To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Ciekawe porównanie w "Motorze"..

lexus - 09-07-2010, 22:37

Czy lepiej widać z przodu na światłach to zdania pewnie są podzielone po połowie tak jak społeczeństwo po wyborach ale na pewno z tyłu o wiele gorzej cię widzą kiedy chamujesz w słoneczny dzień kiedy palą się pozycyjne niż kiedy się nie palą .A benzynki też szkoda i żaróweczek owszem i nawet to nieekologicznie :toothy4: :toothy2:
13zbyszek13 - 10-07-2010, 11:59

lexus napisał/a:
żaróweczek owszem i nawet to nieekologicznie

Jesteś w dużym błędzie LEDy są Eco nie nagrzewają się tak jak klasyczna żarówka.
A samochód jest dużo bardziej widoczny na ulicy

rezon - 10-07-2010, 15:44

lexus napisał/a:
.A benzynki też szkoda i żaróweczek owszem i nawet to nieekologicznie
utylizacja rozlanego paliwa albo płynu chłodniczego też nie jest ekologiczna. Dość dużo jeżdżę i zdecydowanie wolę, jak autka z naprzeciwka mają włączone światła, zwłaszcza pod wieczór, albo w czasie deszczu zawsze znalazł się ktoś, kto się tłumaczył - no przecież jeszcze widzę to po co włączać światła - a tak jest spokój.
lexus - 10-07-2010, 20:25

13zbyszek13 napisał/a:
Jesteś w dużym błędzie LEDy są Eco nie nagrzewają się tak jak klasyczna żarówka.
A samochód jest dużo bardziej widoczny na ulicy
Chyba nie zrozumiałeś co napisałem przecież led to nie żarówka ,chodziło o standartowe oświetlenie :shock: .Co do świateł w lato to światła dzienne to załatwiają poza dobrą pogodą to chyba automat w naszych MO włączy światła kiedy trzeba ,i tu jestem za.
Anonymous - 11-07-2010, 21:38

Z kolei w ostatnim wydaniu specjalnym AMiS, w teście OutII, CR-V i Vitary (czyli w porównaniu trzech najlepiej sprzedających się SUV) wygrał Mitsubishi.

Prowadzi się najlepiej (jedyny w teście prowadzi się jak auto osobowe), bardzo dobrze i szybko przenosząc napęd w trybie 4WD. Bardzo dobrze wypadł w teście hamulców (zwłaszcza CR-V w teście wypadła fatalnie; poza tym Honda ma beznadziejnie działający układ 4WD). No i OutII najlepiej wypadł w kategorii "nadwozie/wnętrze".
Generalnie wygrana w 3 na 5 kategorii.

OutII przegrał natomiast w teście "napęd" (w sensie silnika/osiągów): "...silnik Mitsubishi, czyli leciwy z VW (...) odznacza się kulturą pracy właściwą dla jednostek napędowych w ciągnikach rolniczych..." :mrgreen: oraz w teście "komfort jazdy". Obie kategorie wygrała CR-V, OutII w obu tych kategoriach był na drugim miejscu, przed Vitarą.

Dla maniaków samochodów z grupy VAG, a są tacy na tym forum :twisted: dodam, że w teście hamulców OutII osiągnął wyniki: 38/39/39 m (zimno nieobc./zimno obciąż./ciepło obciąż.) Parę stron dalej Tiguan (testowany wraz z Huindai'em ix35 oraz Jeep'em Patriot) osiągnął wyniki 40/40/40 m. Dla porównania CR-V osiąga słabiutkie 45/46/46 m...
Natomiast bez wątpienia w Tiguanie jest ciszej, np. 69 dB w OutII vis 65 dB w VW przy 100 km/h. Czyli w OutII jest ponad dwa razy głośniej... W CR-V dla porównania jest wtedy 67 dB.

13zbyszek13 - 18-08-2010, 10:30

Najlepiej sprzedający SUV w pierwszym półroczu 2010 to :
MITSUBISHI OUTLANDER
Zarejestrowano ich w pierwszym półroczu 639 sztuk

cardorosso - 18-08-2010, 11:41

13zbyszek13 napisał/a:
Najlepiej sprzedający SUV w pierwszym półroczu 2010 to :
MITSUBISHI OUTLANDER
Zarejestrowano ich w pierwszym półroczu 639 sztuk
10% zadowolonych klientów :lol: :lol: :lol:
13zbyszek13 - 18-08-2010, 13:50

cardorosso napisał/a:
10% zadowolonych klientów

ale jednak coś to znaczy że sprzedaje się go najwięcej . :lol: :lol: :lol:

cardorosso - 18-08-2010, 14:55

13zbyszek13 napisał/a:
cardorosso napisał/a:
10% zadowolonych klientów

ale jednak coś to znaczy że sprzedaje się go najwięcej . :lol: :lol: :lol:
Znaczy to tyle że jest tani i w Polsce ludzie nie przywiązują wagi do wykonania tylko do rozmiarów i wierzą w mit japońskiego niezawodnego auta .
lexus - 18-08-2010, 16:15

Tania jest dacia i skoda i jakoś nie widze ich na ulicy
cardorosso - 18-08-2010, 16:27

lexus napisał/a:
skody nie widzisz??? dzisiaj widzałem dwa Dustery i dwie Yeti ta pierwsza wygląda dużo lepiej od czeszki ,ale wiadomo że poziom wykonania skody jest nie do osiągnięcia nawet przez Toyote czy Nyssana nie wspominając o Mitsu .:lol: :lol:
Anonymous - 18-08-2010, 17:18

cardorosso napisał/a:
lexus napisał/a:
skody nie widzisz??? dzisiaj widzałem dwa Dustery i dwie Yeti ta pierwsza wygląda dużo lepiej od czeszki ,ale wiadomo że poziom wykonania skody jest nie do osiągnięcia nawet przez Toyote czy Nyssana nie wspominając o Mitsu .:lol: :lol:

Yeti może z Fiatem Multipla walczyć o miano najbrzydszego samochodu w historii. I jakość wykonania mi tego nie zrekompensuje ;)

13zbyszek13 - 18-08-2010, 19:26

venglin napisał/a:
Yeti może z Fiatem Multipla walczyć o miano najbrzydszego samochodu w historii. I jakość wykonania mi tego nie zrekompensuje

Dołączył bym do tego Dustera i w 100 % się zgadzam.

regon - 18-08-2010, 20:27

widziałem Dacie podczas wakacji - nawet za 50 tys bym jej nie kupił
13zbyszek13 - 18-08-2010, 22:29

regon napisał/a:
widziałem Dacie podczas wakacji - nawet za 50 tys bym jej nie kupił

Ja bym nawet tyle nie dał za to brzydactwo.