[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Ściąga w prawo
Hugo - 28-07-2010, 00:33
sebo199 napisał/a: | Tomek84 sprawdź wahacze wleczone z tyłu. Jak na zakrętach zamiata tyłkiem, na wybojach lekko tył ucieka a nie buja to mogą być w nich zerwane tuleje | Popieram. Przechodziłem przez to. Ponadto zwróć uwagę na górne tuleje w zwrotnicy (po obu stronach).
sebo199 - 28-07-2010, 01:29
Dokładnie. Te tuleje też wymieniałem przy wymianie wahaczy.
Psikus - 28-07-2010, 14:46
Ja doczytałem, że na zimowych kołach było ok Cytat: | Na zimówkach w ogóle | To chyba jasno określa przyczynę ściągania? propozycje są 2 : założyć komplet zimówek i na drogę. Inna to taka, aby koła zamienić stronami lewe/prawe, a nie przód/tył. przód/tył nie przyniesie oczekiwanego rezultatu bo ewentualnie uszkodzona opona dalej będzie po tej samej stronie i dalej będzie ściągało w tą samą. To co pisze potwierdzone było oczywiście kilkakrotnie przez rozgarniętych ludzi zajmujących się obsługą podwozi.Co do geometrii - no tutaj niestety nie tylko zbieżność kół odpowiada za jazdę pojazdu na wprost, a przejazd przez płytę na stacji diagnostycznej jest w stanie określić tylko z grubsza zbieżność więc jeśli z kołami okaże się że są ok, następnym krokiem powinna być pełna geometria na 4 głowicach aby określić jak wyżej już pisano przesunięcie osi oraz kąty.
voytech - 28-07-2010, 18:43
Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za rady.
Założyłem dziś 4 zimówki. Nie ściąga.
Założyłem 2 letnie na tył (Michelin) - dalej nie ściąga.
Założyłem pozostałe 2 letnie na przód (Toyo) - zaczął ściągać.
Ponieważ Toyo mają jeszcze mnóstwo bieżnika, dojeżdżę je do końca.
Swoją drogą, ładnie muszą być zjechane, że nawet założone z tyłu ściągały auto.
Do tego wymienię amortyzatory i odpukać, nic już nie wyjdzie w trasie.
radek79 - 28-07-2010, 19:42
tak jak pisałem powyżej najprostsze rady okazują się najskuteczniejsze problem rozwiązany i w kieszeni zostało
Psikus - 28-07-2010, 22:03
voytech napisał/a: | Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za rady.
Założyłem dziś 4 zimówki. Nie ściąga. | może by tak "pomógł" kliknąć
voytech - 28-07-2010, 22:31
Psikus napisał/a: | voytech napisał/a: | Bardzo serdecznie dziękuję wszystkim za rady.
Założyłem dziś 4 zimówki. Nie ściąga. | może by tak "pomógł" kliknąć |
Ha, wszyscy, którzy mi odpisaliście w tym temacie mi pomogliście i wszystkim dziękuję.
Mam każdemu kliknąć? To nie reklama Axe
radek79 jako pierwszy zdiagnozował poprawnie.
Tomek - 30-07-2010, 20:42
Hugo napisał/a: | sebo199 napisał/a: | Tomek84 sprawdź wahacze wleczone z tyłu. Jak na zakrętach zamiata tyłkiem, na wybojach lekko tył ucieka a nie buja to mogą być w nich zerwane tuleje | Popieram. Przechodziłem przez to. Ponadto zwróć uwagę na górne tuleje w zwrotnicy (po obu stronach). |
tak jak pisałem wcześniej
wachacze po waszych sugestiach dla świetego spokoju dziś znowu zostały sprawdzone i wszystko z nimi okej
wymieniene amorki z tyłu i "problem gone"
Psikus - 01-08-2010, 12:01
Te tuleje to mają być oberwane czy do wymiany kwalifikuje to, że są zbyt miękkie?
sebo199 - 01-08-2010, 12:55
Jak wsadzisz dłoń w okolicę tej tulejki a diagnosta będzie szarpał to ona będzie się wyczuwalnie przemieszczać na boki. Łomikiem jak ruszysz to wiadomo że może się lekko poruszać na tyle na ile sprężystość gumy pozwala ale nie tak by docierała do mocowania przy podwoziu.
Psikus - 02-08-2010, 14:57
No właśnie diagnosta na przeglądzie przedzakupowym stwierdził,że już miękka ale na razie spokojnie, więc zastanawiam sie czy juz kres nadszedł ( 25000km później)bo objawy pasuja do tych opisywanych przez Was
zbir - 04-08-2010, 15:55
może ktoś wyjasnić które to te wahacze wleczone, które proste i gdzie te tuleje zwrotnicy? bo mechanikiem nie jestem i z nazwy ich nie potrafie odróżnić :-/
Mam nowe amory a wciąż potrafi zabujać tyłem.
sebo199 - 04-08-2010, 16:57
W tych linkach zobaczysz jak te wahacze wyglądają WAHACZ i tutaj WAHACZ .
Tulejka to ta jak kukniesz nad kołem będzie wahacz który łączy się ze zwrotnicą (takie ramię idące do góry) i w tym połączeniu jest tulejka o której mowa.
Dziqs87 - 10-08-2010, 04:19
ja tez tak mialem, przez ponad rok jezdzilem z takim sciagajacym kolem, mialem tak ze starymi oponami, i po kupnie nowych. Moj mechanik doradzil mi, zebym zamienil opony prawa na lewa i odwrotnie, nie przod z tylem. I pomoglo. Okazalo sie, ze nawet nowe opony nie byly ok. Potem kupilem nowe alusy z oponami, i juz nie sciagalo w ogole. Sprawdz wiec po prostu opony - tak najtaniej najpierw:) Pozdrawiam
martuśka - 10-08-2010, 11:17
No to sobie poczytałam. Mnie też ściąga w prawo więc plan jest taki:
1. Sprawdzić opony, zamienić miejscami
2. Sprawdzić wahacze i tuleje
3. Geometria
O rezultatach poinformuję
Oczywiście wszystko poza geometrią jak zwykle zamierzam zrobić sama
|
|
|