To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Odgrzybianie klimatyzacji

mitsu00 - 28-07-2010, 12:47

dab napisał/a:
..tyle teorii i marketingu ktorymi nas karmia koncerny...kiedys nie bylo nano i srebra i tez sie spokojnie czyscilo, odkazalo, przechowywalo zywnosc itp itd....takie czasy, musza ciagle wprowadzac cos "nowego" (chocby z nazwy) zeby przyciagnac masy a my sie chetnie temu poddajemy...bo lubimy "nowe" taki obecny life...

Srebro to nic nowego bo od dawien dawna używane jest w deodorantach. Stąd białe plamki na ciemnych ubraniach. tak więc nie jest to jakiś hokuspokus :wink:

dab - 28-07-2010, 13:21

Chodzi wlasnie o to "nowe" ktore specjalnie wczesniej umiescilem w nawiasach..obecnie cos sie odpowiednio, madrze nazwie, dorobi troche do tego teorii i kasa sama wpada w rece :badgrin: A narod podatny na hasla..nie tylko wyborcze 8)
No ale konczymy te odejscie od tematu, ktory w sumie zostal juz chyba tez wyczerpany :twisted: - jak klina przestanie dzialac to wiem kogo szukac :P
:wink:

rezon - 28-07-2010, 14:34

dab napisał/a:
Czyli tak lopatologicznie
1 wyciagam filtr pylkowy
2. zapodaje rure w dolny otwor (tam gdzie jest chyba zamontowana dmuchawa?) i pcham ja na maksa w dol ile wlezie
3.psik psik i grzyby zobacze juz potem jedynie na pizzy
zgadza sie?
Ja jeszcze zapodaję przez kratki nawiewu, a reszta wg instrukcji - jedne każą czekać, inne od razu włączać. Apropos ozonatora - to zakłady często łączą chemię z ozonem. W Outku stosuję chemię profilaktycznie, więc nie ma potrzeby ozonu.
dab - 28-07-2010, 14:41

Psikanie przez zkratki nawiewu to oczywista oczywistosc - tu o tym nie pisalismy bo problem dotyczyl jak psikac w obszarze filtra kabinowego, tu mialem pewna niejsanosci i potrzeba bylo popracia spolecznego do tej czynnosci :D
Tak ze reasumujac jest jak piszesz: psikamy we wszelkie mozliwe (wentylacyjne 8) ) otwory :D