Dolnośląskie - Smierć motocyklisty
Hubeeert - 01-07-2010, 22:59
PatricoWroc napisał/a: | No i właśnie popełniasz ten błąd co większość kierowców blaszaków. |
Co Ty o mnie możesz wiedzieć Nie rób mi psychoanalizy na podstawie kilku postów bo pudłujesz raz za razem.
Pasja nie musi być równoznaczna z zaslepieniem na poglądy innych
Juiceman - 01-07-2010, 22:59
Panowie skończcie już tą gadkę. W Polsce powszechny jest stereotyp motocyklista=dawca narządów czy posiadacz BMW=Dresiarz/ Nieogarnięty kierowca^^. Tym tematem na pewno jednego z w/w stereotypów nie zmienicie.
Wątkiem tego tematu jest czy żaden Dolnośląski MitsuManiak nie uczestniczył w tym wypadku i tego wątku się proszę trzymać ew. w off topic utworzyć podobny temat.
Hubeeert - 01-07-2010, 23:03
Przemek wiesz dobrze, że takich dyskusji było na Forum sporo i poza hasłami typu - blaszanki blokuja a motocykliści to debile i dawcy nerek niewiele z nich wynikło.
Ja odpadam z dalszych dywagacji.
Kaucz - 01-07-2010, 23:06
Hubeeert napisał/a: | niedzielny kierowca nie spodziewa się, że tam gdzie obowiazuje ograniczenie prędkości do np 90km/h ktos może jechać tak szybko jak byle jaki motocykl... |
Jestem tego samego zdania co PatricoWroc, sam długo byłem tego samego zdania co Ty, że motocykle to zagrożenie itp. Jednak najpierw jeden kumpel zaczął jeździć, potem drugi.... Wkręcili mnie w towarzystwo... szybko zmieniłem swoje zdanie na temat motocyklistów. W przyszłym sezonie być może kupię własną maszynę, ale coś co nie będzie siało terroru na drodze. Pamiętaj, że nikt z nich nie chce zginąć. Nie bez powodu przecież motocykliści promują akcję Patrz 2x w lusterka. Jak na trasie widzę motor to zjeżdżam maksymalnie w prawo, żeby środkiem pojechał. Po co go mam blokować ? 3 sek, jak nie mniej i wracam na swój tor jazdy.
Odwracając to co napisałeś, to motocyklista może się nie spodziewać, że jakiś debil zajedzie mu drogę albo wyskoczy z podporządkowanej byle jaką blachą.
salater - 01-07-2010, 23:47
nie zawsze motocyklista = dawca, "apeluję o rozwagę", mam w rodzinie motocyklistów tam gdzie można lecą szybką ale jak jestlipa droga lub teren mieszkalny zawsze wolno. Latają na motorach od dziecka i nigdy żaden z nich nie miał wypadku !!!!!!
Co ważne patrz na siebie a przede wszystkim patrz na innych !!!
TO JEST PASJA I GŁOWA NA KARKU !!!!!!
Nie porównałbym tych co na krętej drodze o jakości sami wiemy jakiej latają motorem po 150 km/h do pasji !!!
moim zdaniem to jest szpanerstwo i popisówka !!! tylko przed kim i po co ???
A napisy na autach patrz w lusterka motocykliści są wszędzie to już jest MASAKRA !!!!!
Wymuszanie na 3-go, wyprzedzanie po stronie pobocza !!!!! EXTRA adrenalina i tych można nazywać dawcami !!!!
I tym postem zamykam na chwile temat//Juiceman
|
|
|