Outlander II GEN Techniczne - Stukanie - kołatanie....pomocy
Dario2409 - 30-06-2010, 09:49
Cytat: | Sprawdziłbym na wszelki wypadek mocowanie pasów bezpieczeństwa (mogą być niedokręcone...)
bonito
|
Grzebałem i przy pasach,ale jeszcze sprawdzę dokładnie ich mocowanie.Stukająca klamerka pasów odpada - sprawdzone.
Steff - 30-06-2010, 11:32
to nie klamra tylko tam gdzie jest mocowana szpula od pasów nie miałem jednego wkrętu
Ostry - 01-07-2010, 15:33 Temat postu: Re: Stukanie - kołatanie....pomocy
Dario2409 napisał/a: | Witam Wszystkich serdecznie.W marcu stałem się posiadaczem nowego Outlandera...i wszystko było by pięknie gdyby nie pewien "drobiazg"Od pewnego czasu wkurza mnie kołatanie dobiegające gdzieś z nadwozia... Przy szybszym pokonywaniu zakrętów lub nierówności (gdy samochód się buja) jak by coś się przesuwało i stukało. Wydaje mi się że dźwięk dochodzi z okolic schowka przed pasażerem a może prawych drzwi.Brzmi to jak przewalając-przesuwający się przedmiot w schowku - lecz to niestety nie to... Na poszukiwania poświęciłem już sporo czasu, nerwów...Przy kolejnych pokonywanych zakrętach w tą samą stronę odgłos pojawia się tylko raz gdy wykonam szybszy manewr w przeciwnym kierunku ponownie występuje jedno stuknięcie.Czasami szlak mnie trafia. Może ktoś się z tym spotkał??? POMOCY! |
Pociesze kolege , ze u mnie jest dokladnie to samo jakby jakas srubka przesuwala sie przy gwaltownych ruchach, czy tez ostrzejszych zakretach.
Niestety tez nie potrafie zdjagnozowac skad dochodzi ten dokuczliwy dzwiek.
Pozdrawiam
dab - 03-07-2010, 17:13
bonito napisał/a: | Sprawdziłbym na wszelki wypadek mocowanie pasów bezpieczeństwa (mogą być niedokręcone...)
bonito |
po ktore dokladnie chodzi sruby chodzi?
Steff - 05-07-2010, 00:33
dab napisał/a: | bonito napisał/a: | Sprawdziłbym na wszelki wypadek mocowanie pasów bezpieczeństwa (mogą być niedokręcone...)
bonito |
po ktore dokladnie chodzi sruby chodzi? | te które są w słupku
Dario2409 - 08-08-2010, 10:15
Znalazłem przyczynę stukania pukania na zakrętach
Uśmiałem się serdecznie jak przypadkowo odkryłem że hałas dobiegał ze schowka na okulary.Przy każdym mocniejszym zakręcie,nierówności okulary przesuwały się w schowku...(który niestety jest twardy w środku). Akustyka robiła swoje i przysiągł bym że dźwięk dobiega z okolic dolnego schowka lub prawych drzwi.
Teraz rozkoszuje się błogą ciszą-życie jest piękne
Gunner - 08-08-2010, 14:20
Bravo
Jestem pod wrazeniem.
rezon - 08-08-2010, 20:57
Dario2409 napisał/a: | Przy każdym mocniejszym zakręcie,nierówności okulary przesuwały się w schowku...(który niestety jest twardy w środku | ja swój wykleiłem pianką - nie jest idealnie, ale znacznie ciszej się zachowują.
13zbyszek13 - 08-08-2010, 21:20
rezon napisał/a: | ja swój wykleiłem pianką - nie jest idealnie, ale znacznie ciszej się zachowują. |
A u mnie takiego schowka brak i dlatego mam cicho
rezon - 08-08-2010, 22:05
13zbyszek13 napisał/a: | A u mnie takiego schowka brak i dlatego mam cicho | masz jeszcze centralny - tam też okulary hałasują - też wyklejałem.
13zbyszek13 - 09-08-2010, 20:02
rezon napisał/a: | 13zbyszek13 napisał/a: | A u mnie takiego schowka brak i dlatego mam cicho | masz jeszcze centralny - tam też okulary hałasują - też wyklejałem. |
Tam mam tyle różności że się nie poruszają
Michal1977 - 20-08-2010, 22:19
Mam Outka dwa dni przebieg 240km i przez ostatnie 100 km.dostawałem szału bo coś mi szurało w aucie. W trakcie pokonywania tych ostatnich obmacałem całą przednią dechę, boczki, pasy itp. aż tu nagle słońce wylazło. Po minucie banan na papie, okulary na nosie i błogi spokój w autku
A teraz przeglądam sobie forum i masz. Tylu ludzi miało podobnie. Mogli dołożyć w cenie kawałek szmatki coby gogle w nie owijać przed ich spakowaniem do dziupli.
pozdrawiam
13zbyszek13 - 20-08-2010, 22:38
Michal1977 napisał/a: | Mogli dołożyć w cenie kawałek szmatki coby gogle w nie owijać przed ich spakowaniem do dziupli. |
Był kupić wersję z szyberkiem w dachu i nie miałbyś tego problemu.
Jest tam brak tego felernego schowka na okulary.
mitsu00 - 20-08-2010, 23:04
13zbyszek13 napisał/a: | Michal1977 napisał/a: | Mogli dołożyć w cenie kawałek szmatki coby gogle w nie owijać przed ich spakowaniem do dziupli. |
Był kupić wersję z szyberkiem w dachu i nie miałbyś tego problemu.
Jest tam brak tego felernego schowka na okulary.
|
Ciekawe rzeczy piszecie nt. tego schowka na okulary. mam też taki i zawsze mam tam okularki w futeraliku. Zgadnijcie co ? Nic mi nie lata, trzeszczy, stuka czy pierdzi...... Może rozwiązaniem jest mieć je w schowku w futerale? U mnie działa to idealnie.
|
|
|