[07-XX]Lancer CYxA Techniczne - Opuszczanie i podnoczenie szyb z kluczyka
waldinio - 28-07-2010, 20:06
spowiednik napisał/a: | Mi domykanie szyb działało od razu po zakupie auta (raz lock - zamknięcie drzwi, drugi raz lock przytrzymanie 3 sec - domyka wszystkie niezamknięte szyby)
Otwieranie szyb z kluczyka kazałem sobie uruchomić na pierwszym przeglądzie (raz unlock - otwarcie zamków, drugi raz unlock z przytrzymaniem 3 sec otwierają się przednie szyby)
Dodam, że przy tych upałach korzystałem z tego nagminnie zanim doszedłem do auta.
Pozdro |
masz otwieranie szyb?? cholera mnie w aso powiedzieli ze lancer nie posiada takiej opcji :/ tak samo nie moge zamknąć szyb po upływie 30sek :/ czary jakies ze wam to działa?
Trik - 28-07-2010, 21:49
spowiednik napisał/a: | Otwieranie szyb z kluczyka kazałem sobie uruchomić na pierwszym przeglądzie |
W sobotę jadę na przegląd, to też sobię poproszę o take coś, o ile program to przewiduje Bo raz już coś takiego sprawdzałem w serwusie. Chyba..
Co do cudów. to jakieś 0,5 roku temu doświadczyłem faktu, że moja 2 letnia drukarka ma dupleks
spowiednik - 28-07-2010, 22:19
To jest opcja w komputerze, nie daj się spuścić na drzewo. Przekazałem w serwisie swoje potrzeby i zrobili co chciałem. Mogę nawet nakręcić filmik jakąś idiotkamerą dla niedowiarków z serwisu
netixek - 30-07-2010, 22:36
Kręc, kręc. U mnie w Intense tez by się przydalo
Uki_NH - 02-08-2010, 11:27
czyli w każdej wersji można zaprogramowac opuszczanie szyb z pilota?
co jeszcze można zaprogramowac wie ktoś?
np drzwi żeby się blokowały po ruszeniu?
olosoft - 02-08-2010, 11:37
Uki_NH napisał/a: | np drzwi żeby się blokowały po ruszeniu? |
Tym jestem szczególnie zainteresowany. Ale nie przy pomocy alarmu tylko najlepiej po zmianie pozycji wybieraka CVT lub odpaleniu silnika. We wrześniu przegląd więc będę drążył temat.
Silverrr - 10-08-2010, 07:02
spowiednik napisał/a: | Mi domykanie szyb działało od razu po zakupie auta (raz lock - zamknięcie drzwi, drugi raz lock przytrzymanie 3 sec - domyka wszystkie niezamknięte szyby)
Otwieranie szyb z kluczyka kazałem sobie uruchomić na pierwszym przeglądzie (raz unlock - otwarcie zamków, drugi raz unlock z przytrzymaniem 3 sec otwierają się przednie szyby)
Dodam, że przy tych upałach korzystałem z tego nagminnie zanim doszedłem do auta.
Pozdro |
To jednak jest taka możliwość! Uderzam dzisiaj do serwisu i zapytam ile takie coś poza przeglądem! Przegląd dopiero październik/listopad a po co mi wtedy otwieranie szyb
Trik - 10-08-2010, 14:38
Silverrr napisał/a: | To jednak jest taka możliwość! Uderzam dzisiaj do serwisu i zapytam ile takie coś poza przeglądem! |
Pytaj, pytaj. Ja pytałem i prawdopodobnie jest to funkcja alarmu. Niestety
waldinio - 11-08-2010, 13:48
byłem dzis w ASO i przy okazji poprosiłem ponownie o opuszczanie szyb z kluczyka, niestety nie znaleźliśmy takiej opcji... patrzyłem pracownikowi zza ramienia wiec widziałem w jakie opcje wchodził, nigdzie czegoś takiego nie ma wiec albo ktoś coś ściemnia albo jest to funkcja alarmu
Kjuba - 11-08-2010, 14:03
wydaje mi się że to funkcja alarmu, octavii mam tak, że po przytrzymaniu przycisku otwarcia drzwi okna same sie otwierały a po zamknięciu samochodu okna same się zamykają. taką samą funkcje ma kumpel w superbie. w lancerze będę miał alarm i wtedy zobaczymy czy to działa
olosoft - 11-08-2010, 14:18
Nie jest powiedziane, że wszystkie CYxA i wszystkie wersje wyposażeniowe mają takie same opcje ustawień. Temat zgłębię ok 15.09 bo wtedy mam przegląd, teraz nie chce mi się specjalnie pchać do serwisu.
Uki_NH - 11-08-2010, 19:15
pytałem w kilku serwisach i jest to funkcja alarmu:/
kamil1qaz - 14-08-2010, 13:27
Oczywiście, że idzie zamykać i otwierać szyby z pilota (tylko 2 boczne szyby od kierowcy i pasażera, tylne szyby niestety takiej opcji nie mają). Ja mam wersje z nawigacja i wystarczy w opcjach poprzestawiać, z pamięci nie napisze bo nie pamiętam, następnym razem napisze jak to dokładnie zrobić
Uki_NH - 19-08-2010, 13:48
kamil1qaz napisał/a: | Oczywiście, że idzie zamykać i otwierać szyby z pilota (tylko 2 boczne szyby od kierowcy i pasażera, tylne szyby niestety takiej opcji nie mają). Ja mam wersje z nawigacja i wystarczy w opcjach poprzestawiać, z pamięci nie napisze bo nie pamiętam, następnym razem napisze jak to dokładnie zrobić |
własnie o to chodzi, że nie w każdym Lancerze, tylko zależy od tego jaki jest alarm zamontowany, mi się domykają wszystkie 4 szyby ale nie otwiera żadna
krzycho81 - 21-08-2010, 11:40
Szkoda, że nie można tych wszystkich informacji zebrać w kupę bo i w moim zamknę ale i nie otworzę ale jaki mam alarm ??? Sam nie wiem. A funkcja jest przydatna.
|
|
|