Maiło napisał/a:
Albo wyłączyć przyciskiem, albo zmianą napędów np. na 2H, a jeśli:
Artur Maiło napisał/a:
podłączyłemy ją więc na krótko z akumulatora dzisiaj aby sprawdzić
... i potym nie odłączyłeś to prędzej czy póżniej sama sie rozłączy z powodu uszkodzenia. :mrgreen:

Dzięki Rico,
nie ma to jak zgrzyt łamanego i miażdżonego żelastwa :mrgreen:
sprawdzę, na razie stoi na kanale......... :wink:

august74 - 19-07-2011, 19:08

Witam

Koledzy nadal poszukuje czujnika do tylnego mostu , jeśli wiecie gdzie można

go zdobyć lub macie to dajcie znac.

august626@o2.pl

wiertnik - 12-09-2011, 13:02

Faraonix napisał/a:
Rozlacza sie przy duzych predkosciach na kretych asfaltowych drogach. Tylko potem trzeba pewnie rozne czesci pozbierac i moze byc lekko utrudnione zalaczenie :D
.
Witam
Mam problem.Nie włącza mi się bieg 4H.Dzwignia pracuje prawidłowo,nie słychac żadnych odgłosów.Pozostałe biegi wchodzą elegancko.Czy to synchronizator? Słyszałem że jest tam jakaś sprężynka,która mogła się wyrobic.