Carisma - Ogólne - przyciemnianie lamp
Enforcer - 27-07-2010, 23:01
Jaro1974 napisał/a: | Enforcer niema do naszych aut takich lamp w oryginale, ja już obszukałem dość dużo firm które zajmują się dystrybucją lamp tuningowych. |
I ja zrobiłem dokładnie to samo, ale żeby zachować obiektywizm wolałem napisać, że może coś przeoczyłem BTW. może to i lepiej, że nie ma, bo oryginalne swiatła, szczegolnie w nocy świecą kapitalnie i jeszcze lepiej wygladają
Jaro1974 - 27-07-2010, 23:08
I ja tak sądzę. Nie pamiętam już na jakiej to stronie było ale chyba na niemieckiej, gość miał zrobione tylne lampy w ten sposób że klosze od świateł przeciwmgłowych miał zrobione w kolorze nadwozia ale w miejscu gdzie się świeci nie zostało to pomalowane. Szczerze powiedziawszy sam chciałem tak zrobić ale po zrobieniu symulacji na zdjęciu zrezygnowałem. To byłaby porażka.
Enforcer - 27-07-2010, 23:18
Ja nie będę nic majstrował przy tych lampach Niektóre rzeczy po prostu lepiej zostawić w spokoju... Może się narażę pisząc to, ale tylne lampy w Cari po liftingu straciły swój charakter
SHARK1979 - 09-08-2010, 21:00
Co wam powiem to wam powiem ale ja ma zrobione własnoręcznie tylne klosze folią i do czarnego autka bardzo dają radę, moim zdaniem bardzo ładnie to w całości wygląda i wcale nie zamula światła jak świeciły tak świecą i jest gitara jak ktoś chce troszku zmiany jestem za spróbowaniem tematu we własnym autku
[ Dodano: 09-08-2010, 21:13 ]
Uploaded with ImageShack.us
[ Dodano: 09-08-2010, 21:17 ]
[ Dodano: 09-08-2010, 21:18 ]
Jak dla mnie daje rade
Enforcer - 09-08-2010, 21:30
SHARK1979, nie powiesz mi że jadąc za Tobą w słoneczny dzień będę miał szanse wyhamować kiedy naciśniesz na hamulec i włączysz kierunkowskaz... BTW. Jak przeszedłeś przegląd?
SHARK1979 - 11-08-2010, 21:06
Enforcer, widzisz tak piszesz bo patrzysz na foto nr 2 i myślisz ale czarne ale mówię Ci nawet po przyciemnieniu te lampy lepiej świecą niż większość w vw czy innych mocne podwójne żarówki dają rade i napewno dasz rade nie wjechać mi w dupe, brykam na nich już kupe czasu i tyłek mam ładny
[ Dodano: 11-08-2010, 21:07 ]
Enforcer, mam nadzieje że spotkamy się w Wilkasach i się sam przekonasz
Xiah - 13-08-2010, 10:25
a mi się ten efekt bardzo podoba, i również potwierdzam słowa SHARK1979 ze lampki świecą świetnie:)
Tak wygląda to u mnie.
Enforcer - 13-08-2010, 15:27
Patrząc na efekty takiej modyfikacji dziękuje niebiosom, że nie dałem się na to skusić...
Każdy ma prawo do własnej opinii, więc Panowie, nie obraźcie się
Xiah - 13-08-2010, 16:42
Tak jak napisałeś, kwestia gustu, jezeli komus sie nie podoba to trudno
Ważne ze mi sie podoba:D
Enforcer Zmieniając tylne lampy jakbyś chciał zeby one wyglądały??
SHARK1979 - 13-08-2010, 20:06
Xiah, Ładnie jestem za
Enforcer - 13-08-2010, 21:07
Xiah napisał/a: | Enforcer Zmieniając tylne lampy jakbyś chciał zeby one wyglądały?? |
Gdybym był posiadaczem Cari po lifcie to możliwe że zastanawiałbym się nad jakąś zmianą, ale niedawno "przejrzałem" na oczy i już nigdy nie przyszłoby mi do głowy żeby cokolwiek zmieniać w tylnych lampach mojego Miśka.
Podsumowując, najważniejsze, że Wam chłopaki się podoba taka przeróbka i że Was cieszy, a jeżeli przy tym nie macie problemów z przeglądami i policją to pozostaje mi tylko życzyć szerokości
Xiah - 14-08-2010, 19:27
ooooooooo a co było owodem tego "przjżenia"?? jakies nieprzyjemnosci z władzami?? nie no ja przy przeglądzie niemialemzadnego problemu, nawet facet sie nie pytał czy to ą oryginałty czy przeróbka jakas, tak jakby go to w ogole nie interesowało. z Policją miałem juz do czynienia, ale również, albo nie zwrócili uwagi na tył albo nie chcieli zwrócic. Nie ma problemu ze swieceniem, kierunki i swiatła stop i mijania widac doskonale. Moge zrobic fotki i dac dla przykładu jezeli komus by przyszło jeszcze do głowy przyciemniac lampy a sie obawia o jakosc swiecenia. Czy dało by sie w cari przed liftem zrobic cos z przednimi lampami??
SHARK1979 - 15-08-2010, 14:23
Xiah, drogi Panie zgadzam się z wszystkim co piszesz bo miałęm podone spotkania i gitara a efekt lampeczek cacy a co do przodu to nic do Cari nie ma przed liftem szukałem wielokrotnie chyba że nowsze zamienniki "Depo:
[ Dodano: 15-08-2010, 14:37 ]
A to mój w sumie pomysł na brak czego kolwiek do Cari
Nikomu nie musi się podobać
Xiah,
[ Dodano: 15-08-2010, 14:45 ]
A to z wczoraj tamta fotka to autko nie wykończone było
mkm - 17-08-2010, 04:29
Xiah napisał/a: | Nie ma problemu ze swieceniem, kierunki i swiatła stop i mijania widac doskonale. |
Tylko odblasków nie ma... Wiec nie zapominaj zostawiac auta na swiatłach, zeby Cie ktos przypadkiem nie staranował...
Xiah - 17-08-2010, 14:28
mkm, jeżeli chodzi o odblask to szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak sie spisuje, i czy w ogole sie spisuje, trzeba to sprawdzic.
SHARK1979, chyba przód zostawie taki jak jest bo chyba za duzo roboty jest zeby dopasowac reflektory z cari po lifcie do tej przed, a brewki poki co mnie nie interesowały
jak widac kierunki z przodu po przyciemnieniu??
|
|
|