To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Colt CJ0 - CJ0 - Alarm + Central -> Tutorial ??

Anonymous - 30-05-2007, 01:11

Sprawdz czy wszystkie przewody kontaktują. Prawdopodobnie padł przekaźnik w puszce zwanej "sterownik zamka centralnego" Mialem taka syt. w aucie brata tylko nie otwierał. Podpiąłem nowy sterownik i chodziło wszystko.
Anonymous - 30-05-2007, 17:39

przewody sprawdzałem sa ok a jak moge sprawdzic czy jest to ten sterownik i gdzie go szukac a druga sprawa jak otwieram kluczykiem to centralny działa ok czy nie ma to znaczenia
Anonymous - 21-12-2007, 21:40

czy ten opis pasuje również do CAO? tzn chodzi mi o umiejscowienie np siłowników itd
Anonymous - 22-12-2007, 00:21

No proszę, nie wiedziałem że mamy tak ambitnych wśród Nas, żeby robić manuale do montażu alarmu i zamka centralnego, a tym samym odbierać chleb takim jak ja :D Żartuję ;)
Może od początku:
g0s1a, każde drzwi różnią się od siebie, niekiedy nieznacznie, ale zawsze. W CA0 jest trochę inaczej.

azydek, nie wątpię w prawidłowe działanie urządzeń, których montaż oglądałem w wykonanej przez Ciebie instrukcji, ale zrobiłeś to mało profesjonalnie. Źle umiejscowiłeś siłownik, przy montażu alarmu odwróciłeś kolejność prac i w ogóle popełniłeś kilka błędów, które mają prawo ujawnić się za jakiś czas. Podstawową zasadą jest montować siłownik zawsze po WEWNĘTRZNEJ stronie drzwi. ACC NIGDY nie powinno się "brać" z instalacji radiowej. Po nowym roku mam umówionego CJ0 na alarm, zamek centralny i czujniki cofania to zrobię poprawkę do Twojej instrukcji ;)
Szczegóły możemy konsultować przez gg lub maila, a majsterkowiczom radzę sie przez chwilę wstrzymać z montażem wg zamieszczonej tu instrukcji i poczekać na jej wersję poprawioną ;)

Anonymous - 26-12-2007, 16:32

Święte słowa!! ja również próbowałem z kumplem ( który jest świetnym mechanikiem) założyć alarm w moim colcie! po długich męczarniach stwierdziliśmy, że nie mie ma sensu kombinować tylko oddać toą robote w odpowiednie rence :) alarm działa bez zarzutów :D
Anonymous - 29-04-2008, 22:17

bartek_nkm napisał/a:
ACC NIGDY nie powinno się "brać" z instalacji radiowej.

moze mogł bys w skrocie napisac co kolega zrobil nie tak, i skad wziąc ACC najlepiej ? przymierzam sie do instalacji alarmu i bylbym naprawde wdzieczny :)

mac_23 - 29-11-2010, 22:21

Witam!
Chciałbym odświeżyć temat. Niedługo będę montował w moim autku alarm. Mam jednak mały problem z lokalizacją poszczególnych przewodów. Czy ktoś może mi powiedzieć które dokładnie są to przewody:
+ i - Wiem, że mogę je pociągnąć bezpośrednio z akumulatora ale wolałbym zlokalizować je w kokpicie.
przewody kierunkowskazów
przewód rozrusznika
krańcówki drzwi
+ po włączeniu zapłonu.
Z góry dziękuje za pomoc :)