Outlander II GEN Techniczne - Przegląd a materiały eksploatacyjne..
lexus - 07-03-2011, 21:32
Byłem dzisiaj w auto tescie w Markach na naprawie gwarancyjnej dot. wiązki ecu(akcja przywoławcza).Przy okazji pan powiedział że kończą się klocki i tarcze z przodu.ceny klocki kpl. Remza (chyba trw)204 zł,tarcze kpl.400zł nie wiem jaka marka.Ponieważ będę robił przegląd po 80k to pytałem też o;,filtr paliwa 205zł(orginał),filtr przeciwpyłkowy88zł,filtr oleju 50zł,nie pamiętam ile za filtr powietrza no i 5l oleju pan tylko powiedział że cena będzie tańsza bo leją z beczki przegląd ok 500zł ,+ robota za klocki i tarcze.Kurcze to wyjdzie ze 2000zł jak nie więcej.zastanawiam się czy nie dać sobie spokoju z serwisem MMC i zrobić sobie to poza siecią MMC.Mam pytanie czy klocki blueprinta są ok czy smolą felgi jak hamują czy starczą na 30-40tyś,czy tarcze yashiki są ok.co ile wymieniać filtr paliwa w 2,0 miałem zmieniany 30tyś.km temu.Czy warto tyle przepłacać za pieczątkę
rezon - 07-03-2011, 21:45
Przecież materiały możesz kupić poza siecią MMC. Na samych klockach i tarczach masz ok. 200zł różnicy.
lexus - 07-03-2011, 22:04
No wiem tylko się zastanawiam i chciałem poznać wasze zdanie ,a tak notabene jak tam Rezon twoje klocki TRW dalej polecasz
mitsu00 - 07-03-2011, 22:24
lexus napisał/a: | No wiem tylko się zastanawiam i chciałem poznać wasze zdanie ,a tak notabene jak tam Rezon twoje klocki TRW dalej polecasz | Jestes juz jakis czas na forum wiec napewno wiesz ze funkcja Szukaj to wspanialy wynalazek. Wpisz tam co cie interesuje i znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania..... A bylo troche o tym wczesniej.
lexus - 07-03-2011, 22:46
Mitsu ja nic nie robie dzisiaj tylko sprawdzam wszystkie wątki i czym więcej czytam tym jestem głupszy ,ty miałes kiedyś yashiki i chyba klocki blueprinta jak to sie sprawuje,filtry to wiem co jak i gdzie bo już w poprzednim roku zamawiałem,.z tego co czytam to tarcze i klocki można zamówić w ipartsie chyba ? ps. Czy shell helix 5w30 (504,507)nadaje się do mojego 2,0did
mitsu00 - 07-03-2011, 23:04
lexus napisał/a: | Mitsu ja nic nie robie dzisiaj tylko sprawdzam wszystkie wątki i czym więcej czytam tym jestem głupszy ,ty miałes kiedyś yashiki i chyba klocki blueprinta jak to sie sprawuje,filtry to wiem co jak i gdzie bo już w poprzednim roku zamawiałem,.z tego co czytam to tarcze i klocki można zamówić w ipartsie chyba ? ps. Czy shell helix 5w30 (504,507)nadaje się do mojego 2,0did | Na klockach YASHIKA i tarczach BluePrint jeżdżę od 50kkm i nie ma lepszego współczynnika jakości do ceny. Komplet tarcz i klocków na obie osie to 600 zł u chłopaków z MKSSERWIS. To cena z rabatem mitsumaniakowym. Spisują się wyśmienicie. Wejdź na ich stronę i znajdź adres, mieszczą się na Ursynowie. Filtr powietrza BluePrint to 35zł, ori 200zł. Kabinowy 25zł, ori 120zł. Można tak w nieskończoność. Wybór nalezy do ciebie. SHELL się nadaje jak najbardziej jeśli masz taką specyfikację jak podałeś. Jeżdżę na takim od nowości i jest OK. Zamawiam u Niemca z kurierem do drzwi. 180zł za 6l. Do twojego wchodzi 4l z haczykiem, więc wyjdzie ci jeszcze taniej.
lexus - 07-03-2011, 23:09
Dzięki Mitsu
mitsu00 - 07-03-2011, 23:15
lexus napisał/a: | Dzięki Mitsu | Olej wymianę tarcz iklocków w ASO i zrób np w Norauto. Sam tak robilem jak ostatnio wymieniłem cały komplet na obu osiach. 200zł zaplaciem za robociznę jesli dobrze pamiętam. A pozatym to jeśli nie masz gwarancji to olej ASO i zleć serwis gdzie indziej.
lexus - 07-03-2011, 23:29
tak zrobię jak mówisz dzięki
rezon - 08-03-2011, 13:51
lexus napisał/a: | Rezon twoje klocki TRW dalej polecasz | mam drugi komplet. Starczają na 40kkm jak ori tylko nie buczą i tak nie pylą jak ori.
lexus - 08-03-2011, 18:27
ok dzięki
|
|
|