To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - Moc Radia

Anonymous - 07-10-2006, 22:58

saphire napisał/a:
Tanie mięso psy jedzą...
Święte słowa. W poprzedniej firmie złodzieje włamali się do VW LT, by ukraść radio (panel był zdjęty). Gdy się okazało, że to Medion (oznaczenia na tylnej ściance), po prostu zostawili to radio na fotelu.
Piotr_MC Nie wierz w to, co piszą o mocy sprzedawcy i producenci tych radioodbiorników. Posłuchaj kolegów i kup coś używanego, ale markowego w podobnej cenie. Jeśli jednak upierasz się na nową, tanią chińszczyznę, odradzam Mediona. Gra przeokropnie! Dalco natomiast potrafi zaskoczyć. Mój znajomy, z powodu ograniczeń finansowych, kupił komplet: radioodtwarzacz MP3 Dalco + głośniki gwudrożne Boschmanna na przód i tył do Xsary. Za komplet zapłacił mniej niż 500 PLN. Radio świeciło jak choinka i miało głośny mechanizm podnoszenia/opuszczania panala (automat), ale całość grała lepiej niż przyzwoicie.

Anonymous - 08-10-2006, 10:23

Hmmmmm Mam do wydania max 200 zł ale chciałbym radyjko na MP3 też w sumie to dobra sprawa co nie :)NA allegro cudów nie zobacze poszukam jeszcze w lombardach u mnie w mieście!!Albo sprzedam coś z domu i kupie jakies markowe na allegro :? A takie radyjko złe by było??
1) http://www.allegro.pl/ite..._cy_okazja.html
2) http://www.allegro.pl/ite...epsza_cena.html

Anonymous - 08-10-2006, 14:06

wszystko zalezy od tego, jak podchodzisz do kwesti sprzetu audio, mam kolege, ktory nie rozroznia jakosci kina domowego od telewizora...
Anonymous - 08-10-2006, 14:25

to ja juz wolalbym doskrobac 80 zeta i kupic cos takiego http://www.allegro.pl/ite...45w_super_.html
jesli dobrze poszukasz to takie radyjko mozna kupic za ok 240zl

Anonymous - 08-10-2006, 16:05

:arrow: Piotr_MC, posluchaj znawcy arturro, dobrze mowi (pisze) a swoja droga to takiego sony ma chyba JACA_1978...moze zapytaj go
stanik - 08-10-2006, 16:29

a jakie głośniki chcesz pod to podpiąć. Bo tutaj radzą Ci dobrze, że coś może deczko lepszego, ale... może nie ma sensu zbytnio czegoś lepszego bo masz głośniki za 23,50 PLN, które nie odczują różnicy czy to jest Medion, Sony czy Blaupunkt. A jak mnie zawsze uczono (znawcą nie jestem specjalnym) to ważniejsze są głośniki niż radio.
A rozumiem twoje problemy, bo jeśli jesteś w stanie wydać 200 PLN to oznacza, że uzbieranie dodatkowo 80 PLN to jest prawie 50% więcej, a więc spooor
Mój kumpel miał w Uniaku kiedyś Mediona na mp3. Grało całkiem OK (generalnie kolega lubi ładny sprzęt audio, ale z racji braku gotówki w danym momencie polubił ten mniej ładny). Sprzecik grał OK, czasem zdażyło się że coś na warszawskiej dziurze przeskoczyło, ale bardzo żadko. jedyna wada zauważalna to był głośny mechanizm opuszczania panela (wybrał jakiś taki model "wypasiony" że aby włożyć płyte to panel zjeżdzał w dół) a dodatkowo ten mechanizm dzieki swojej skomplikowalności jak i jakości dodawał delikatne efekty dzwiękowe podczas jazdy po warszawskich ulicach (coś tam klekotało się, po wizycie w sklepie gdzie kupił, Pan powiedział, że ten typ tak ma).
Pozdrawiam

Anonymous - 08-10-2006, 16:47

tak, to prawda, glosniki to 90% dzwieku....ale rozmawiamy o radiu...nie mozna kazdego pytajacego o radio pokierowac najpierw do kupna glosnikow :) radzimy zakup dobry, zeby nie wydawac 2 razy.
Anonymous - 08-10-2006, 18:12

Głośniczki mam Dobre Leszpych mi nie trzeba Heh ładny basik i sopranik:)Mam podpięte pod nie radyjko blaupunkta c 30 ale niestety na kasety....A może nie kupowac nowego radia tylko discmena podpiąć?A pozatym na cd radyjko nie musi być wypasione..Ma tylko grać w miare glośno nawpewno nie ciszej od tego blaupunkta a głośniczki reszte zrobią:)
Krzyzak - 08-10-2006, 18:22

A to kasetowe nie ma wejścia AUX? albo czegoś w tym stylu? Bo możesz kupić jakiś odtwarzacz mp3 (taki jak pendrive, z usb itd.) i się podłączyć do starego kaseciaka przez wyjście słuchawkowe. Ze zrobieniem kabelka i kasą na mp3 z 1GB wyjdzie Ci góra 150 zł.
Anonymous - 08-10-2006, 19:17

Nom mam właście....I sobie myśle po co mam kupowac radioodtwarzacz skoro dużó samochodem niejezdze ,discmena posiadam.Tylko kase strace a tak to sobie discmena podłacze kabelek kupie za grosze i gitara:)
saphire - 08-10-2006, 19:19

Są nawet specjalne ,,kasety'' które przez głowicę magnetofonu zapodają sygnałem otrzymanym na wejściu z jack'a w które to wpinasz co chcesz...
Anonymous - 08-10-2006, 19:46

http://www.allegro.pl/ite...w_aucie_t2.html
Anonymous - 08-10-2006, 19:47

te kasety sa g.... warte, najlepiej jakbys znalazl wejscie AUX w radiu, jezeli to blaupunkt przelacz przelaznikiem SRC az pojawi sie AUX, (kaseta, radio, aux) jezeli sie nie pojawi to problem, odpowiednia kostke na mini iso kupisz na allegro, do tego podepienisz co zechcesz
Anonymous - 09-10-2006, 13:32

Mam wyjście aux....I kupie kabel i podebne tak jak nalezy a ta kaseta to tylko taka ewentualność!!
Anonymous - 09-10-2006, 13:55

do Piotr_MC : no i calkiem dobry pomysl masz z tym kablem i discmenem , kumpel zrobil sobie podbnie tylko ze podpial odtwarzacz MP3 no i ma wszystko co chcial , kup sobie moze jakies lepsze glosniki i bedziesz zadowolony