To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Opuszczanie i podnoczenie szyb z kluczyka

waldinio - 28-07-2010, 20:06

spowiednik napisał/a:
Mi domykanie szyb działało od razu po zakupie auta (raz lock - zamknięcie drzwi, drugi raz lock przytrzymanie 3 sec - domyka wszystkie niezamknięte szyby)
Otwieranie szyb z kluczyka kazałem sobie uruchomić na pierwszym przeglądzie (raz unlock - otwarcie zamków, drugi raz unlock z przytrzymaniem 3 sec otwierają się przednie szyby)

Dodam, że przy tych upałach korzystałem z tego nagminnie zanim doszedłem do auta.

Pozdro

masz otwieranie szyb?? cholera mnie w aso powiedzieli ze lancer nie posiada takiej opcji :/ tak samo nie moge zamknąć szyb po upływie 30sek :/ czary jakies ze wam to działa?

Trik - 28-07-2010, 21:49

spowiednik napisał/a:
Otwieranie szyb z kluczyka kazałem sobie uruchomić na pierwszym przeglądzie

:shock: W sobotę jadę na przegląd, to też sobię poproszę o take coś, o ile program to przewiduje :) Bo raz już coś takiego sprawdzałem w serwusie. Chyba..
Co do cudów. to jakieś 0,5 roku temu doświadczyłem faktu, że moja 2 letnia drukarka ma dupleks :p

spowiednik - 28-07-2010, 22:19

To jest opcja w komputerze, nie daj się spuścić na drzewo. Przekazałem w serwisie swoje potrzeby i zrobili co chciałem. Mogę nawet nakręcić filmik jakąś idiotkamerą dla niedowiarków z serwisu :)
netixek - 30-07-2010, 22:36

Kręc, kręc. U mnie w Intense tez by się przydalo :)
Uki_NH - 02-08-2010, 11:27

czyli w każdej wersji można zaprogramowac opuszczanie szyb z pilota?
co jeszcze można zaprogramowac wie ktoś?
np drzwi żeby się blokowały po ruszeniu?

olosoft - 02-08-2010, 11:37

Uki_NH napisał/a:
np drzwi żeby się blokowały po ruszeniu?

Tym jestem szczególnie zainteresowany. Ale nie przy pomocy alarmu tylko najlepiej po zmianie pozycji wybieraka CVT lub odpaleniu silnika. We wrześniu przegląd więc będę drążył temat.

Silverrr - 10-08-2010, 07:02

spowiednik napisał/a:
Mi domykanie szyb działało od razu po zakupie auta (raz lock - zamknięcie drzwi, drugi raz lock przytrzymanie 3 sec - domyka wszystkie niezamknięte szyby)
Otwieranie szyb z kluczyka kazałem sobie uruchomić na pierwszym przeglądzie (raz unlock - otwarcie zamków, drugi raz unlock z przytrzymaniem 3 sec otwierają się przednie szyby)

Dodam, że przy tych upałach korzystałem z tego nagminnie zanim doszedłem do auta.

Pozdro

To jednak jest taka możliwość! Uderzam dzisiaj do serwisu i zapytam ile takie coś poza przeglądem! :shock: Przegląd dopiero październik/listopad a po co mi wtedy otwieranie szyb :?

Trik - 10-08-2010, 14:38

Silverrr napisał/a:
To jednak jest taka możliwość! Uderzam dzisiaj do serwisu i zapytam ile takie coś poza przeglądem!

Pytaj, pytaj. Ja pytałem i prawdopodobnie jest to funkcja alarmu. Niestety :(

waldinio - 11-08-2010, 13:48

byłem dzis w ASO i przy okazji poprosiłem ponownie o opuszczanie szyb z kluczyka, niestety nie znaleźliśmy takiej opcji... patrzyłem pracownikowi zza ramienia wiec widziałem w jakie opcje wchodził, nigdzie czegoś takiego nie ma wiec albo ktoś coś ściemnia :P albo jest to funkcja alarmu
Kjuba - 11-08-2010, 14:03

wydaje mi się że to funkcja alarmu, octavii mam tak, że po przytrzymaniu przycisku otwarcia drzwi okna same sie otwierały a po zamknięciu samochodu okna same się zamykają. taką samą funkcje ma kumpel w superbie. w lancerze będę miał alarm i wtedy zobaczymy czy to działa
olosoft - 11-08-2010, 14:18

Nie jest powiedziane, że wszystkie CYxA i wszystkie wersje wyposażeniowe mają takie same opcje ustawień. Temat zgłębię ok 15.09 bo wtedy mam przegląd, teraz nie chce mi się specjalnie pchać do serwisu.
Uki_NH - 11-08-2010, 19:15

pytałem w kilku serwisach i jest to funkcja alarmu:/
kamil1qaz - 14-08-2010, 13:27

Oczywiście, że idzie zamykać i otwierać szyby z pilota (tylko 2 boczne szyby od kierowcy i pasażera, tylne szyby niestety takiej opcji nie mają). Ja mam wersje z nawigacja i wystarczy w opcjach poprzestawiać, z pamięci nie napisze bo nie pamiętam, następnym razem napisze jak to dokładnie zrobić :)
Uki_NH - 19-08-2010, 13:48

kamil1qaz napisał/a:
Oczywiście, że idzie zamykać i otwierać szyby z pilota (tylko 2 boczne szyby od kierowcy i pasażera, tylne szyby niestety takiej opcji nie mają). Ja mam wersje z nawigacja i wystarczy w opcjach poprzestawiać, z pamięci nie napisze bo nie pamiętam, następnym razem napisze jak to dokładnie zrobić :)

własnie o to chodzi, że nie w każdym Lancerze, tylko zależy od tego jaki jest alarm zamontowany, mi się domykają wszystkie 4 szyby ale nie otwiera żadna

krzycho81 - 21-08-2010, 11:40

Szkoda, że nie można tych wszystkich informacji zebrać w kupę bo i w moim zamknę ale i nie otworzę ale jaki mam alarm ??? Sam nie wiem. A funkcja jest przydatna.