[97-04]Galant EAxA/W - 2.4 gdi NIE CHCE SIE ZAGZAC POWYZEJ 90 STOPNI
Owczar - 06-07-2010, 14:37
Tego dwu pinowego. ten jednopinowy jest tylko od wskaźnika temp.
Hugo - 06-07-2010, 14:38
Az się wierzyć nie chce jak to wszystko jest ze sobą powiązane. Miałem uszkodzony 2 pinowy czujnik temperatury, więc oprócz problemów z obrotami miałem też problem z wentylatorami i nawet o tym nie wiedziałem
DMX - 12-07-2010, 13:12
A jak sie dowiedziales ze jest walniety ten 2 pinowy?? i jakie byly objawy??
Owczar - 12-07-2010, 13:22
Hugo napisał/a: | problemów z obrotami |
Z tego co pamiętam na zimnym silniku
Hugo - 12-07-2010, 15:15
DMX napisał/a: | A jak sie dowiedziales ze jest walniety ten 2 pinowy?? i jakie byly objawy?? | Nie zawsze, ale przeważnie brak ssania na zimnym silniku. Słaba reakcja (wolna) na dodanie gazu, mułowaty w pewnych zakresach obrotów, zwiększone spalanie. Za niskie obroty na rozgrzanym silniku (telepanie karoserii). Do tego bardzo zabrudzona przepustnica i było nieciekawie.
Members only - 12-07-2010, 23:02
Ja też miałem trzy japonce. Najpierw toyote corollę, potem honde Accord a też miśka i zawsze we wszystkich wskazówka od temp. stała w połowie, nigdy wyżej. To nie Opel żeby temp. podchodziła pod 95 stopni:)
Sikub - 13-07-2010, 17:57
DMX Jesli chcesz sie upewnic ze wentylator Ci sie wlaczy to uzbroj sie w mega cierpliwosc. Uruchom samochod na wolnych lub wiekszych obrotach i czekaj. Ja mam co prawda 2.0 ale jak restartowalem kompa to z zimnego pracowal ok 40 min na wolnych pozniej podkrecilem na jakies 2700 kolejne 15 min pracy i dopiero uslyszalem wentylator. Aha jeszcze mialem wiewy okryte zeby nie wlatywalo chlodniejsze powietrze.
Jak mowil kolega wczesniej nie szukaj problemu gdzie go nie ma. Jakby wlaczyl Ci sie wentylator podczas jazdy to faktycznie bylby problem. Specem wielkim nie jestem, ale od 14 lat w tym Galancie (tym czy innym) siedze i jakos nie przypominam sobie wlaczania sie wentylatora ... to nie szkoda
Pozdrawiam
|
|
|