Carisma - Techniczne - drzenie kierownicy
SHARK1979 - 14-08-2010, 06:20
korwet napisał/a: | Moja carisma też drży przy 120 ale tylko podczas hamowania.
Zaczynam więc od tarczy |
Uwierz że nawet po założeniu nowego zestawu będzie to samo -testowane ale zawsze co nowy pakiet to nowy
Xiah - 14-08-2010, 19:50
jak ciut szarpie przy hamowaniu to na pewno tarcze i klocki:) ja w poniedziałek pojade sprawdzic te felgi.
Xiah - 14-08-2010, 19:50
jak ciut szarpie przy hamowaniu to na pewno tarcze i klocki:) ja w poniedziałek pojade sprawdzic te felgi.
korwet - 15-08-2010, 23:09
SHARK1979 napisał/a: | korwet napisał/a: | Moja carisma też drży przy 120 ale tylko podczas hamowania.
Zaczynam więc od tarczy |
Uwierz że nawet po założeniu nowego zestawu będzie to samo -testowane ale zawsze co nowy pakiet to nowy |
No i ciekawostkę rzucę...
Dzisiaj umyłem felgi...były..."brudne" to mało powiedziane, nic szczególnego...na przednich normalny osad z klocków itp. tylko że było tego tak dużo że miały "drugą powłokę"...
Co koledzy powiecie na to że po tym zabiegu niemalże przestało bić na kierownicy podczas hamowania, i przy 120 i przy 130...jakieś uzasadnienie co prawda jest...syf też swoje ważył...
Zobaczymy rano kiedy wszystko sobie wyschnie...
EDIT:
Jak narazie jest tak jak wczoraj po umyciu...czyli o niebo lepiej...
mheniek - 21-08-2010, 13:28
Po wywazeniu kol drżenie kierownicy jest juz niewielkie. Porownujac do wczesniejszego ledwo zauwazalne.
Co ciekawe glownym winawajca bylo prawdopodobnie tylne kolo ktore wymagalo korekty 35g, a drgania musialy sie przenosic przez bude.
Przednie mialy korekte do 10g.
Jurek_Killer - 24-08-2010, 00:28
Miałem ten sam problem
Tyle że tarcze i klocki jak nowe....poszperałem po forum i znalazłem post w którym było opisane, że komuś twardniał pedał hamulca. pomyślałem że co mi szkodzi. I okazało się że przewód idący od serva do kolektora ssącego......wyczyściłem i koniec moich problemów....polecam to zrobić!!
|
|
|