To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Space Stara - [MSS DID] Zakup MSS 1,9 DID

marek_st - 12-08-2010, 17:07

Witam ponwnie dalszy ciąg poszukiwań teraz ta http://otomoto.pl/mitsubi...-C14128651.html tylko 300 km mam do niej :biggrin:
drtymf - 13-08-2010, 07:57

Na tylnej i przedniej klapie szczeliny są nie równe. 115-konny silnik to zaleta. Tyle że francuz a nie japończyk jak w opisie :) Fajny kolor tapicerki. 2 el. szyby tylko. Czy przy wszystkich czarnych listwach,klamkach i lusterkach nie powinien mieć też czarnej listwy na tylnym zderzaku? Brak halogenów a w opisie są!
Ciekawe czy ta półka na dole konsoli otwarta bo złamany zamek czy się otworzyła i nikt nie zauważył? Zarysowany plastik koło tej półki. Brak zdjęć komory silnika i bagażnika.
Przebieg w miarę realny na ten rocznik a cena faktycznie bardzo dobra. Na jesieni kupiłem swojego 2001 rok drożej.
Po tych zdjęciach które są wart zainteresowania, kurcze daleko mam do Pińczowa bo bym obejrzał. Może ktoś z Kieleckich MM będzie chętny? Chociaż ostatnio w świętokrzyskim regionie zastój.

Andrew - 13-08-2010, 11:05

Nie wiem czy napisy na tylnej klapie nie powinny być odwrotnie.
cns80 - 13-08-2010, 11:28

andrew84 napisał/a:
Powinny
drtymf napisał/a:
Ciekawe czy ta półka na dole konsoli otwarta bo złamany zamek czy się otworzyła i nikt nie zauważył?
To popielniczka, która ma prawdopodobnie zerwaną sprężynę, bo po naciśnięciu powinna się wysunąć do końca, a ta się tylko uchyliła.

Patrzę na ten kokpit i patrzę i tak mi wychodzi że on nie ma klimy (środkowy przycisk). Pewnie dlatego taki tani. W przebieg tradycyjnie nie wierzę :)
Zresztą wogóle mam wrażenie ze to są zegary od automatu. Aż się w domu przyjrzę swoim z ciekawości.

[ Dodano: 13-08-2010, 11:37 ]
Coś mi się wydaje że tu jakiś Photoshop zagościł na tym zdjęciu. Popatrzcie na przedostatnie zdjęcie pokazujące auto en face. Pod lewą lampą (patrząc na zdjęcie to ta po prawej stronie ;) ) na samym dole zderzaka cień na lakierze zmienia się równiutko przy pionowej linii :D Ciekawe zjawisko. Niech jakiś fotograf oceni czy to jest wykonalne dla aparatu, czy ktoś coś zmieniał.

drtymf - 13-08-2010, 12:03

cns80 napisał/a:
andrew84 napisał/a:
Powinny

Jakiś czas temu zwróciłem na to uwagę przy okazji innych zdjęć i podobno od połowy '04 były odwrotnie naklejane niż wcześniej.

Klimy nawet w opisie nie ma czyli kolejna dziwna wersja - relingi , el. lusterka i przednie szyby są a klimy niet. A wydawało mi się że MSS prawie wszystkie miały klimę.
Ciekawe czy wszystkie 4 poduszki ma bo w opisie o tym ni słowa a zazwyczaj 4 w opisach to super zaleta wg handlarzy.

Co do tego zdjęcia to z kolei na poprzednim tam nie widać nic szczególnego więc to może przypadkowe odbicie.W każdym bądź razie kolejne miejsce do oględzin :) Ale en face ładnie widać jak maska nierówno do lamp dolega ;)

cns80 - 13-08-2010, 12:30

drtymf napisał/a:
Ciekawe czy wszystkie 4 poduszki ma bo w opisie o tym ni słowa a zazwyczaj 4 w opisach to super zaleta wg handlarzy.
Nie ma bocznych bo jakby miał to b y na fotelach były flagi (naszywki)
lucxxx - 13-08-2010, 13:15

Cytat:
Przebieg w miarę realny na ten rocznik a cena faktycznie bardzo dobra. Na jesieni kupiłem swojego 2001 rok drożej.

No właśnie cena mi się wydaje za dobra! W zeszłym roku w maju ja za swojego z listopada 2004 dałem 10 tysi więcej! No chyba że SS tak traci na wartości..........

drtymf - 13-08-2010, 13:17

cns80 napisał/a:
Nie ma bocznych bo jakby miał to b y na fotelach były flagi (naszywki)
zdjęcia tak zrobione że w sumie nie widać tego miejsca gdzie wszywane są.
lucxxx napisał/a:
No chyba że SS tak traci na wartości..........
eee bez przesady . 1000 czy dwa to rozumiem ale 10 ?
cns80 - 13-08-2010, 13:33

lucxxx napisał/a:
No chyba że SS tak traci na wartości..........
Kiedyś porównywałem średnie ceny roczników to wychodziło że około 3-5 tyś rocznie.
masha - 13-08-2010, 14:00

cns80 napisał/a:
Kiedyś porównywałem średnie ceny roczników to wychodziło że około 3-5 tyś rocznie.

Niestety potwierdzam.
Swojego kupiłem w 2007 roku za 23,5 kPLN a sprzedałem tej wiosny za 14 kPLN...

Samochód mało popularny przez co i więcej z ceny trzeba zejść jak chce się szynko sprzedać.

marek_st - 13-08-2010, 20:40

Mam prośbę, szukam do 16000 tys Mss opolskie lub dolnośląskie Pozdrawiam