[92-96]Galant E5xA - [E57A 2.0D] Stuki z okolic zaworów
canoodin - 29-07-2010, 17:40
niestety to nie zawory z zaworami wszystko ok... nie chciałem zostawiac u tego magika bo dopiero na koniec nastepnego tygodnia zaczal by sie za to brac... powiedzial ze skoro to nie zawory to swożeń lub tłok albo korbowód... niestety... w poniedzialek inny mechanior sie za to weźmie mam nadzieje ze naprawa nie przekroczy ceny silnika na allegro(1800pln) pozdrawiam panowie i życze bezawaryjności:)
Owczar - 29-07-2010, 17:56
Slabo, ze tak wyszlo. Koniecznie zrob pomiar kompresji...
canoodin - 30-07-2010, 14:14
niestety panowie w najlepszy przypadku pół silnika do wymiany... okazalo sie z w filtrze powietrza jest olej z pod pokrywy zaworowej rowniez sie wydostaje +uszczelka pod glowica do wymiany (jesli nie cala głowica) jesli sie nie bedzie opylało naprawiac to bede mial mnóstwo sprawnych czesci do sprzedania.... blacharskich i innych... pozdrtawiam i na prawde ogromne dzieki za pomoc
Owczar - 30-07-2010, 14:16
canoodin, olej to tam zawsze jest z odmy... Napisz konkretnie co stwierdził mechanik.
Wszyc - 30-07-2010, 14:35
kurcze a coś się obawiałem że po 5tyś km to trochę późno na ułożenie się zaworów po naprawie Tak jak Owczar powiedział powiedź co powiedział mechanik i na jakich podstawach to stwierdził
canoodin - 30-07-2010, 15:02
wszystko póki co sam stwierdziłem jak tylko bede wiedzial cos ze strony mechaniora to dam odrazu wpis... życzcie szczęścia:)
[ Dodano: 30-07-2010, 19:24 ]
awaria zlokalizowana... przy pierwszym zaworze ssacym od strony rozrzadu w wyniku zlego wyregulowania spadla teka mala czarna podkladka (niewiem jak to sie nazywa) i dostalo sie pod krzywke od wałka rozrzadu i rozwalilo glowice tj pekla zawór dostal okropnego luzu i w glowicy cos jest luznego... nie rozkrecalismy jej bo jutro na awanture z tego wzgledu jade i niech sobie sam rozkreca i patrzy co jest jeszcze uszkodzone a jesli tego nie naprawi to kieruje sprawe do sadu...
[ Dodano: 30-07-2010, 19:39 ]
w kazdym badz razie wiecej bede wiedzial jak tamten zdejmie klawiature... ktos wie ile kosztuje glowica? gal 2.0 glsTD 93
Wszyc - 30-07-2010, 20:56
ja wyrwałem za 900zł z wszystkimi zaworami i całym rozrządem od space wagona ( jest taka sama) ale nie wiem ile sama kosztuje
http://otomoto.pl/mitsubi...-C10484021.html zadzwoń do kolesia on ma dużo części może będzie miał głowice
|
|
|