To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze nieMiśki ;-) - Moj lexus IS200 ktory mialbyc GALANTEM 2,5 V6 Aut

tomekb - 02-08-2010, 16:45

robertdg napisał/a:
tomekb napisał/a:
Wiesz ja namowilem jednego kolege na galanta kombi a tego kolege to ty znasz :)
:) a na tym osiedlu to ja tez mieszkam
Tego kolege od bordowego :-) :?:

Tak dokladnie

Anonymous - 02-08-2010, 18:47

kolor pierwsza klasa :thumbleft:
jarekrk - 17-10-2010, 19:07

siema:)
możesz coś więcej o autku napisać?

Bo w przyszłości bliższej niż dalszej chyba planuje zakupić to cudo

Masz chwilke auto to już pewnie wiesz co i jak

opisz jak blacha
zawiecha
silnik
jazda
awaryjność
ceny części jak już coś wiesz
czy polecasz...?
Ale tak na serio a nie jak każdy Polak musi swoje zachwalać...:)

mało informacji w necie o tym lexie jest dostępnych

Hugo - 17-10-2010, 20:12

jarekrk napisał/a:
opisz jak blacha
zawiecha
silnik
jazda
awaryjność
ceny części jak już coś wiesz
czy polecasz...?
Szwagier ma to cudo, więc coś tam napiszę z moich obserwacji:
Jeździ ok. 2 lat. Absolutnie żadnej awarii. Przebieg coś koło 200 000 km. Wymienione tylko klocki hamulcowe tył (55 zł) i amortyzatory przednie (Kayaby tylko 250 zł/szt.). W aucie jst nieprawdopodobnie cicho, obojętnie jak szybko jedziemy jest tak samo bezszelestnie. Zbiera się jak szalony. Pali ok. 10 l/100 km po mieście. Doskonałe zawieszenie (również bezszelestne (co ciekawe z przodu jest prawie identyczne jak w Twoim i moim Galancie). Najlepszy jest silnik, którego w ogóle nie słychać na wolnych obrotach :D

PiotrekSL4 - 17-10-2010, 20:55

Tylko pozazdrościć. Piękna ta bestia.
jarekrk - 18-10-2010, 13:08

Hugo wlasnie tej zawiechy sie boję tylko, bo niestety jak wiemy na nasze drogi, wielowahaczowe zawieszenie to strzelanie sobie w kolano...
ale może tam są bardziej wytrzymałe niż u nas...
rzeczywiście tak mało pali ? czy tak jak większość Polaków obniża o 2-3 litry...
mój Galant po mieście pali 12 litrów ale i tak to jest do zniesienia:)

A wiecie może jak gaz przyjmuję ten lexik?
I blacha jak wygląda po tych prawie 10 latach?

bo patrząc na allegro już za 16k można z roku 99 dorwać :)

Andrew - 18-10-2010, 13:23

Auto mi się podoba :) Fajne, jak weszły do produkcji od razu wpadły w oko :D Dodatkowo wczoraj oglądałem zakup kontrolowany i gość ze 4 aut wybrał 6 letniego lexusa 3,0 :wink:
Hugo - 18-10-2010, 15:50

jarekrk napisał/a:
Hugo wlasnie tej zawiechy sie boję tylko, bo niestety jak wiemy na nasze drogi, wielowahaczowe zawieszenie to strzelanie sobie w kolano...
ale może tam są bardziej wytrzymałe niż u nas...
Ja nie mam zastrzeżeń do trwałości zawieszenia w moim EA, mimo jazdy na 17 calowych felgach. Jest pancerne i nieporównywalnie trwalsze niż np. w audi i wieśwagenach.
jarekrk napisał/a:
rzeczywiście tak mało pali ?
Tak.
jarekrk napisał/a:
A wiecie może jak gaz przyjmuję ten lexik?
Słabo. Ma plastikowy kolektor ssący.
jarekrk napisał/a:
I blacha jak wygląda po tych prawie 10 latach?
Powłoka lakiernicza i sama blacha są jak nowe. Ani grama rdzy.
jarekrk napisał/a:
bo patrząc na allegro już za 16k można z roku 99 dorwać
Ale co dorwać? IS'a? Chyba raczej złoma...
jarekrk - 18-10-2010, 19:17

ale przecież to ,że ma plastikowy kolektor i jak mu się wsadzi sekwencje to nie wadzi ani trochę...

http://allegro.pl/lexus-i...1269187332.html
http://otomoto.pl/lexus-i...-C13888100.html
http://otomoto.pl/lexus-is200-C15417552.html
http://otomoto.pl/lexus-i...-C15388426.html
http://otomoto.pl/lexus-i...-C14467594.html

wiem ,że nie dużo ale jeżeli teraz się zaczynają od tych cen (pewnie stan techniczny nie jest taki sam jak w tych za 18-19k) ale to za jakiś czas będzie ich coraz więcej i więcej:) auto i tak planuje po zimie zmienić także , myślę ,że jakiś wybór wtedy będzie a nie tylko 4-5 modeli na allegro, bo niestety ciężko będzie mi więcej kasy uciułać

To jeżeli to auto tak pali fajnie, blacha elegancka i silnik też nie słaby , to rzeczywiście nie ma żadnych wad
bo co najważniejsze w tym aucie jest na plus :biggrin:

Psikus - 19-10-2010, 21:21

jako że tomekb odpisac nie może, zrobię to w jego imieniu:
-Co do zawieszenia - jak do tej pory-30000km trzeba było wymienić łączniki przednie i zregenerować tuleje w tylnych zwrotnicach - koszt regeneracji tulei to ok 100 za 2 plus robocizna- demontaż i montaż zwrotnic wg uznania mechanika
-co do lpg-w/w egzemplarz na sekwencji ma przejechane ok 10000km jak na razie bez zarzutu. znam egzemplarz który przejechał kilka razy tyle i też nic mu nie jest ( przebieg też ma dużo większy niż lex tomka), na forum lexusa jest tego więcej.jedna uwaga-ceramiczne gniazda zaworowe.
-co do korozji - tutaj akurat jest o niebo lepiej niż w galancie. Tam gdzie nie będzie stłuczki albo będzie naprawiona jak trzeba,nie ma się co o blachę martwić. nie ma nic w stylu gnijące nadkola albo kielichy
-spalanie-w trasie 10 wzwyż ale z automatem a i stopa kierowcy ciężka, miasto12-15 gazu-zależy od okoliczności
-silnik-poezja, mimo że automat mu troszkę wigoru zabiera to i tak to 2,0 jeździ lepiej niż 4 cylindry galanta
-jazda-dla mnie rewelacja,jak wsiadam to mi się od razu prelude przypomina, ciasny fotelik,cały środek taki taki bardziej zwarty niż w galancie
-awaryjność-nie stwierdzono awaryjności, jedynie trzeba było poprawiać duperele po poprzednim właścicielu
-koszty części - sprawdź w e-katalogu inter carsu-zawieszenie przednie dostępne = ceny w miarę normalne, tuleje do tylnych zwrotnic nieosiągalne trzeba kombinować,w hamulcach wybór taki sobie, zestawów naprawczych do zacisków póki co brak, może Malik coś stworzy w tym temacie
-czy poleca - ja jako sporadyczny użytkownik napiszę tak- z tym jest jak z każdym samochodem-jak nie kupisz jakiegoś przeszczepa to będziesz bardzo zadowolony.

powodzenia w poszukiwaniach

Hugo - 19-10-2010, 23:02

Psikus napisał/a:
to 2,0 jeździ lepiej niż 4 cylindry galanta
Nie da się w ogóle porównać przyśpieszenia tych dwóch silników.
Psikus - 25-11-2010, 23:55

Nowy modzik,prosto z Japan

Jak by ktoś nie zauważył - grill z wersji sport :wink:

mkm - 28-11-2010, 19:36

Psikus napisał/a:

Jak by ktoś nie zauważył - grill z wersji sport :wink:

Dobrze, że to dodałeś.
Właśnie zacząłem się bawić w "znajdź różnicę" tylko różnicy nie mogłem znaleźć :mrgreen:

fck - 19-12-2010, 12:27

miziek napisał/a:
Piekny egzemplarz :) Bialy i czarny najbardziej brudzacy sie kolor :) Bezawaryjnej jazdy.

chyba nigdy nie jeździłeś białym autem, to w ogóle nie jest brudzący kolor porównując do ciemnych, kurzu wcale na nim nie widać

robertdg - 19-12-2010, 12:38

fck napisał/a:
chyba nigdy nie jeździłeś białym autem, to w ogóle nie jest brudzący kolor porównując do ciemnych, kurzu wcale na nim nie widać
kłócił bym się :P