[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Kontrolki, od czego?
Anonymous - 10-10-2006, 15:32
A wracając do tych kontrolek - instrukcja o nich nic nie mówi (nawet w częsci o haku i holowaniu). Tak samo jak nie mówi o kontrolce pasów (widać ją koło kontrolki długich światel i otwartych drzwi) - u mnie nigdy się nie świeciła ale myślałem, że coś nie działa - wychodzi na to że w coltach CJ0 nie ma sygnalizacji niezapietych pasów. Za to w instrukcji piszą o kontrolce niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy, ale jakoś jej nie wykryłem - nie paliła sie też gdy płynu zabrakło.
Chooper - 10-10-2006, 17:23
ta od haka, zapala sie z tego co mi sie wydaje dopiero jak na haku wisi przyczepka. Informuje, że masz coś z tyłu, a jak zgaśnie, tzn, że przyczepka juz nie jedzie za tobą.... to zabawne, ale w moim wartburgu też taka była
Krzyzak - 11-10-2006, 09:58
lukamar napisał/a: | Za to w instrukcji piszą o kontrolce niskiego poziomu płynu do spryskiwaczy, ale jakoś jej nie wykryłem - nie paliła sie też gdy płynu zabrakło. |
A masz pływak w zbiorniku płynu? Jak nie, to ta wersja nie obsługuje tej kontrolki.
Anonymous - 29-04-2007, 23:59
Odswieze troche temat. Witajcie!
Mam pytanie, jak w tym colcie (CJ0) wyglada kontrolka Check Engine? Teoretycznie powinien to byc taki wlasnie napis ale podswietlilem latarka konsole i nie znalazlem takiej. A szukam jej bo podobno powinna sie zapalac przed przekreceniem kluczyka a u mnie sie nie zapala, czy to moze jest dobre zachowanie w tym modelu?
Pozdrawiam
Dodam,ze przeczytalem cala instrukcje od samochodu i nie znalazlem zadnego opisu tejze kontrolki.
Edycja 30.04.07 9:26
Ewentualnie kontrolka w CJ0 nie ma napisu Check Engine a jest takim dziwnie wyprofilowanym pomaranczowym prostokatem z dwoma wypustkami. Ale tlumaczenie z niemieckiego to "Substancje szkodliwe". Myslalem,ze to od wspomagania ale moze to to. Prosze o potwierdzenie.
Anonymous - 30-04-2007, 20:42
drozek napisał/a: | podobno powinna sie zapalac przed przekreceniem kluczyka a u mnie sie nie zapala |
U mnie się też nie zapala i dobrze:) Raz tylko się zapaliła jak mi sprzęgło siadło i więcej jej nie chce widzieć!!!
Anonymous - 30-04-2007, 21:28
Bylem dzis u mechanika, potwierdzil moje podejrzenie. Check Engine w Coltach CJ0 to taka kontrolka przypominajaca silnik, z dwiema wypustkami o ktorej wspomnialem. Rzeczywiscie sie zapala po przekreceniu silnika i jest to poprawny objaw.
Pozdrawiam
Hugo - 30-04-2007, 22:20
Ficu865 napisał/a: | U mnie się też nie zapala i dobrze:) Raz tylko się zapaliła jak mi sprzęgło siadło i więcej jej nie chce widzieć!!! | Eee no co Wy? Check Engine ZAWSZE musi się zapalić po przekręceniu kluczyka i zgasnąć po kilku sekundach.
Adaho_krak - 30-04-2007, 23:39
Hugo napisał/a: | Check Engine ZAWSZE musi się zapalić po przekręceniu kluczyka i zgasnąć po kilku sekundach. |
Potwierdzam u mnie też tak jest, po przekręceniu się zapala i gaśnie po ok. 5 sek.
|
|
|