To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Pilot do zamka centralnego - nie działa

misiumisiu - 27-12-2010, 10:51

Siedząc za kierownicą wyjmij baterie z pilota poczekaj 20 sek zamontuj baterie i powinno zadziałać (nic nie wciskaj i nic nie będzie pikać) ten model tak ma :lol:
hermeth - 28-12-2010, 21:22

Czy ktoś się orientuje jaki jest fabrycznie montowany typ sterownika centralki w carismie, bo znalazłem 2 rodzaje na allegro:

1. Z PRZEŁĄCZNIKIEM STERUJĄCYM
2. Z SIŁOWNIKIEM MASTER W DRZWIACH KIEROWCY

?
A konkretnie chodzi mi o ten model, czy będzie pasował:
http://allegro.pl/ster-da...1383043074.html

I czy można do niego podłączyć fabryczny moduł domykania szyb, czy trzeba dokupić uniwersalny?
Dzięki z góry za informacje.

Daro2404 - 02-09-2012, 12:36

SUCHY77 napisał/a:
Proszę bardzo tu jest link do zdjęcia z moim pilotem
http://img515.imageshack.us/i/pilotb.jpg/

Nie działa ten sposób a pilot mam taki sam jak twój

[ Dodano: 02-09-2012, 12:39 ]
SUCHY77 napisał/a:
Proszę bardzo tu jest link do zdjęcia z moim pilotem
http://img515.imageshack.us/i/pilotb.jpg/
Ten sposób u mnie nie działa a pilota mam takiego samego jak twój
nemmooo - 04-09-2012, 15:06

WItam, ja niedawno mialem taki sam problem, pilot z nową baterią i nie otwierało ani nie zamykało zamków. Kierunkowskazy mrugały potwierdzając amknięcie ale zamki nie reagowały. Obawaiłem się że to sterownik ale okazało się że jeden z siłowników był brudny i spalił bezpiecznik (mini 15A) od centralnego (ze skrzynki bezpieczników wewnątrz auta). Po wyczyszczeniu siłownika i wymianie bezpiecznika wysztko ok.

Może pomoże.

piechacz - 07-04-2013, 19:08

Witam wszystkich na forum. też mam identyczny pilot jak na zdjęciu. Jakiś rok temu zaczął szwankować potem już tylko otwierał a nie zamykał (dioda zapalała się dopiero przy dziesiątym wciśnięciu). Wymieniłem baterie i nic to nie dało. Dzisiaj jeszcze raz go rozebrałem, tym razem dokładniej (wyjąłem samą płytkę). Zauważyłem że w miejscu styku przycisków była zabrudzona. Przeczyściłem i działa idealnie :) Taki banał a ja przez prawie rok przeklinałem pilota
nashkarol - 08-04-2013, 13:11

Witam

Mam identyczny pilot jak ze zdjęcia Cargo. Czyli centralka pewnie też jest podobna ... Musze przyznać, że również miałem z tą centralką problemy. Najpierw problem był z pilotami, że raz działały raz nie ... To się jakoś samo unormowało, ale problemu z kierunkowskazami nie rozwiązałem. Mianowicie, auto z kluczyka i z pilota zamyka się cacy, ale przy zamykaniu i otwieraniu pilotem, zawieszały się kierunkowskazy (prawa strona chyba). Lewa strona gasła a prawa nie ;) ... Dokopałem się do modułu pod kierownicą i odłączyłem kostkę od kierunkowskazów, ale to tylko doraźne wyjście, bo kierunkowskazy nie mrygają w ogóle przy zamykaniu/otwieraniu z pilota.
Pytanie, czy problem jest z dostępem do oryginalnego modułu sterowania centralnym zamkiem ? Czy lepiej się w to nie bawić i kupić uniwersalny z alarmem (którego de facto teraz nie mam). Tylko pilotów Mitsu mi szkoda :P