To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - przyciemnianie lamp

Enforcer - 27-07-2010, 23:01

Jaro1974 napisał/a:
Enforcer niema do naszych aut takich lamp w oryginale, ja już obszukałem dość dużo firm które zajmują się dystrybucją lamp tuningowych.

I ja zrobiłem dokładnie to samo, ale żeby zachować obiektywizm wolałem napisać, że może coś przeoczyłem :P BTW. może to i lepiej, że nie ma, bo oryginalne swiatła, szczegolnie w nocy świecą kapitalnie i jeszcze lepiej wygladają :wink:

Jaro1974 - 27-07-2010, 23:08

I ja tak sądzę. Nie pamiętam już na jakiej to stronie było ale chyba na niemieckiej, gość miał zrobione tylne lampy w ten sposób że klosze od świateł przeciwmgłowych miał zrobione w kolorze nadwozia ale w miejscu gdzie się świeci nie zostało to pomalowane. Szczerze powiedziawszy sam chciałem tak zrobić ale po zrobieniu symulacji na zdjęciu zrezygnowałem. To byłaby porażka.
Enforcer - 27-07-2010, 23:18

Ja nie będę nic majstrował przy tych lampach :wink: Niektóre rzeczy po prostu lepiej zostawić w spokoju... Może się narażę pisząc to, ale tylne lampy w Cari po liftingu straciły swój charakter :?
SHARK1979 - 09-08-2010, 21:00

Co wam powiem to wam powiem ale ja ma zrobione własnoręcznie tylne klosze folią i do czarnego autka bardzo dają radę, moim zdaniem bardzo ładnie to w całości wygląda i wcale nie zamula światła :mrgreen: jak świeciły tak świecą i jest gitara :twisted: jak ktoś chce troszku zmiany jestem za spróbowaniem tematu we własnym autku :mrgreen:

[ Dodano: 09-08-2010, 21:13 ]

Uploaded with ImageShack.us

[ Dodano: 09-08-2010, 21:17 ]

[ Dodano: 09-08-2010, 21:18 ]
Jak dla mnie daje rade :twisted:

Enforcer - 09-08-2010, 21:30

SHARK1979, nie powiesz mi że jadąc za Tobą w słoneczny dzień będę miał szanse wyhamować kiedy naciśniesz na hamulec i włączysz kierunkowskaz... BTW. Jak przeszedłeś przegląd?
SHARK1979 - 11-08-2010, 21:06

Enforcer, widzisz tak piszesz bo patrzysz na foto nr 2 i myślisz ale czarne :mrgreen: ale mówię Ci nawet po przyciemnieniu te lampy lepiej świecą niż większość w vw czy innych mocne podwójne żarówki dają rade i napewno dasz rade nie wjechać mi w dupe, brykam na nich już kupe czasu i tyłek mam ładny :twisted:

[ Dodano: 11-08-2010, 21:07 ]
Enforcer, mam nadzieje że spotkamy się w Wilkasach i się sam przekonasz :mrgreen:

Xiah - 13-08-2010, 10:25

a mi się ten efekt bardzo podoba, i również potwierdzam słowa SHARK1979 ze lampki świecą świetnie:)

Tak wygląda to u mnie.

Enforcer - 13-08-2010, 15:27

Patrząc na efekty takiej modyfikacji dziękuje niebiosom, że nie dałem się na to skusić... :?

Każdy ma prawo do własnej opinii, więc Panowie, nie obraźcie się :wink:

Xiah - 13-08-2010, 16:42

Tak jak napisałeś, kwestia gustu, jezeli komus sie nie podoba to trudno :?

Ważne ze mi sie podoba:D
Enforcer Zmieniając tylne lampy jakbyś chciał zeby one wyglądały??

SHARK1979 - 13-08-2010, 20:06

Xiah, :wink: =D> Ładnie jestem za
Enforcer - 13-08-2010, 21:07

Xiah napisał/a:
Enforcer Zmieniając tylne lampy jakbyś chciał zeby one wyglądały??

Gdybym był posiadaczem Cari po lifcie to możliwe że zastanawiałbym się nad jakąś zmianą, ale niedawno "przejrzałem" na oczy i już nigdy nie przyszłoby mi do głowy żeby cokolwiek zmieniać w tylnych lampach mojego Miśka.

Podsumowując, najważniejsze, że Wam chłopaki się podoba taka przeróbka i że Was cieszy, a jeżeli przy tym nie macie problemów z przeglądami i policją to pozostaje mi tylko życzyć szerokości :)

Xiah - 14-08-2010, 19:27

ooooooooo a co było owodem tego "przjżenia"?? jakies nieprzyjemnosci z władzami?? nie no ja przy przeglądzie niemialemzadnego problemu, nawet facet sie nie pytał czy to ą oryginałty czy przeróbka jakas, tak jakby go to w ogole nie interesowało. z Policją miałem juz do czynienia, ale również, albo nie zwrócili uwagi na tył albo nie chcieli zwrócic. Nie ma problemu ze swieceniem, kierunki i swiatła stop i mijania widac doskonale. Moge zrobic fotki i dac dla przykładu jezeli komus by przyszło jeszcze do głowy przyciemniac lampy a sie obawia o jakosc swiecenia. Czy dało by sie w cari przed liftem zrobic cos z przednimi lampami??
SHARK1979 - 15-08-2010, 14:23

Xiah, drogi Panie zgadzam się z wszystkim co piszesz bo miałęm podone spotkania i gitara a efekt lampeczek cacy :mrgreen: a co do przodu to nic do Cari nie ma przed liftem szukałem wielokrotnie chyba że nowsze zamienniki "Depo: :wink:

[ Dodano: 15-08-2010, 14:37 ]
A to mój w sumie pomysł na brak czego kolwiek do Cari :mrgreen:

Nikomu nie musi się podobać
Xiah, :?: :)

[ Dodano: 15-08-2010, 14:45 ]

A to z wczoraj :mrgreen: tamta fotka to autko nie wykończone było :wink:

mkm - 17-08-2010, 04:29

Xiah napisał/a:
Nie ma problemu ze swieceniem, kierunki i swiatła stop i mijania widac doskonale.

Tylko odblasków nie ma... Wiec nie zapominaj zostawiac auta na swiatłach, zeby Cie ktos przypadkiem nie staranował...

Xiah - 17-08-2010, 14:28

mkm, jeżeli chodzi o odblask to szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak sie spisuje, i czy w ogole sie spisuje, trzeba to sprawdzic.

SHARK1979, chyba przód zostawie taki jak jest bo chyba za duzo roboty jest zeby dopasowac reflektory z cari po lifcie do tej przed, a brewki poki co mnie nie interesowały :?
jak widac kierunki z przodu po przyciemnieniu??