Carisma - Techniczne - [Carisma] lusterka - rozmowy, pytania, montaż i demontaż
Cezar - 06-10-2006, 23:27
Matejko napisał/a: | Po czym poznac, ze lusterka sa podgrzewane ?
po tym ze sie robia cieple po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby |
Heh no co ty
Ok, sprawdze jak Cari wroci z wycieczki
Efa! - 06-10-2006, 23:28
To, czy ma się ogrzewane lusterka najlepiej jest sprawdzać zaglądając pod ramkę - na spód wkładu ze szkłem. Wtedy widać, czy a) kabelek jest, a jeśli tak, to czy jest podłączony; b) czy mata grzejna - o ile jest - nie jest uszkodzona.
Chooper - 07-10-2006, 08:45
to czy ma podgrzewane zalezało też od wersji wyposażenia (tu odsyłam do tematu o wersjach wyposażeniach w każdej wersji), GLS/LS miały wszystkie, a w GLX/LX ogrzewanie miała znaczna wiekszość.
Matejko - 07-10-2006, 12:15
Chooper napisał/a: | to czy ma podgrzewane zalezało też od wersji wyposażenia |
raczej nie zabarzo a swiadcza o tym LS bez podgrzewania w gdi, pewnie co mieli w kartonie to montowali
Cezar - 08-10-2006, 18:00
Sprawdzilem, faktycznie lusterka sa cieple
Czyli moja EXE jest wyposazona w podgrzewane lusterka
Anonymous - 21-12-2006, 08:58
U mnie podgrzewanie działa tylko w lewym lusterku. Może ktoś wie jaka może być tego przyczyna? Mam nadzieję że oryginalne lusterko nie było urwane...
okazało się, że lusterko było tylko nie podłączone
Matejko - 21-12-2006, 11:49
moglobyc zbita i wstawiony wklad bez ogrzewania - wtedy mozesz zalozyc grzalke do niego, albo nie podlaczyli kabelkow
Anonymous - 21-12-2006, 12:32
A nie mogło się przepalić???
Matejko - 21-12-2006, 15:55
to by jedna sciezka tylko padla - jak w tylnej szybie
turek61 - 27-12-2006, 14:22 Temat postu: Wymiana lusterka Wczoraj późno wróciłem z trasy i widząc, że nie ma miejsca na osiedlowych parkingach postawiłem samochód w miejscu wydawałoby się gdzie nic mu nie grozi.
Niestety dzisiaj rano jak zobaczyłem to myślałem, że krew mnie zaleje
http://img204.imageshack....obraz001qg1.jpg
http://img204.imageshack....obraz003np7.jpg
Prawdopodobnie zrobiła to śmieciarka, która wcześnie rano wywoziła nieczystości.
Niestety brak świadków.
Jeżeli ktoś z Was wymieniał już szybkę w lusterku i wie jak to zrobic to prosze o poradę bo ja jestem zielony.Jak wogóle sie do tego zabrać i gdzie takową dostać ?
Anonymous - 27-12-2006, 14:46
a w czym problem? przeciez nie musisz zdejmowac szkla bezinwazyjnie, pociagnij i tyle.
kupisz takie szklo chociazby na allegro (ok 80% pochodzi z kradziezy z miasta lodzi, ale co tam )
turek61 - 27-12-2006, 16:03
To fakt, że mogę je teraz już zbić do końca i wyjąć ale zanim to zrobie to muszę najpierw zakupić nową co aktualnie czynie na Allegro.Tylko chciałbym wiedzieć czy to że jest sterowane elektrycznie i podgrzewane stanowi jakąs różnicę I czy ma to jakis wpływ podczas montażu ? Czy powinienem na coś zwrócić szczególną uwagę
Anonymous - 27-12-2006, 17:08
turek61 napisał/a: | To fakt, że mogę je teraz już zbić do końca i wyjąć |
nie musisz zbijac, wystarczy bez obaw pociagnac za szklo aby wyskoczylo z zatrzasku
turek61 napisał/a: | Tylko chciałbym wiedzieć czy to że jest sterowane elektrycznie i podgrzewane stanowi jakąs różnicę |
stanowi dla podgrzewanego, dla elektrycznego nie stanowi
turek61 napisał/a: | Czy powinienem na coś zwrócić szczególną uwagę |
jak zdejmiesz stare wszystko bedziesz mial jak na dloni wiec sobie poradzis z zalozeniem
Matejko - 27-12-2006, 17:21
wez je przekrec max w lewo wtedy wszystko zobaczysz bierzesz wkretaczek i podwazasz w widocznych tam miejscach miedzy takimi dwoma wypustkami, zreszta zdjecia itp znajdziesz gdzies na forum
tomusn - 27-12-2006, 23:09
szkło lusterka (nieori) i matę grzejną na rozmiar (uniwersalną) spokojnie dobierzesz na allegro. nie wiem jak w Cari, ale w Colcie podgrzanie plastiku ułatwia zdjęcie i zamocowanie szkła.
|
|
|