ASX Ogólne - ASX już w Polsce!
tonyhc - 22-07-2010, 18:08
Panowie przesadzacie, najpierw wszyscy jesteście zachwyceni - nagle okazuje się, ze nie ma czym, że auto nie jest warte czegokolwiek. Nie wiem, jakie wy chcieliście luksusy za 70-90tys zł skoro za luksusowe auto (nowe) trzeba zapłacić 200tys zł minimum. Ja czytałem o tych luksusach i nie spodziewałem się nie wiadomo czego. Piszecie też Panowie o wielkiej kampanii - nie wiem gdzie ta kampania, bo ja się dowiedziałem o samochodzie przypadkiem(już kupowałem lancera i natchnąłem się na info na stronie). Żyjecie w świecie Mitsu i macie wrażenie, że jest tyle szumu - a ja nie znam osoby, której powiedziałem "kupuje nowe Mitsubishi ASX" i wiedziałaby o jakim samochodzie mówie. W tej cenie znajdziecie używanego mercedesa, audi, bmw czy lexusa i będziecie mieli luksusa Mi osobiście klasa "kaszkaja" na dzień dzisiejszy odpowiada - zacznę zarabiać bardziej luksusowo - pomyśle o czymś bardziej luksusowym. Jedyny mankament samochodu nissana to jego wygląd - i tutaj doskonale pod względem wyglądu wpasowuje się ASX. Wszystko na ten temat - kupilem ASX.
krzychu - 22-07-2010, 19:14
tonyhc - dobrze im dogadałeś... I dobre auto kupiłeś
W każdym razie AWD czy 2WD? Jaka wersja wyposażenia?
tonyhc - 22-07-2010, 19:54
oszczędziłem trochę - kupiłem 2WD (bo szczerze nie chce dopłacać za coś co mi jakoś specjalnie nie jest potrzebne i zwiększa w jakimś stopniu spalanie) wersja INVITE z uwagi, że w INFORM brakowalo mi: alu felg, tempomatu i troszkę ładniejsze wnętrze w tej wersji jest moim zdaniem
SNB SWEDEN - 22-07-2010, 21:25
tonyhc napisał/a: | oszczędziłem trochę - kupiłem 2WD (bo szczerze nie chce dopłacać za coś co mi jakoś specjalnie nie jest potrzebne i zwiększa w jakimś stopniu spalanie) wersja INVITE z uwagi, że w INFORM brakowalo mi: alu felg, tempomatu i troszkę ładniejsze wnętrze w tej wersji jest moim zdaniem |
Jaki kolor wybrales?
Ja mialem dostac swojego w tym tygodniu, faktycznie tydzien jeszcze trwa jutro wyjezdzamy na wakacje 4 tygodnie wiec ASX nawet nie widzialem na oczy, inne doszly L200,Lancery i Colty moj nie
krzychu - 22-07-2010, 21:48
SNB SWEDEN napisał/a: | inne doszly L200,Lancery i Colty moj nie |
Celnicy już L200, Lancerem i Coltem jeździli na ręcznym... ASX-em jeszcze nie...
sla - 22-07-2010, 22:18
tonyhc napisał/a: | oszczędziłem trochę - kupiłem 2WD wersja INVITE w INFORM brakowalo mi: alu felg, tempomatu i troszkę ładniejsze wnętrze |
Zawsze myślałem , że w tego typu samochodach najważniejszy jest napęd a nie aluminiowe felgi i tempomat i właśnie dla niego się je kupuje.
jaca71 - 22-07-2010, 22:22
sla napisał/a: | Zawsze myślałem , że w tego typu samochodach najważniejszy jest napęd a nie aluminiowe felgi i tempomat i właśnie dla niego się je kupuje. |
Nie wiem czy zauważyłeś że rozmawiamy o ASX'sie a nie o Outlanderze Po co komy AWD w drodze z domu do szkoły, potem przedszkola i na koniec do pracy?
sla - 22-07-2010, 22:24
Po to samo jak we wszystkich samochodach Subaru. Tak rozumując to po co komu taki samochód.? Żeby nosić w czasie jazdy cylinder?
krzychu - 22-07-2010, 22:27
sla napisał/a: | Po to samo jak we wszystkich samochodach Subaru. |
Subaru musi czymś nadrabiać ten szpetny wygląd. Po za tym ten boxer z przodu przed osią to nie są same zalety jak to powtarzają w kółko sprzedawcy.
JCH - 22-07-2010, 22:28
sla napisał/a: | Zawsze myślałem , że w tego typu samochodach najważniejszy jest napęd | Tzn.? Że niby crossover? A co to takiego szczególnego?
tonyhc napisał/a: | Żyjecie w świecie Mitsu i macie wrażenie, że jest tyle szumu |
sla - 22-07-2010, 22:31
Nie zapominaj że nawet Justy miał napęd na cztery koła,a boxera raczej nie miał. Dosyć pokrętne wytłumaczenie.
JCH napisał/a: | Że niby crossover? A co to takiego szczególnego? |
No właśnie nic, i w/g mnie tylko napęd może zachęcić do jego kupna.
krzychu - 22-07-2010, 22:34
sla napisał/a: | Tak rozumując to po co komu taki samochód.? Żeby nosić w czasie jazdy cylinder? |
Też tego nie rozumiem ale ja nie muszę ważne żeby rynek zrozumiał i jak widać są chętni...
W każdym razie ten samochód bez 4x4 to też nie do końca to co bym chciał z tym że w zimie to mam zimę... a górki też są większe i mniejsze...
jaca71 - 22-07-2010, 22:38
sla napisał/a: | Po to samo jak we wszystkich samochodach Subaru. |
Tyle że subaru samo sobie zrobiło kuku wymyślając że symeric drive to recepta na całe zło świata. W efekcie zrobili świetny napęd do jazdy na wprost
sla - 22-07-2010, 22:42
No to mają szczeście, że nabywcy Subaru nie dostrzegli tego defektu i kupują je nadal dosyć chętnie własnie ze wzgledu na napęd.
JCH - 22-07-2010, 22:44
sla napisał/a: | No właśnie nic | No właśnie
Co nie świadczy o tym, że nie wolałbym ASX-a z 4x4 - tak jak i każdego innego "normalnego" auta również z 4x4.
|
|
|