Nasze Miśki - Historia mojego czarnego Miśka
Andrew - 17-08-2010, 15:21
Mój poprzedni gal miał 300 tys. km i też chodził elegancko, dopóki nie wsadziłem rąk
mismen1980 - 17-08-2010, 15:22
andrew84 napisał/a: | Mój poprzedni gal miał 300 tys. km i też chodził elegancko, dopóki nie wsadziłem rąk | może właśnie dlatego staram się w silniku grzebać jak najmniej.
mismen1980 - 31-10-2010, 13:22 Temat postu: Misiek dostał nowe światła o tuż mój misiek dostał nowe światła do jazdy dziennej. Oczywiście podłączone zgodnie z wymaganiami kodeksu drogowego
powiększenie
teraz jeszcze kilka poprawek lakierniczych ... ale to chyba dopiero wiosną.
mismen1980 - 09-11-2010, 10:58 Temat postu: kolejne dodatki do Misia ... a więc Misiek już się nie musi bać tyle o swój bo kupiłem mu czujniki parkowania. Musie powiedzieć iż nawet dość elegancko wyglądają na "starszym samochodzie". Zdjęcia dodam później.
mismen1980 - 11-11-2010, 00:25 Temat postu: Operacja przegub ... a więc jutro wyjeżdżam Miśkiem w daleką drogę a już dość długo dziwnie klepały przeguby. Więc zdecydowałem się na ich wymianę. Ładnie sobie poszedłem do miejscowego sklepu motoryzacyjnego gdzie zgodnie z zapisami w dowodzie zamówiono dwa przeguby. Po trudnej operacji mającej za cel zdjęcie starych przegubów nadszedł szok .... Ilość zębów ok, ale półoś jest szersza i przegub nie siedzi. A więc seria szybkich telefonów do fachowców i innych i .... znaleziono zamiennik. Siadł. Czas założyć drugi i tu ... nie siedzi. Tym razem zbyt luźno. A więc szybki pościg za dealerem który w międzyczasie zabrał przegub który był "wąski". No jak stwierdził sam mechanik. Takich jaj to jeszcze nie miał.
Ale cóż, przeguby są nowe, dodatkowo olej w skrzyni zmieniony.
Tylko tak sobie myślę czy tak miało być, czy to może jakaś wada z produkcji, albo może jakaś zamiana? Czy ktoś już coś takiego miał w swoim Miśku?
mismen1980 - 17-01-2011, 15:37
Po dłuższej przerwie mój Misiek wrócił na drogi. Święta spędził na warsztacie u kolegi, bo pompa wtryskowa się rozszczelniła. No operacja przebiegła pomyślnie i autko zaś śmiga. Na dodatek przeszło przegląd więc nie ma tak źle jak na 92' i 306008 na liczniku.
|
|
|