To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Przegląd a materiały eksploatacyjne..

lexus - 07-03-2011, 21:32

Byłem dzisiaj w auto tescie w Markach na naprawie gwarancyjnej dot. wiązki ecu(akcja przywoławcza).Przy okazji pan powiedział że kończą się klocki i tarcze z przodu.ceny klocki kpl. Remza (chyba trw)204 zł,tarcze kpl.400zł nie wiem jaka marka.Ponieważ będę robił przegląd po 80k to pytałem też o;,filtr paliwa 205zł(orginał),filtr przeciwpyłkowy88zł,filtr oleju 50zł,nie pamiętam ile za filtr powietrza no i 5l oleju pan tylko powiedział że cena będzie tańsza bo leją z beczki :wink: przegląd ok 500zł ,+ robota za klocki i tarcze.Kurcze to wyjdzie ze 2000zł jak nie więcej.zastanawiam się czy nie dać sobie spokoju z serwisem MMC i zrobić sobie to poza siecią MMC.Mam pytanie czy klocki blueprinta są ok czy smolą felgi jak hamują czy starczą na 30-40tyś,czy tarcze yashiki są ok.co ile wymieniać filtr paliwa w 2,0 miałem zmieniany 30tyś.km temu.Czy warto tyle przepłacać za pieczątkę :roll:
rezon - 07-03-2011, 21:45

Przecież materiały możesz kupić poza siecią MMC. Na samych klockach i tarczach masz ok. 200zł różnicy.
lexus - 07-03-2011, 22:04

No wiem tylko się zastanawiam i chciałem poznać wasze zdanie ,a tak notabene jak tam Rezon twoje klocki TRW dalej polecasz
mitsu00 - 07-03-2011, 22:24

lexus napisał/a:
No wiem tylko się zastanawiam i chciałem poznać wasze zdanie ,a tak notabene jak tam Rezon twoje klocki TRW dalej polecasz
Jestes juz jakis czas na forum wiec napewno wiesz ze funkcja Szukaj to wspanialy wynalazek. Wpisz tam co cie interesuje i znajdziesz wszystkie odpowiedzi na swoje pytania..... A bylo troche o tym wczesniej.
lexus - 07-03-2011, 22:46

Mitsu ja nic nie robie dzisiaj tylko sprawdzam wszystkie wątki i czym więcej czytam tym jestem głupszy ,ty miałes kiedyś yashiki i chyba klocki blueprinta jak to sie sprawuje,filtry to wiem co jak i gdzie bo już w poprzednim roku zamawiałem,.z tego co czytam to tarcze i klocki można zamówić w ipartsie chyba ? ps. Czy shell helix 5w30 (504,507)nadaje się do mojego 2,0did
mitsu00 - 07-03-2011, 23:04

lexus napisał/a:
Mitsu ja nic nie robie dzisiaj tylko sprawdzam wszystkie wątki i czym więcej czytam tym jestem głupszy ,ty miałes kiedyś yashiki i chyba klocki blueprinta jak to sie sprawuje,filtry to wiem co jak i gdzie bo już w poprzednim roku zamawiałem,.z tego co czytam to tarcze i klocki można zamówić w ipartsie chyba ? ps. Czy shell helix 5w30 (504,507)nadaje się do mojego 2,0did
Na klockach YASHIKA i tarczach BluePrint jeżdżę od 50kkm i nie ma lepszego współczynnika jakości do ceny. Komplet tarcz i klocków na obie osie to 600 zł u chłopaków z MKSSERWIS. To cena z rabatem mitsumaniakowym. Spisują się wyśmienicie. Wejdź na ich stronę i znajdź adres, mieszczą się na Ursynowie. Filtr powietrza BluePrint to 35zł, ori 200zł. Kabinowy 25zł, ori 120zł. Można tak w nieskończoność. Wybór nalezy do ciebie. SHELL się nadaje jak najbardziej jeśli masz taką specyfikację jak podałeś. Jeżdżę na takim od nowości i jest OK. Zamawiam u Niemca z kurierem do drzwi. 180zł za 6l. Do twojego wchodzi 4l z haczykiem, więc wyjdzie ci jeszcze taniej.
lexus - 07-03-2011, 23:09

Dzięki Mitsu :wave:
mitsu00 - 07-03-2011, 23:15

lexus napisał/a:
Dzięki Mitsu :wave:
Olej wymianę tarcz iklocków w ASO i zrób np w Norauto. Sam tak robilem jak ostatnio wymieniłem cały komplet na obu osiach. 200zł zaplaciem za robociznę jesli dobrze pamiętam. A pozatym to jeśli nie masz gwarancji to olej ASO i zleć serwis gdzie indziej.
lexus - 07-03-2011, 23:29

tak zrobię jak mówisz dzięki :D
rezon - 08-03-2011, 13:51

lexus napisał/a:
Rezon twoje klocki TRW dalej polecasz
mam drugi komplet. Starczają na 40kkm jak ori tylko nie buczą i tak nie pylą jak ori.
lexus - 08-03-2011, 18:27

ok dzięki :idea: