To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Archiwum - carisma - prośba o opinię

gulgulq - 02-07-2010, 13:53

joszka napisał/a:

nie jestem zwolennikiem LPG i z tego co czytam wiekszosc z was ma problemy z instalacja gazowa w bezposrednim wtrysku, wiec tutaj mi problem odpadnie :)

GDI + LPG to coś wyjątkowo wyjątkowego

wszystkie 1.6 to są zwykłe benzyniaki z wtryskiem do kolektora

praktycznie bez konfliktowe jeśli jest założona dobra instalacja LPG - np. Prinsa

joszka - 02-07-2010, 14:05

ja nie zagazuje swojego
plecho1 - 02-07-2010, 14:36

Ludzie nie bujcie się lpg, jeśli założymy dobrą instalację i u dobrego fachowca to naprawdę nic się nie będzie działo. No ale jeśli naprawdę nie chcesz lpg to kup sobie 1.8 gdi. Spalanie będzie podobne jak w 1.6, czasem mniejsze, a satysfakcja z jazdy będzie napewno wieksza.
siwek - 02-07-2010, 14:40

joszka, dokładnie tak jak napisał plecho1.
Jeśli się boisz gazu to kup GDI tylko zadbanego!
Co do gazu. Miałem w poprzednim i mam w Cari gaz i jestem zadowolony. Wszystko zależy od gazownika, czy jest profesjonalistą czy zakłada by tylko założyć. Jest sporo osób które się nie skarżą na gaz bo zakładali u prawdziwego fachowca dobrą instalację.

wichura1 - 02-07-2010, 22:58

No bo też nie należy oszczędzać na instalacji, bo 1000PLN mniej. Przed oddaniem samochodu sprawdzić jak montują gaz w innym samochodzie, czy jest porządek w kablach, jak się w nie wpinają (żeby nie były skręcane i zaklejone taśmą izolacyjną), jak je prowadzą (raz widziałem wiązkę nad kolektorem wydechowym :doubt: .) Większość późniejszych problemów bierze się z niewłaściwego montażu lub kiepskich elementów np:wtrysków gazu). Co nie zmienia faktu, że ja jestem wrogiem gazu. Zresztą po lekkiej korekcie stylu jazdy stwierdziłem , że nie jest źle ze spalaniem. Wyszło mi 7l/100km w mieście na klimatroniku zamiast 11l/100km. :D