Colt - Ogólne - Jak przyspieszyć Colta?
Anonymous - 04-10-2006, 15:25
Ficu865 napisał/a: | Rozumiem że 5zł pod siedzenie wpadło i tak się skończyło szukanie? |
samochod byl wyciszany i klapka od sterowania - cieple-zimne powietrze sie zlamala wiec trzeba bylo naprawic
Anonymous - 04-10-2006, 15:58
deenbe napisał/a: | samochod byl wyciszany i klapka od sterowania - cieple-zimne powietrze sie zlamala wiec trzeba bylo naprawic |
Aha, respect
Anonymous - 04-10-2006, 16:47
Na benzynie jest lepiej a i owszem ale to tylko łabędzi śpiew tego, jak to autko kiedyś chodziło. Filtr powietrza i oleju są wymienione.
A czy zamontowanie lepszego wydechu coś poprawi? Gdzieś w jakimś programie pokazywali , że niby można o 2 dziesiąte sekundy zejśc po zamontowaniu sportowego tłumika.
I o co chodzi z tym przewężeniem, bo ja w ogóle techniczny nie jestem. Znaczy się, że po zamontowaniu gazu nawet na benzie będzie gorzej?
Anonymous - 04-10-2006, 17:02
zwezka w dolocie
Anonymous - 04-10-2006, 19:29
deenbe napisał/a: | to prawda zejscie z masy daje dobre efekty.
ja raz wybralem sie na ulice z takim wnetrzem.. a raczej jego brakiem
|
szkoda ze sie nie spotkalimy
Anonymous - 04-10-2006, 19:37
mugen po 10 kilometrach stwierdzilem ze to nie dla mnie i wrocilem skladac auto
[ Dodano: 04-10-2006, 19:41 ]
ps. sam wsadziles deske rozdzielcza czy ktos ci pomagal?
dla mnie to byl wrzod na tylku
Anonymous - 04-10-2006, 19:45
No ja pier... ok rozebrałbym ale chyba bym się popłakał gdybym musiał to sam składać!!
Anonymous - 04-10-2006, 20:01
ja tez wyjmowalem co sie da
zostawilem tylko swoj fotel
no i co prawda nierozbieralem deski rozdzielczej(to juz prawdziwe WRC)
wtedy auto lepiej wchodzi na obroty i jest przy tym twardsze(kiepsko na nierownosciach bo nie amortyzuje)
Anonymous - 04-10-2006, 20:05
deska troche wazy:P
[ Dodano: 04-10-2006, 20:06 ]
a co do przyspieszen , efekt jest naprawde do odczucia
wichura1 - 04-10-2006, 20:39
Dortann napisał/a: | Na benzynie jest lepiej a i owszem ale to tylko łabędzi śpiew tego, jak to autko kiedyś chodziło. Filtr powietrza i oleju są wymienione.
A czy zamontowanie lepszego wydechu coś poprawi? Gdzieś w jakimś programie pokazywali , że niby można o 2 dziesiąte sekundy zejśc po zamontowaniu sportowego tłumika.
I o co chodzi z tym przewężeniem, bo ja w ogóle techniczny nie jestem. Znaczy się, że po zamontowaniu gazu nawet na benzie będzie gorzej? |
Jak masz gaz, (a pewnie nie sekwencyjny) to masz założoną zwężkę na dolocie powietrza i silnik nie dostaje tyle powietrza, ile potrzebuje na benzynie, więc go muli. Niestety zwężka musi być, bo na gazie dostawałby za dużo powietrza i wybuchał.
Zwykła zwężka w silnikach Hondy powodowała spadek mocy z 90KM na 75KM, żeby je dostosować do norm niemieckich.
Anonymous - 04-10-2006, 23:22
wichura1 napisał/a: |
Zwykła zwężka w silnikach Hondy powodowała spadek mocy z 90KM na 75KM, żeby je dostosować do norm niemieckich. |
nie tyle norm co progu podatkowego - platny od mocy silnilka
harpagan - 04-10-2006, 23:50
deenbe napisał/a: |
a co do przyspieszen , efekt jest naprawde do odczucia |
Taaa to fakt zbiera sie troche lepiej bez tych paru kilogramow nie wiem czemu strasznie podkrecal mnie dzwiek a raczej echo pustej budy ;]
Anonymous - 05-10-2006, 08:06
wichura1 napisał/a: | Dortann napisał/a: | Na benzynie jest lepiej a i owszem ale to tylko łabędzi śpiew tego, jak to autko kiedyś chodziło. Filtr powietrza i oleju są wymienione.
I o co chodzi z tym przewężeniem, bo ja w ogóle techniczny nie jestem. Znaczy się, że po zamontowaniu gazu nawet na benzie będzie gorzej? |
Jak masz gaz, (a pewnie nie sekwencyjny) to masz założoną zwężkę na dolocie powietrza i silnik nie dostaje tyle powietrza, ile potrzebuje na benzynie, więc go muli. Niestety zwężka musi być, bo na gazie dostawałby za dużo powietrza i wybuchał.
Zwykła zwężka w silnikach Hondy powodowała spadek mocy z 90KM na 75KM, żeby je dostosować do norm niemieckich. |
:(:( teraz juz wiem dlaczego jak odebralem colcika z gazowni i jechalem na benzynie jeszcze czułem ze sie muli szkoda ze nie idzie wypiepszyc tej zwezki
Anonymous - 05-10-2006, 08:19
zyraff85 napisał/a: | :( szkoda ze nie idzie wypiepszyc tej zwezki |
zaden problem...
... tylko potem jazda na gazie jest niemozliwa
wichura1 - 05-10-2006, 08:59
zyraff85 Gaz w 4G13 według mnie jest bez sensu. Ten silnik jest do bólu ekonomiczny, pali mi mniej niż Maluch , którego miałem fabrycznie nowego, a to różnica pojemności x2. W mieście spalanie podobne 7-8 l/100km na trasie Maluch 5,3l/100km ; Lancer 4,9l/100km. A ty masz pewnie już 16 zaworowy, więc przy tym samym zużyciu paliwa wyciąga 88KM. Warunek ekonomiczności 4G13 kręcenie do max 3000 obrotów/minutę.
|
|
|