Pajero II - Pompa wtryskowa
stegano - 31-07-2010, 19:29
rico.1 napisał/a: | No cóż!?! Pisałem, że mogę sie mylić, a tymbardziej po paru wieczorową porą
Ale w temacie chciałem pomóc... |
Sie nie martw ja czesto tak mam ze pisze po browarach a pozniej msle ze to ktos inny
krzysiek3516 - 04-08-2010, 22:41
proszę o informacje na temat ustawienia pompy mechanicznej w pajero 2,8,
zapowietrza się na zimnym silniku, będę wyjmował żeby wymienić simering, lecz do tej pory nie znalazłem odważnego kto by później mi pompę ustawił na przyrządach, czy naprawdę jakiś to poważny problem z tym ustawianiem??
I czy jest szansa że uda mi się pozaznaczać wszystko tak aby później j przy składaniu ustawić jak było wcześniej i nie ustawiać pompy??
Faraonix - 04-08-2010, 22:56
Jezeli nie bedziesz luzowal tych 2 srub po boku pompy i krecil pompa na boki to kata nie przestawisz. Jesli chodzi o zeby to wszystko jest do ustawienia recznie. Musisz jedynie sciagnac pokrywe zaworow zeby zobaczyc w ktora strone jest ustawiony walek (bez tego masz 50% szans ustawienia, albo dobrze albo zle). Znaki masz na pompie i na bloku silnika. Poczytaj pdf'a do silnika, tam jest wszystko napisane / narysowane. Nie jestem mechanikiem, a samodzielnie udalo mi sie pompe zalozyc i jezdzi
Tomasz Grochola - 04-08-2010, 23:08
krzysiek3516 napisał/a: | proszę o informacje na temat ustawienia pompy mechanicznej w pajero 2,8,
zapowietrza się na zimnym silniku, będę wyjmował żeby wymienić simering, lecz do tej pory nie znalazłem odważnego kto by później mi pompę ustawił na przyrządach, czy naprawdę jakiś to poważny problem z tym ustawianiem??
I czy jest szansa że uda mi się pozaznaczać wszystko tak aby później j przy składaniu ustawić jak było wcześniej i nie ustawiać pompy?? |
Jest szansa.
Mi odmówiło dwóch mechaników. Jeden bał się problemów z rozrządem, drugi nawału pracy. Wkurzyłem się, zrobiłem sam. Zajęło mi to weekend, ale jak masz wszystkie narzędzia, części itd to od rana do wieczora można się wyrobić.
gołąb - 05-08-2010, 00:29
stegano napisał/a: | Sie nie martw ja czesto tak mam ze pisze po browarach a pozniej msle ze to ktos inny | ja mam z tym związany inny problem:rano z trwogą czytam swoje posty
krzysiek3516 - 05-08-2010, 06:47
ma ktoś może pdf'a silnika 2.8 w jezyku polskim, byłbym wdzięczny.
Faraonix - 05-08-2010, 20:34
watpie zeby ktos mial, moze w serwisie a i w to watpie, zostaje ci translator i tlumaczenie o ile nie masz znajomego co ci przeczyta
|
|
|