To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Techniczne - sigma szarpie pomocy!!!

lukasz12 - 11-08-2010, 21:05

Zmienić mechanika...ewentualnie samochód...nie wiem dokładnie co zrobił, ale to co opisujesz wygląda na to że bardziej zajmuje sie zaklinaniem rzeczywistości niż naprawami... :|
wojtas - 11-08-2010, 23:40

Widać kolega ma typowego mechanika od brania pieniedzy, a nie od napraw. Jak tak strzela w dolot to z przepływki może dużo nie zostać.
Rajek - 12-08-2010, 08:22

wojtas021180 napisał/a:
Jak tak strzela w dolot to z przepływki może dużo nie zostać.

A co to za przypadek? Normalny strzał? Jak strzela to chyba w drugą stronę, od dolotu do przepływki w kolektor?

Co to może być?

wojtas - 12-08-2010, 09:28

Cytat:
Jak strzela to chyba w drugą stronę,

Raczej nie. :wink:

mmatulek - 12-08-2010, 09:30

Napewno nie. :wink:
zbyszek05 - 12-08-2010, 20:31

Łukasz napisał konkretnie - najpierw sprawdź samochód na benzynie - ustaw wszystko na pb a potem zapodaj gaz ...bo w takim przypadku trudno będzie to stwierdzić ...no i jeżeli wali ci w przepływkę to logiczne że już siadła, samochód mocy nie będzie miał - będzie kichał i prychał delikatnie przy wkręcaniu się na obroty .A jezeli przepływka siadła to logiczne że sonda nie dostanie sygnału na temat porcji powietrza ...łukasz zapodał linka na temat sond
vic też bym sprawdził jak i wszystko co związane z układem dolotowym.

Anonymous - 12-08-2010, 21:30

Jeśli miałeś wcześniej kichania ściągnij gumę dolotu do ssącego rozciągnij i dokładnie obejrzyj mogła pęknąć i wtedy silnik właśnie się tak zachowuje szarpie i lubi kichnąć Pozdrawiam
bartez9 - 13-08-2010, 16:13

Wielkie dzieki za pomoc! Dzisiaj sprawdze cała gume.
Pozdrawiam!

Zbigi - 13-08-2010, 19:36

Sprawdź koniecznie EGR. Jak jest coś z nim nie tak to może chodzić na jałowym jakby wypadały zapłony :!:
bartez9 - 16-08-2010, 16:58

co to jest EGR? Może to glupie ale nie wiem. Byłem u innego mechanika ktory siedzi w amerykoncach i zna sie na silnikach w ukladzie V Powiedzial ze na 99% to czujnik polozemia wału. Co sazicie na ten temat? Najśmiszeniejsze jest to ze ten czujnik nie jet dostepny w zadnym sklepie tylko w serwisie kosztuje 1000zl. Moze ktos z Was mogłby mi pomóc? Może bedzie pasował od innega auta.
Pozdrawiam!!!

VirMan - 16-08-2010, 20:38

gosciu.. czujnik można kupić dużo taniej.. Ja się dołączę do kolegów - idź do prawdziwego mechanika.. poważnie.. nie wiem do kogo chodzisz i jakich magików słuchasz.. bartek z tego forum jest się zna - poszukaj.. jest mase ludzi w okolicy. generalnie nie wierz zaklinaczom bo wydasz pieniadze i zamiast satysfakcji to będziesz miał pusty portfel i wrak. Byli tacy co nie słuchali tu na forum - poczytaj - zobacz co z tego wyszło.
Krzyzak - 16-08-2010, 21:40

oryginalny czujnik położenia wału kosztuje u Japaneze ok. 500 zł, używki dużo taniej
gdy ten czujnik padnie auta nie da się odpalić a po 5 sek. kręcenia zaświeca się Check Engine

lukasz12 - 16-08-2010, 22:38

Krzyzak napisał/a:
oryginalny czujnik położenia wału kosztuje u Japaneze ok. 500 zł, używki dużo taniej
gdy ten czujnik padnie auta nie da się odpalić a po 5 sek. kręcenia zaświeca się Check Engine

W 12V jest w aparacie zapłonowym tak przy okazji.

wojtas - 16-08-2010, 23:28

Kolego dlaczego nie skorzystasz z podpowiedzi które otrzymaleś od forumowiczów, tylko jeździsz po jakiś magikach. Z twojego opisu wynika, że posiadasz 12 zawodową wersję silnika. A ta nie posiadaką takiego czujnika. Tak jak wcześniej napisał Łukasz.
bartez9 - 16-08-2010, 23:32

Moj odpala ładnie i nacieplym i na zimnym czasami tylko za drugim razem. Mam naprawde problem bo szkoda mi tego auta meczyc z tym szarpiacym silnikiem od tego zdarza mu sie strzelic. Jak go kupilem na gazie palil sie check. jak zgasl kiedy jechalem na gazie zaczely sie dziac te historie. Moj problem jest taki ze we wloclawku gdzie mieszkam nie ma porzadnego mechanika a jak uslysza o tym aucie to nawet nie chca podchodzic. Moze doradzicie mi gdzie mam jechac zrobilbym sobie nawet jakas wycieczke gdyby ktos chcial mi pomoc.Jesli znacie kogos takiego prosilbym o kontakt do niego Bede bardzo wdzieczny.
Pozdrawiam!

[ Dodano: 16-08-2010, 23:38 ]
Jedno mnie jeszcze zastanawia. dlaczego na benzynie objawy sa mniej wyczuwalne. na gazie ma duzo mniej mocy jesli mu wlacze klime to ciezko ma podjechac po gorke...