To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - dziwny dzwięk

herr_flick - 07-08-2010, 23:53

przerabiałem wiele możliwych pozycji, faktycznie najlepiej jest gdy pistolet jest ledwo włożony, ale mimo wszystko w żadnym wypadku nie mogę za szybko tankować. Mniej niż na pół gwizdka bo odbija, nie wspominając o całkowitym, pełnym wciśnięciu spustu.
Marcin-Krak - 08-08-2010, 12:22

herr_flick, :arrow: http://forum.mitsumaniaki...ight=tank*+odb*
mystek - 08-08-2010, 13:17

#Herr_flick - też miewam takie problemy, ale wyciągam pistolet z wlewu dosłownie na tyle, żeby sama końcówka pistoletu była w środku i leję normalnie na full tempo bez problemowo. W Audi mojego brata też było to samo i tak samo robiłem i problemów nie było.

A ja odnośnie moich dziwnych stuków z przodu, o których pisałem. Wczoraj chciałem je pokazać Ja_goodowi, tzn w zasadzie chciałem by je usłyszał i ocenił fachowym uchem, ale... nagle stuki ustały :| . Dzisiaj też koledze chciałem pokazać i... też tych stuków nie ma. Cudowne uzdrowienie? :D

Marcin-Krak - 08-08-2010, 21:32

mystek, ciekawe jak się pokazuje stuki :P

EOT.

Proszę również o problemach o tankowaniu pisać w temacie do którego link podałem bo się bałagan zrobi :P

mystek - 08-08-2010, 23:00

Pokazywałem palcem, a co Ja_good i mój inny kolega zrobili, to juz ich sprawa :P .

A tak na poważnie, to... chyba zbyt wcześnie sie ucieszyłem, gdyż stuk powrócił niczym koszmar z ulicy wiązów (ahhh, Freddy vs Jason wczoraj na TVN :P ). "Pokazałem" jeszcze raz koledze, bo akurat byłem u niego dzisiaj i mówi, że to coś z zaciskami lub klockami w prawym przednim kole. Bo dzieje się to nawet już nie podczas jazdy a nawet podczas postoju to słychać. Samo hamowanie jest ok, tzn nie znosi samochodu i hamuje równie skutecznie, jak hamował, więc nie rozumiem co tam jest nie tak. Muszę ściągnąć koło i popatrzeć tam

Miroslaw1305 - 09-08-2010, 11:09

rozebrać zaciski wyczyścić ,przesmarować i złożyć .
,

herr_flick - 09-08-2010, 15:39

Marcin-Krak napisał/a:
herr_flick, :arrow: http://forum.mitsumaniaki...ight=tank*+odb*

dzięki, sprawdziłem temat i jedni mają inni nie, problem u mnie jest taki, że właśnie tak nie miałem. Wkładałem pistolet jak chciałem, tankowałem, płaciłem i jechałem a po zimie, właściwie w trakcie zimy wyskoczyło taki coś. To jest problem z odpowietrzaniem i kwestia za co się zabrać

jacek_ka - 18-08-2010, 13:26

"sprecyzuje ! dzwięk mógłbym porównać do włączonej pompki spryskiwacza"

Moim zdaniem to dźwięk, jaki wydaje pompa paliwa. U siebie od dłuższego czasu mam to samo, szczególnie przy niskim poziomie paliwa, np. na rezerwie. Słuchać ją czasem już po zgaszeniu silnika i wyjęciu kluczyków jeszcze przez kilka sekund.

Dodam, że nic z tym nie robię :D