To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMi¶ki ;-) - Wilk w owczej skorze

Anonymous - 02-08-2010, 18:05

powoli wychodzi wilk z owczej skory :) tzn auto zaczelo zapierniczac jak na golfa przystalo, winnym byl przetarty kabel na czujniku wlotu zimnego powietrza do turbo.
jeszcze nie osiaga max cisnien doladowywania (brakuje 0,2b) ale tym razem na przeszkodzie stoi sztanga na turbo ktora pewnie od jazdy bez turbiny sie zapiekla (autobez turbo jezdzilo prawie rok, brakowalo wtedy 0,7b), zobaczymy, troche przedmuchamy auto i jesli nie pomoze turbo zostanie zregenerowane/przeczyszczone.

Anonymous - 16-11-2010, 21:50

wkoncu temat ogarniety (winny byl moj kumpel z aso ktory dwa miesiace byl na zwolnieniu) a do tego jeszcze od miesiaca jezdze golfem wiec wzialem sie troche za niego bo brat jakos sie nie palil - starczylo mu tyle co mial.
od dzis GTI ma 200KM :D :D :D
jezdzi niesamowicie i pali tez ale nie ma sie co dziwic skoro non stop pedal w podlodze :twisted:

co do turbo winny jeszcze byl jeden zawor w ktorym byla przerwana membrana - podobno standard w tym silniku, obecnie wymieniony jest na nowszy bez tej membranki.

w miedzy czasie do auta trafilo nowe radyjko RDC 310

i jak to w VW nie moglo obejsc sie bez problemow poniewaz radio jest od golfa VI i aby nie rozladowywalo aku w V potrzebna byla wymiana gatewaya na nowszy i nowe zaprogramowania go, przy okazji dzis tez to zrobilem i wszystko gra i furczy :mrgreen:

Anonymous - 16-11-2010, 23:56

ponizej mozna sobie posluchac: silnika, nowego radia i na koniec dzwonka mojego telefonu :)

http://www.youtube.com/watch?v=z3KVPkDNPGg
(proba na zamknietym torze)

gigant87 - 17-11-2010, 00:52

WOW
NieĽle się zbiera :)
DĽwięk też fajny :D

Anonymous - 17-11-2010, 08:13

pedal gazu troche mi sie na poczatku "wyslizgnal" spod buta, ale fakt po naprawie to zupelnie inne auto.
Matejko - 17-11-2010, 09:32

arturro napisał/a:
pali tez ale nie ma sie co dziwic skoro non stop pedal w podlodze :twisted:

to jak R kupisz, chyba zainwestuje w stacje paliw w białym :D

Anonymous - 17-11-2010, 09:41

Matejko napisał/a:
to jak R kupisz, chyba zainwestuje w stacje paliw w białym

dlatego R-ka wlasnie odpadla ze wzgledu na spalanie bo przy moim stylu nie schodziloby 25l /100, szkoda 4x4 ale takiego spalania nie wytrzymalby nawet moj budzet :)
no chyba ze R-ka w wydaniu MK VI ale tez szybciej bedzie GTI MK VI :)

Matejko - 17-11-2010, 22:46

patrzac na dane fabryczne VI GTI w postaci 6,9s do setki(V pewno lepsza nie jest skoro ma "tylko" 200ps)
to
http://www.youtube.com/watch?v=0VaVOaHOQUA

czyli rodzinne kombi w gazie nie znikneloby ci z lusterka :ANAL: , skoro krecac do 5700obr/min i zmieniajac do 3 biegu mam stufkję w troszkę ponad 7s. :mrgreen:
:violent3:

PS.
tak wiem - przyczepisz sie do muzyki :finga:

Rafal_Szczecin - 17-11-2010, 23:36

misiole musim sie spotkac :D
byloby ciekawie :D
jak tylko zrobi sie sucho,pojade na tor i zobaczymy co mi wyjdzie ;)

Anonymous - 18-11-2010, 00:19

Matejko napisał/a:
patrzac na dane fabryczne VI GTI w postaci 6,9s do setki(V pewno lepsza nie jest skoro ma "tylko" 200ps)

"piatka" ma 7,2 do setki

Matejko napisał/a:
czyli rodzinne kombi w gazie nie znikneloby ci z lusterka :ANAL: , skoro krecac do 5700obr/min i zmieniajac do 3 biegu mam stufkję w troszkę ponad 7s. :mrgreen:

a pojedzie 250km/h po niemieckiej autostradzie :P bo jak tak to faktycznie daleko nie uciekne :wink:

Matejko napisał/a:
tak wiem - przyczepisz sie do muzyki :finga:

nie przyczepie sie..............teraz :D

Rafal_Szczecin napisał/a:
misiole musim sie spotkac :D
byloby ciekawie :D

pewnie dopiero pod koniec sierpnia '11 :(

Anonymous - 18-11-2010, 08:38

Matejko napisał/a:
http://www.youtube.com/watch?v=0VaVOaHOQUA

slabo cos idzie powyzej 100:)

chyba gaz przeszkadza :twisted:

Matejko - 18-11-2010, 10:19

Cytat:
chyba gaz przeszkadza :twisted:

eee powyzej stu juz nie bylo gazu w podlodze, poza tym vmax na lpg i na benzynie taki sam

arturro napisał/a:
a pojedzie 250km/h po niemieckiej autostradzie :P

tak na 7 biegu :D

Anonymous - 18-11-2010, 11:10

Matejko napisał/a:
eee powyzej stu juz nie bylo gazu w podlodze...

bo byl w butli w bagazniku :wink:

mystek - 18-11-2010, 11:54

#Matejko - jakby¶ go jeszcze bardziej pokręcił, to lepszy czas by¶ zrobił, ale rozumiem, żę to takie po prostu dynamiczne przy¶pieszenie było jedynie :P a nie jakie¶ agresywne. Strasznie podobaj± mi się te Volviaki w 2.0T. Robi to wrażenie :) . Aczkolwiek widziałem też w Krakowie wspomnianego Golfa VI R wła¶nie i też nie pozostał obojętny na mój wzrok :) .

Fajne maszyny, fajne. Ale muszę zgodzić się z Deenbe, że powyżej setki słabnie ten Golf mimo wszystko, wrażenia już takiego nie robi. Jest szybko, ale nie, jak na 200KM imo.

Matejko - 18-11-2010, 12:03

wezcie pod uwage ze porownujemy auta, ktore dzieli 10 lat