Mazowieckie - MAZOWSZE wyrusza na Zlot 2010
koszmarek - 06-08-2010, 06:45
Misiek napisał/a: | ewentualnie jest parking przy salonie mitsu Auto-Test. |
albo tak.
mitsu00, my jedziemy na łomżę, a potem pisz, ale problem w tym, że jedziemy z Maretzkym 24 na zlot
cns80 - 06-08-2010, 07:56
Misiek napisał/a: | ewentualnie jest parking przy salonie mitsu Auto-Test.
Jest to pogranicze warszawy, tamtędy tesz da rade jechać (ja nie ustalam drogi), a część użytkowników mogła by tam dojechać i mieć bliżej np z targówka. | Ma rację. Dać mu piwa
Jassmina - 06-08-2010, 08:44
Dobrze, więc zrobimy tak:
Mitsumaniaki, którzy chcą i mogą jechać zacnym peletonem do Wilkas spotykają się w piątek o godz. 9.00 przy salonie Mitsubishi Auto-Test. Czas oczekiwania na spóźnialskich ok. godziny. O 10.00 ruszamy na Wilkasy.
Nie zapomnijcie navi, CB, CD, AC/DC, OB itd.
Telefony nasze znać dobrze:
1. Jaśka 603 22 11 17, Trawor 602 57 37 66.
wojtekgsx - 06-08-2010, 09:57
tez ruszam w piatek...
mitsu00 - 06-08-2010, 10:16
Jassmina napisał/a: | Dobrze, więc zrobimy tak:
Mitsumaniaki, którzy chcą i mogą jechać zacnym peletonem do Wilkas spotykają się w piątek o godz. 9.00 przy salonie Mitsubishi Auto-Test. Czas oczekiwania na spóźnialskich ok. godziny. O 10.00 ruszamy na Wilkasy.
Nie zapomnijcie navi, CB, CD, AC/DC, OB itd.
Telefony nasze znać dobrze:
1. Jaśka 603 22 11 17, Trawor 602 57 37 66. |
Małe sprostowanie: NIe wjeżdżajcie na parking Auto-Test-u tylko przed. Parking przysalonowy jest zawalony. Mała wskazówka dla niewiedzących. Jadąc od Warszawy, jak zobaczycie po lewo salon Mitsu i Suzuki to odbijacie w prawo na wiadukt i na wiadukcie znowu w prawo. Po jakichć 200 m znowu w prawo i jesteście na parkingu przed salonem. Ci co będa pierwsi proszę o odpalenie grila i przygotowanie dla innych jakichś kiełbasek, kaszaneczkę czy cuś...... Bo jak znam życie to napewno nie zdążę zjeść śniadania
kasiaa - 06-08-2010, 14:05
1) Jassmina i Trawor76 - piątek ok.8-ej z Sulejówka.
2) siwek i Patrycja - piątek o bliżej nie określonej godzinie.
3) cns80, sylka, góral1 i karolka79 - piątek o bliżej nie określonej godzinie.
4) Misiek i Joann (jedno auto żeby nie było), piątek z peletonem o ile taki powstanie
5) Pablo1o + Agnieszka - Piątek ale wolę jechać bez peletonu bo potem będzie gonitwa
6) Pablogal + Mysza - nie wiemy o której, dopasujemy sie do większości
7) mitsu00 + Marta chyba w piątek (startujemy z Tarchomina)
8 ) Kasiaa + Zigi - czwartek, przed południem
wojtekgsx - 06-08-2010, 14:09
1) Jassmina i Trawor76 - piątek ok.8-ej z Sulejówka.
2) siwek i Patrycja - piątek o bliżej nie określonej godzinie.
3) cns80, sylka, góral1 i karolka79 - piątek o bliżej nie określonej godzinie.
4) Misiek i Joann (jedno auto żeby nie było), piątek z peletonem o ile taki powstanie
5) Pablo1o + Agnieszka - Piątek ale wolę jechać bez peletonu bo potem będzie gonitwa
6) Pablogal + Mysza - nie wiemy o której, dopasujemy sie do większości
7) mitsu00 + Marta chyba w piątek (startujemy z Tarchomina)
8 ) Kasiaa + Zigi - czwartek, przed południem
9 ) wojtekgsx + marta - piatek lecimy razem z Pablo1o + Agnieszka
Misiek :) - 06-08-2010, 14:09
tam jest parking na polnej drodze, ostrzegam tam często stoją Panie które zbierają grzyby (i inne paskudztwa), ja pewnie będe około 08,00 rano
mitsu00 - 06-08-2010, 16:26
Misiek napisał/a: | ostrzegam tam często stoją Panie które zbierają grzyby (i inne paskudztwa), |
Nie polecam, kaszaloty same......
Misiek :) - 06-08-2010, 22:30
mitsu00 napisał/a: | Nie polecam, kaszaloty same...... |
po pierwsze nie dyskutujmy tu o gustach, a po drugie nie oglądałem nigdy, bo nie musze korzystać
a tak na poważnie ja nie mam cb, i w najlbiższym czasie nie zanosi się abym kupił (podobnie jak gps), więc kontakt ze mną będzie w postaci
a) sygnały dymne z rury wydechowej
b) morsem światłami
c) komórką
d) jakimiś ustalonymi podstawowymi znakami najlepiej świetlnymi
siwek - 07-08-2010, 09:49
Misiek , Myślę że trzeba będzie się podzielić numerami telefonów - szczególnie ci co nie mają CB - tak na wszelki wypadek jakby się zgubili gdzieś na trasie
Misiek :) - 07-08-2010, 11:39
siwek napisał/a: | - tak na wszelki wypadek jakby się zgubili gdzieś na trasie |
i proponuje ustalić co w razie część peletonu załapie się na zielone a część zostaje na czerwonym.
Wtedy może damy sygnał prowadzącym peleton i grupka będzie powoli (około 40) jechała i czekała na reszte, lub pobocze stanąć i czekać
cns80 - 09-08-2010, 10:18
Misiek napisał/a: | proponuje ustalić co w razie część peletonu załapie się na zielone a część zostaje na czerwonym. | Ależ wy problemy wymyslacie
Zawsze było tak że najsłabsi na początku żeby dyktować tempo. Pierwsze i ostatnie auto z CB + kilka CB w środku. Kolumna od początku do końca ma łączność. Dla sprawdzenia czy kolumna nie jest zbyt rozciągnięta pierwszy raportuje kilometr na którym się znajduje i słupek oznaczający ilość setek metrów,np. 502 -200, a ostatni odpowiada swoim słupkiem, np. 501-900. Wtedy wiadomo że kolumna ma 300 metrów. Oczywiście pierwszy z CB musi ogarniać trasę żeby odpowiednio wcześniej wybierać pas do skrętu i ustawiać kolumnę, a nie dopiero jak mu nawigacja pokaże.
Kolumna sama z siebie musi być podzielona co 5 samochodów, bo nie wolno bez zgody policji i odpowiedniego oznakowania poruszać się w szyku 20-30 aut. Nikt nie będzie w stanie wyprzedzić i będzie dodatkowe zagrożenie dla ruchu, a w razie nagłego hamowania wszyscy będą siedzieć sobie na tyłkach.
Jak ktoś zostanie na czerwonym to najbliższe CB, które zostało melduje że zostało z np. 3 autami przed sobą i całym końcem. Ważne żeby prowadzący wiedział w którym miejscu stawki jest meldujące auto więc nie należy zmieniać pozycji w peletonie.
Proste ?
Misiek :) - 09-08-2010, 18:54
przepraszam, nie jechałem nigdy w peletonie naszego klubu, więc nie wiedziałem jak to jest.
Co do nawigacji gps to można pożyczyć pasażera z nawigacją (razem jako pilot kierowcy), lub samą nawigacje.
koszmarek - 09-08-2010, 19:00
ja przepraszam jako pilot to zdalnie telefonicznie mogę jedynie Pożyczyć się nie dam
|
|
|